Ponovno obnovljen Hrstićev HSP - žele postati treća stranka u Hrvata

ljubuski.info

Reafirmirana Hrvatska stranka prava (HSP) jučer je u Mostaru predstavila novog predsjednika Nikolu Raguža ali i programske smjernice stranke za razdoblje od 2018. do 2022. godine. Predsjednik HSP-a bio je Ljubušak Zdravko Hrstić, a novi predsjednik, Stočanin Nikola Raguž, tvrdi da će vrlo brzo postati treća stranka bh. Hrvata te da se pripremaju za izbore 2018. godine.

Za sada ne žele u HNS

HSP je najstarija stranka prava u BiH, utemeljena 10. travnja 1991. godine i iz ove stranke nastale su sve pravaške opcije u BiH. Reafirmirali smo ovu temeljnu pravašku opciju s ciljem vraćanja izvornog pravaštva ali i jačanja moderne desnice, kaže Nikola Raguž predsjednik HSP-a ali i bivši predsjednik mladeži HSP-a BiH, pravaške opcije predsjednika Stanka Primorca Ćane. Raguž kaže kako njegova stranka nema nikakve veze sa Primorčevim HSP-om BiH, izuzev sve brojnijeg, nezadovoljnog članstva koje joj pristupaju, nezadovoljno aktualnom politikom.

Ova stranka, za sada, na adresu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) ne namjerava slati zamolbu za članstvom te ističu kako ne žele sudjelovati u radu 'ovakvog HNS-a, kakav je sada'.
Mi smo za to da Hrvatski narodni sabor postoji, ali ne u ovakvom obliku u kojem danas vlada jednoumlje, a ne pluralizam i međusobno uvažavanje političkih predstavnika ma iz koje hrvatske političke opcije oni dolazili. HNS je sada u službi jedne političke opcije i u službi pojedinaca. Vidjeli smo da je i prijedlog izmjene Izbornog zakona, prevažne teme za Hrvate BiH o kojoj su trebali raspravljati svi predstavnici i konsenzusom donijeti o istom odluku, podnio samo HDZ-BiH bez mišljenja ostalih, a što dokazuje i nezadovoljstvo stranke članice HDZ 1990 iz koje su kazali da to nije njihov prijedlog. Takvo ponašanje je nedopustivo, kaže predsjednik HSP-a.

On ističe kako je rješenje postizanje konsenzusa ili dvotrećinske većine u donošenju odluka HNS-a.
Očekujemo da HDZ BiH ispuni obećanja

Iz HSP-a tvrde kako žele postati treća, najjača hrvatska opcija a, kako kažu, za to imaju opravdane argumente jer rukovodstvo HSP-a BiH se iznenada potpuno stavilo u službu vladajućeg HDZ-a BiH.
Vitalni nacionalni interes je očuvanje jezika, kulture i tradicije hrvatskoga puka, ali ne samo očuvanje nego i afirmacija u suvremenim komunikacijama i globalizaciji koja teži asimilaciji temeljnih vrednota manjih naroda. U očuvanju tih vrjednota, veliku ulogu danas osiguravaju mediji i taj 'famozni' tv kanal na hrvatskom jeziku koji se svako malo ponovno pojavi u medijima prije samih izbora. Evo, možemo kazati da je u posljednje vrijeme sva upravljačka prava kako Upravnih, tako i Nadzornih odbora svih dominantno hrvatskih poduzeća, od elektroenergetskih i elektrodistribucijskih do telekomunikacijskih, financijskih, bankarskih, prometnih i komunikacijskih itd, pripalo u ruke HDZ-u BiH ali i dalje ovo pitanje nije riješeno. Ovladali su svim 'hrvatskim' foteljama u Sarajevu i cijeloj BiH od Orašja i save do Neuma i Jadranskog mora, i mi očekujemo da ispune ta svoja obećanja jer su im sve poluge vlasti u rukama, stoji, između ostalog u programskim smjernicama HSP-a.

Također, ističu kako rješenje hrvatskog pitanja u BiH nije ovladati upravnim i nadzornim odborima profitabilnih poduzeća, nego zaposliti ljude kako bi opstali na svojim ognjištima.
Nagomilavanje rukovodećeg kadra u javnim poduzećima neće riješiti problem nego ga samo dodatno usložnjavati. Uspješna poduzeća u BiH moraju dalje lobirati i otvarati radna mjesta u manjim općinama i selima gdje su velike migracije. U konačnici, nije potrebna neka velika teorija neko konkretan rad i djela, poručuju iz HSP-a.

V. Herceg

Glas naroda

Ahahahaha

Svaka čast imate punu potporu, trenutačno ste jedina oporba u Hrvata u bih. samo naprijed

Ovo je točno 12 HSP u BiH.

Ovo je 1. HSP u BiH.

Najbolje tako nema se posla pa hajmo osnovat sranku i mlatit praznu slamu

Ponovno obnovljen Hrstićev HSP - žele postati treća stranka u Hrvata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari