Prvi susret ribolovaca i učenika na ribogojilištu Grabovo Vrilo

ljubuski.info

Udruga športskih ribolovaca (UŠR) "Kravica" Ljubuški organizirala je u utorak, 6. lipnja, druženje s učenicima osmih razreda iz škola s područja općine Ljubuški.

Bio je ovo prvi susret ribolovaca i učenika, a po riječima ljudi iz ribolovne udruge trebao bi postati tradicionalni, a vremenom bi se trebali uključivati i mlađi učenici.

Druženje, koje je bilo edukativnog karaktera, održano je na Ribogojilištu u Grabovom Vrilu, gdje je učenike i njihove ravnatelje dočekao i pozdravio Krešo Paradžik, predsjednik UŠR "Kravica" Ljubuški.

On je izrazio zadovoljstvo što su djeca došla vidjeti i nešto naučiti o rijeci, ribolovu, zaštiti rijeka… Nakon toga kratko predavanje o rijekama i pritokama na području koje "pokriva" UŠR "Kravica" održao je Dragan Alilović, član UŠR-a, a o ekologiji, zaštiti biljnog i životinjskog svijeta, te o vrstama riba govorio je Grgo Petrović.

O športsko-ribolovnim priborima i načinu korištenja, uz pokazno vježbanje, govorio je Krešo Paradžik, predsjednik UŠR Kravica, a onda su na bazenima ribogojilišta tvrtke "Euro-fish riba" učenici i sami mogli oprobati svoje vještine. Pri ruci su im bili iskusni ribolovci, a bilo je interesanata, i muškaraca i djevojaka.

Nakon obilaska ribogojilišta, u pratnji uposlenika i učitelja, učenici su se mogli okrijepiti uz već pripremljene sendviče i sokove, a prije povratka u svoje škole uslijedilo je zajedničko slikanje.

Za ovu prigodu Udruga je pripremila i prigodnu knjižicu "Mala škola ribolova" u kojoj će učenici moći pročitati naučiti osnovne stvari potrebne za ribolov i ostale stvari vezane za ribolov.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Tko su predavaci

profesionalci

Hahaha

Prvi susret ribolovaca i učenika na ribogojilištu Grabovo Vrilo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari