Među 7.000 revidiranih predmeta, bez prava ostala samo tri Gruđanina

ljubuski.info

Vlada FBiH prihvatila je informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017.

U informaciji je navedeno da su revizorski timovi u prvom tromjesečju 2017. postupak kontrole okončali u 6939 predmeta. Od tog broja, 1033 su predmeta korisnika prava na osobnu invalidninu, 2662 korisnika obiteljske invalidnine, 2693 korisnika prava na mirovinu pod povoljnijim uvjetima, 551 predmet korisnika prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi dodijeljenoga najvišeg ratnog priznanja ili odličja.

U 1030 predmeta korisnika prava na osobnu invalidninu postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1, a u tri predmeta nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 2. Sva tri korisnika koja su izdavanjem FMB 2 obrasca ostala bez prava na osobnu invalidninu su s prostora općine Grude.

U 2662 predmeta korisnika prava na obiteljsku invalidninu postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1, u 2693 predmeta korisnika koji su ostvarili pravo na mirovinu pod povoljnijim uvjetima nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1 i u 551 predmetu korisnika prava na mjesečni novčani dodatak nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1.

Revizorski su timovi u prvom tromjesečju 2017. postupak kontrole u ZHŽ-u okončali u 406 predmeta.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari