Međugorci u svoje domove besplatno primili 2.100 osoba s invaliditetom

ljubuski.info

U Međugorju je započelo, šesto po redu, međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom koje se održava pod geslom "Da ljubav vaša više raste" u Gospinoj školi. Ove godine okupilo se najviše sudionika.

Besplatan smještaj i hrana

Organizacijski odbor, na čelu s Jasminkom Vasilj, predsjednicom Udruge "Susret" Čitluk, uspio je rasporediti i smjestiti 2100 sudionika ovog hodočašće u 120 domova župljana Međugorja koji su im besplatno ponudili smještaj i hranu.

Hodočasnike iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Latvije, Litve, Ukrajine, Slovačke, Francuske i Italije sačinjavaju osobe s invaliditetom ili djeca s teškoćama, zajedno sa volonterima i roditeljima.

Većinom su okupljeni u različite Udruge, domove ili molitvene zajednice. Tako je iz Hrvatske stiglo 1051 osoba s invaliditetom koji su članovi radionice sv. Josipa iz Đakova, Zajednice Vjera i svjetlo iz Zagreba, Vinkovaca, Osijeka, Slavonskog Broda, Županije, Virovitice, zatim Udruge koje spadaju u pod volontere crkve Filipa Nerija iz Splita, Udruge Job i Ruah iz Zagreba, Udruga Leptirići iz Ploča, Udruga Bubamara iz Vinkovaca, Centar za rehabilitaciju Roman obitelji iz Bratiškovaca, Centar Ivan Štark Osijek, Udruga invalida Čakovec, Udruga invalida s Korčule….

Iz Slovenije je došlo 119 sudionika, Italije 30, Francuske 9, Poljske 473,Ukrajine 230,Latvije 70, Litve 2, Rusije 15, i Slovačke 25. Iz Bosne i Hercegovine stigli su iz Udruge domaćina "Susret" iz Čitluka, Udruženja "Osmijeh " iz Travnika, Zajednice Vjera i svjetlo iz Podmilačja, Centar Nada Tomislav Grad i više udruga iz Mostara.

Molitva i susret s Bogom

Svrha hodočašća je ponajviše omogućiti osobama s invaliditetom i teškoćama na njihov, jednostavniji način doživjeti molitvu i osobni susret s Bogom kroz liturgiju. Drugi cilj je omogućiti roditeljima da u Gospinom zagrljaju isplaču svoje boli i teškoće i nađu novu snagu za nošenje svog križa u svakodnevici.

I treći cilj, ne manje važan je, oplemeniti mlade ljude, volontere, da u susretu sa teškoćama i žrtvom u svom služenju i sami susretnu Božju ljubav koja preobražava i njihove živote. Još jednom izražavamo veliku zahvalu župljanima, župnom uredu, postaji Radio - mir Međugorje, i svima onima koji na bilo koji način doprinose da "Ljubav Božja sve više raste..., kazali su nam organizatori ovog hodočašća.

Tijekom ovog susreta kateheze vodi predavač fra Ante Vučković iz Splita koji će nazočnima objašnjavati što je to Isus u Evanđelju poručio preko vlastitih susreta sa bolesnicima. Na početku ovog skupa sudionike je pozdravio je fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Potom se predstavila Udruga "Susret" domaćin ovog skupa.

Osobe s invaliditetom koje to mogu posjetit će Brdo ukazanja i brdo Križevac i svakodnevno sudjelovati na večernjem molitvenom susretu. Završno misno slavlje za njih će predslaviti fra Goran Azinović, župni vikar iz čitlučke župe.

Organizator ovoga skupa je udruga "Susret" iz Čitluka u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i Majčinim selom.

Marijan Sivrić | Večernji list

Komentari

Svaka čast Međugorčani! Nek' vam svima dragi Bog plati obiljem svoga blagoslova.

žao mi je zavedeni invalida
koji na pogrešnim mistima traže ozdravljenja
a vas zdrave koji se zlatnom teletu klanjate
nežalim ni naj manje
glačajte bosim nogama međugorske stine
dok se pameti nedozovete
jel tak il ne tak fratrine i vračare

Izbjeglice, ti si pravi primjerak bolesnika.

ti si izbegao svaku pamet

Svaki komentari ili glasno razmišljanje "pobjeglice"?
Izaziva poznatu srpsku frazu " idi bre leči se"!

bili me mogla izličit naša vračara vicika
privatna ordinacija čudesni ozdravljena
i molitva ispred njenog lajd šou kipa
jel tak il ne tak siromašni pošteni i poslušni

Od politike do biznisa i ništa više nije to mođugorje , ali svijet je pun glupostio, pa još jedna neće škodit, uostalom ni vatikan ne priznaje priviđenja golo[ * neprimjereno * ]h čobančica

Međugorci u svoje domove besplatno primili 2.100 osoba s invaliditetom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari