Revizija utvrdila nastavak zapošljavanja bez javnog natječaja

ljubuski.info

Zapošljavanje bez javnog natječaja u javnim poduzećima i nedostatak informacija o zapošljavanju, nedostatak potpunog registra zaposlenih u javnom sektoru BiH koji bi obuhvatio i sve karakteristike i referencije zaposlenih, nedostatak primjerenog regulacijskog okvira, složenost Federacije FBiH i ustavne nadležnosti, neusklađenost zakonske regulative na federalnoj i županijskoj razini… samo su neki od temeljnih problema u području zapošljavanja, koje su iznijeli predstavnici Ureda za reviziju institucija FBiH, organizacije Centar civilnih inicijativa (CCI) i Transparency Internationala u BiH o temi "Transparentno i meritorno zapošljavanje za kvalitetniju javnu upravu".

Vlada FBiH donijela je novi Zakon o radu kojim je zabranjeno zapošljavanje bez natječaja u državnim institucijama, agencijama i poduzećima s većinskim državnim vlasništvom. Njime je regulirano da se za svako radno mjesto u državnom sektoru raspiše javni oglas te da je prestanak radnog odnosa usklađen sa Zakonom o MIO FBiH. Vlada je zadužila federalne uprave, upravne organizacije, ustanove i druge federalne institucije i službe, Agenciju za državnu službu FBiH i institucije FBiH koje je osnovala Federacija, a koje vrše javne ovlasti i imaju svojstvo pravne osobe, izuzev federalnih ministarstava, obustaviti natječajne procedure za prijam državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 30. lipnja 2017. godine.

Obustava se odnosi i na zaključivanje svih ugovora o djelu, osim u slučaju neodgodive potrebe, kada te institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu suglasnost Vlade FBiH.

Zdenko Jurilj | Večernji list

Glas naroda

ma kakovi natječaji ko je regularno zapošljen da nije uhljeb stramke na vlasti

u posušju u domu zdravlj bez natječaja zaposlen jedan balavac koji nema ni licencu vozača

koje to u ljubuškom legalno zapošljen zadnjih godina ko radi u policiji veta ko radi u općini veta ko radi u domu zdravlja veza ko ima lažnu diplomu i ko je lažni branitelj ili dezerter sve treba javno objavit to narod ima pravo znat za dom i istinu

Revizija utvrdila nastavak zapošljavanja bez javnog natječaja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari