Ljubušanka Marija Pejčinović Burić nova šefica hrvatske diplomacije

ljubuski.info

Nova ministrica vanjskih i europskih poslova bit će Marija Pejčinović Burić. Mi smo to dogovorili. Ja očekujem normalno funkcioniranje vlade. Ona će u dogovoru s predsjednikom Sabora biti na dnevnom redu i odbora i plenarne sjednice, a kolega Stier će i dalje biti aktivan u Hrvatskom saboru, potvrdio je sinoć Plenković u Dnevniku HTV-a.

Jučerašnja Stierova ostavka bila je očekivana, kazao je premijer, dodajući da su o tome razgovarali već dulje, tijekom proteklih mjeseci, i da je kod Stiera osjećao određene rezerve.

Plenković je kazao kako nije sa Stierom razgovarao o njegovoj odluci da se vrati u Sabor i ostane glavni tajnik HDZ-a, ali je naglasio da od njega očekuje lojalan i angažiran rad u Hrvatskom saboru na tragu onoga kako je HDZ vidio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Marija Pejčinović Burić je već bila i pomoćnica ministra i državna tajnica, članica radnih skupina, predsjedala je brojnim odborima, a karijeru je počela kao stručna suradnica za vanjsku trgovinu u Končar inženjeringu i direktorica Europskog doma u Zagrebu.

Državna tajnica u MVP-u ima snažnu Plenkovićevu podršku, dio je njegove nove ekipe, a dugogodišnja je diplomatkinja s iskustvom na mnogim poslovima na Zrinjevcu.

Pohađala ljubušku Gimnaziju

Marija Pejčinović Burić rođena je u Mostaru 1963. godine, gimnaziju je pohađala u Ljubuškom, a Ekonomski fakultet završila u Zagrebu. Magistrica je europskih znanosti i govori četiri strana jezika, a poslijediplomski je upisala u Belgiji i Poljskoj.

Njen otac Zdravko Pejčinović došao je 1962. godine iz Vareša u Klobuk. Oženio se i vjenčao s Vlatkom Jurčić na Malu Gospu iste 1962. godine u Klobuku. Oboje su djelovali kao prosvjetni djelatnici u Osnovnoj školi u Klobuku, odnosno Vitini. U braku su dobili troje djece: Željko (1962.), Marija (1963.) i Angela (1971).

Glas naroda

još jedno hercegovačku uvlači[ * neprimjereno * ]čko [ * neprimjereno * ] kao i dosada bravo brkićeva plagijat prepisivačka škola sad će procvast rvacka jako je vole ovde purgeri strašno zagrepčanka

Dačićeva savjetnica lijepo društvo lekarkin sin okuplja

partijsko dete koje je uskočilo u partiju HDZa i jahalo na drugom prezimenu dovde inače ispod prosjeka iz klobuka no uvlačiguz i laktarenje znam je iz škole 10 godina ala rimac gospođa lovrić i takove

Ako ćemo već o školi bila je najbolja učenica i u osnovnoj školi i u gimnaziji.

djete profesora iz kapeju bolja od nje je bila mila međugorac i šošić predsednik omladine i partije u ljubuškom no igrala je dobro rukomet a ona i politika pojma nema

bila je ona već u politici prije beskorisna već i ona je vladina tajnica što je makla mostovce da se nečačka agrokor i udbini arhivi i da HDZ stavi svog ministra unutrašnjih dela i onda se okrivi most a to dogovoreno prije mostova odbijanja mostu iza leđa da ga maknu da nečačka pravdu

Bože mili vi Hercegovci, dok je netko na nekom dobrom mjestu, odmah je Hercegovac porijeklom. Pa ona je Bosanka, jer joj je tata Bosanac, ako ćemo pravo. Zašto niste prije ni spomenuli dotičnu, a kada je na nekom većem položaju, naša je. Kakve koristi imate vi Hercegovci da je predsjednica Amerike? Svašta !

Plenković se okružuje odanim -Briselskim kadrovima.Kako bi povećao svoje izglede,te po svaku cjenu ostao na vlasti!Jer Plenković razmišlja ,stilom velikog vođe -Hrvatska to sam ja!A možda je direktiva iz Brisela za Balkan?

Mislav će postati i šefić u elektroprivredi. Neka tete sve ide kao podmazano

Ma kakvi sefici kakve tete,ministri i gluposti,sve to seta po tankoj niti...nemoze uspjeti onaj tko radi sve kako treba a ne ove osobe koje se spominju!!

Jeli to mozda cerka od vlatke sto je djecu gonjala kamenjima u Klobuku da ne idu u crkvu,molim da mi netko potvrdi dali je to njena cerka unaprijed hvala.

je je gospođo to je ta komunjara a u njenom dvorištu je bilo i selo veselo njeni roditelji su bili ugledni kapeju građani

uvik su bili krpelji živili na račun naroda titin kadar ko i sada udbin uvik isti ljudi ista meta i na grbači naroda

Čitam da je gospođa iz Vareša pa onda iz Mostara potom iz Ljubuškog pa iz Zagreba .....???????????????????????? Lud, Zbunjen, Normalan.......

Di je tata Čavka sjećam se izbušeni spužva i sada nas zulufi bole!

Išla samnom u školu. Bila štreberica.

sitna riba pljuckavica

Ljubušanka Marija Pejčinović Burić nova šefica hrvatske diplomacije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari