Svečano obilježena 25. obljetnica PPN "Ludvig Pavlović"

ljubuski.info

Općina Ljubuški bila je domaćin obilježavanja 25. godišnjice osnutka Postrojbe Hrvatskog vijeća obrane za posebne namjene Ludvig Pavlović.

Postrojba koja nosi ime jednog od ljubuških domoljuba Ludviga Pavlovića Lutka danas u Ljubuškom ima svoju ulicu, a na svečanoj obljetnici okupili su se pripadnici postrojbe, članovi obitelji poginulih pripadnika, pripadnici postrojbi HVO, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, mnogobrojni gosti i uzvanici.

Program obilježavanja počeo je prijemom u uredu domaćina načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, uz kojeg su kao domaćini cijenjene slavljenike i goste dočekali predsjednik OV Ljubuški Tihomir Kvesić, ministri u vladi ZHŽ Toni Kraljević, Zdravko Boras, Mladen Begić predsjednik županijske skupštine Ante Mišetić, humački gvardijan fra Dario Dodig, voditelji općinskih službi i pripadnici ljubuških udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Pripadnike postrojbe predvodili su zapovjednik postrojbe general Dragan Čurćić, predsjednik Udruge pripadnika postrojbe HVO "Ludvig Pavlović Davor Đugum, zapovjednik Davor Dodig, Joško Dodig i ostali. Svečanom prijemu prisustvovali su ministrica obrane BIH Marina Pendeš sa suradnicima, načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH generalom pukovnikom Antom Jelečom i zapovjednikom 4. pješačke brigade brigadnim generalom Tomom Kolendom, te nekadašnji ministar obrane HR HB i predsjednik HZ HB Vladimir Šoljić, ministar za pitanja branitelja HNŽ Oliver Soldo, zapovjednici i časnici ostalih komponenti HVO, te djelatni časnici i dočasnici OS BIH.

Uslijedio je potom program odavanja počasti poginulim pripadnicima na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom, prigodnu molitvu održao je gvardijan samostana sv. Ante na Humcu fra Dario Dodig, vijence su položili pripadnici postrojbe, predstavnici općine Ljubuški, načelnici susjednih općina, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Ljubuški, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BIH te pripadnici OS BIH na čelu sa ministricom obrane Marinom Pendeš. U glazbenom dijelu sudjelovala je muška klapa Trebižat a samu ceremoniju vodio je Ante Bender.

Uslijedio je potom svečani mimohod sudionika proslave ulicama Ljubuškog predvođen ratnim zastavama postrojbe do crkve svete Kate gdje je služena sveta misa za sve poginule pripadnike postrojbe, sve hrvatske branitelje i domoljube. Na samom početku mise fra Dario Dodig pročitao je imena svih poginulih pripadnika postrojbe Ludvig Pavlović.

Program obilježavanja jubilarne 25. obljetnice postrojbe nastavljen je potom zajedničkim druženjem pripadnika postrojbe, obiteljima poginulih branitelja, prijateljima, simpatizerima i gostima uz zajednički objed u restoranu Megi.

Pripadnicima ove časne postrojbe čestitamo 25. obljetnicu sa željom da i dalje s ponosom slave sjećanja na slavne dane Domovinskog rata i hrvatskog naroda u BIH.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

Glas naroda

aha evo i članka ,ali tek nakon prigovora u prethodnom članku

Ljepo vas je vidjeti, casno i dostojanstveno....

sve super sve pet, ali odkud ovi grobari Hrvatskog naroda sa vama

Tko je Marijana Milicevica zv. Metilj delegirao u PPN Ludvig Pavlovic...

Tako ga zovu koji ga ne vole, prijatelji ga zovu Vegeta

Pa vidis po nadimku ko ga je delegirao,

Kvesić Kraljević Mišetić ni dana terena Boras lažnjak pa momci iz Ludviga koji ste ponos Hercegovine šta će ova bagra s vama

Jel to misliš na onoga malog Borasa koji radi u mup zupanijskom koji najveći narkoman i drogeras u Ljubuskom zvani Jim ako je taj bio u Ludvig Pavloviću ja sam onda Marsovac i predsjednik Amerike.

Okanite se covika, di su ovi svi bili kad je on i njegov pajdo iz sucke policije ratovali. Ja san bija kad su ljudi pricali sta su sve prosli, sad me zmarci prođu. I nisu oi samo u ovoj postrojbi bili, nego isli u koju je bila potriba. Ko Mirko i Slavko vaktile.

Haha pa pričao ti je priče o mirku i slavku pa nemože taj lazni bezveznjakovic ništa drugo nego pričati bajke i pušiti travu.

Nađoste li lutkove ubojice?Siguran sam da je na skupu bilo nekih u odijelima koji su znaju nešto o tome.

Kako je ubijen velikan Ante Paradžik, kako je ubijen general Blaž Kraljević, tako je završio Lutko Pavlović. Svi znamo kome je smetao njihov ugled a to su: Tuđman, Šušak, Vukojević, Boban... i kradeze udbaška klika koja i danas vlada, zapravo manipulira svime, crkvom i braniteljima. Dezerteri stoje ko heroji, gdje to ima?

Tako je!Još je trebalo da lažni pukovnik dezerter Mario Herceg izvrši smotru pa to bi bio tek pravi urnebes i cirkus.Pozdrav

Nisu mogli proći od naroda koji ih je dočekao!!!???

e baš

Pozdrav veteranima PPN Ludvig Pavlović odstranite lažne poput Borasa i ne dajte im majice da nosaju a nisu bili u ratu.Sramota je kako može neko biti laži i kradezeova narkoman poput Obrada.Jime dzaba sto si se osisao i učlanio u HDZ,zna se tko je travar ko i Tisa.

jedino mađi begiću skidam kapu čovik rambo bija čuda činija

je iliči na ramba pogotovo frizura

Čuli Joško Dodig predvodio pripadnike postrojbe koda nema ugledniji i zaslužniji pripadnika Ludvigovaca iz ljubuškog a velika li uvlakača majko moja.

je li bio ćalesko iz radišica on je pozivnice djelio ovima iz postrojbe ima dobru penziju

Svečano obilježena 25. obljetnica PPN "Ludvig Pavlović"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari