Kravica spremna za sezonu, vodopad osvijetljen, korito očišćeno...

ljubuski.info

U sklopu priprema za turističku sezonu koja je pred nama djelatnici JP Parkova d.o.o Ljubuški i ronilačkog kluba Šrek Ljubuški organizirali su čišćenje korita rijeke Trebižat u dijelu vodopada Kravica.

U hvale vrijednoj akciji sudjelovali su, među ostalima, Tomislav Miličević, Andrej Matić i Ivan Mucić kojima se JP Parkovi d.o.o Ljubuški ovom prilikom posebno zahvaljuju.

Iz korita rijeke izvađena je veća količina otpada, granja i mulja koja se u zimskim mjesecima taložila na riječnom tlu. Slična akcija napravljena je prije par godina, a iz JP Parkovi do.o.o Ljubuški ističu kako je cilj istu provoditi barem jednom godišnje, odnosno pred početak turističke sezone. Potreba za ovakvom vrstom akcije postoji i zato što velik broj turista u ljetnim mjesecima odluči osvježenje od vrućina potražiti plivajući pod slapovima Kravice.

Inače, vodopad Kravica je u ovogodišnju turističku sezonu ušao s brojnim novitetima koji poboljšavaju ponudu ovog hercegovačkog bisera koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Početkom lipnja vodopad je u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom i tako predstavlja jednu od najvećih atrakcija u Hercegovini. Riječ je o projektu vrijednom 300.000 KM kojeg su financirali JP Parkovi d.o.o Ljubuški i Federalno ministarstvo turizma i zaštite okoliša na osnovu projekta kojeg je kandidirala Općina Ljubuški.

Uz osvjetljenje samog vodopada kroz projekt je realizirano postavljanje rasvjete duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu Kravice. Radi se o LED rasvjeti koja ima visoke svjetlosne učinke i nisku potrošnju električne energije. Dio spomenutog projekta je i upravni objekt koji će se nalaziti na samom ulazu u ovaj park prirode. Gradnja objekta koji će služiti za pružanje svih potrebnih informacija turistima i omogućiti nadzor nad vodopadom tijekom cijele godine je započela, a završetak radova se očekuje do kraja ove sezone, odnosno rujna.

Iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški se ovom prilikom zahvaljuju Federalnom ministarstvu turizma i zaštite okoliša i resornoj ministrici Editi Đapo, kao i Općini Ljubuški na podršci u realizaciji ovog, ali i brojnih drugih projekata.

JP Parkovi

Glas naroda

Kad ce konacno bit napravljen pristojan WC da ljudi Koje dolaze sa Zviricke strane mogu doci bez uzasni prizora. Osvijetlite i onaj puteljak da turisti uzivaju u raznolikosti!!!

Što je sa otpadnim vodama sa prečistača koje se ulijevaju iznad Kravice? Što je sa otpadnim vodama od domaćinstava u Vitini koje se ulijevaju u kanale koji vode u Vriošticu? Što je sa otpadnim vodama sa ribnjaka? Što je sa fekalijama iz restorana uz Trebižat? Ja osobno se nikada ne bi okupao na Kravici. Fino je za vidjet ali za kupanje ne.

kravica je zagađena kakicom to jest esceriholiom a prečitač tehnički nevaIja jer se namogu odvojit odvodne vode i+od fekalnih ni ti ima baj pas cjev za odvod kod velikog kapaciteta vode koja vode pušta ispod vodopada sve je to tehnički gledano glupost a objekti uz rjeku nemaju skeptičke jame šta rade općinski inspektori osim što piju kave uokolo općine

sad trebamo angažitat neke tokare da dovedu cure iz ukrajine i albanije i eto seksi turizma koliko očeš na prečistaču rade općinski uvlači[ * neprimjereno * ] a doktori odpadnih voda su politički nepodobni i side na birou ili sele u njemačku voda kravice nije uopće za kupanje čim se smanji protok puna je fosfata iz deterženata ribljeg brašna iz ribnjaka i fekalija kako piše gornji komentar i čim se prekorači kapacitet prečistača on je nemoćan sva voda ide direkt u rjeku prečistač je eto radi reda a nije unčikovit bez tehnički poboljšica

Ovdje svi stručnjaci za sve, a pismenost daleko ispod nule.

Pismeni lako je za taj problem , nas ovo drugo tišti
Za koga da budemo pismeni ?

a di ćato smeće baca

Jest jarane tko ce fekalije razdvoiti

Dodjite na Kocusu pa ce te vidjeti 3 restorana prekrasna jos Matic konobar odmah te sa ceste pita izvolite nisi ni parkiro

od prekrasnih greda sa Duvanjske !!!???

Kad ćemo sredit drugu stranu

Kravica spremna za sezonu, vodopad osvijetljen, korito očišćeno...
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari