Djelatnici MUP-a rade na crno - u ponedjeljak štrajk upozorenja

ljubuski.info

Sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ obaviještava javnost da će se u ponedjeljak 5.6.2017. godine u vremenu od 10 do 11,55 sati u svim ustrojbenim jedinicama MUP-a ŽZH održati štrajk upozorenja u organizaciji Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH.

Razlozi za ovakvu nepopularnu akciju su proistekli zbog teškog kršenje radničkih prava zaposlenika u MUP-u kako od strane Vlade ŽZH, tako i MUP-a ŽZH.

Kršenje tih radničkih prava ogleda se u sljedećem:

  1. Vlada ŽZH ne uplaćuje doprinose za svoje radnike, odnosno zaposlenici MUP-a ŽZH rade "na crno". Iako su na sastancima usmeno priopćili da su svi doprinosi za 2016.godinu uplaćeni, izvršene su provjere u Poreznoj upravi otkud su potrdili da navedeni doprinosi nisu uplaćeni od 2012. Godine.
    Ministrastvo financija djelatnicima MUP-a izdaje liste od plaća u kojima je upisano koliko je izdvajanje za doprinose, međutim te liste od plaća nisu potpisane niti ovjerene pečatom. Zašto?
  2. Izjednačavanje bruto plaća državnih službenika i namještenika MUP-a s djelatnicima u javnim službama. Ova činjenica je tipični primjer diskriminacije radnika od strane poslodavca. Za isti opis poslova, isto radno mjesto i istu stručnu spremu trebala bi biti isplaćivana ista plaća, što kod Vlade ZHŽ to nije slučaj. Najniži platni razred kod nas za 90 KM bruto ima manju plaću od zaposlenika u javnim službama.
  3. Isplata jubilarnih nagrada unatrag 3 godine. Naime, Vlada ZHŽ je isplaćivala jubilarne nagrade zaposlenicima u drugim ministarstvima, dok zaposlenicima u MUP-u nije, odnosno jubilarne nagrade su isplaćivane "iza leđa" djelatnika MUP-a. To nije fer, ako ima za druge ima i za djelatnike MUP-a.
  4. Isplata 5% protuzakonito snižene plaće za razdoblje 2013.-2014, godinu. Ovdje je stvar što Vlada ZHŽ, osim što eliminira i ponižava radnike, isto postupa i sa Sudom. Ne samo da neće izvršiti isplate po presudama već se ne postupa po presudama kako bi se otklonile nepravilnosti koje su presudama utvrđene. Dakle, nepostupanjem po presudama, ponovno svjesno ulaze u nove procese koje mahom gube, a na te iznose se gomilaju kamate i troškovi čime svjesno čine štetu županijskom proračunu, odnosno svjesno se gomilaju dugovi. Do kada?

Iz ovih razloga, kako navode, ovaj Sindikat je krenuo u zakonitu akciju, vršenjem pritiska na svog poslodavca kako bi se ispravile nepravde, te kako bi se počelo odgovorno i jednako postupati prema svim zapsolenicima.

Iz Sindikata javnost mole za strpljenje i razumjevanje. Upućuju građane da u navedeno vrijeme ne posjećuju ustrojbene jedinice MUP-a ŽZH, jer administrativni dio neće obavljati svoje redovite poslove. Naravno, u hitnim slučajevima, praviti će se iznimke, navode iz Sindikata.

Što se tiče policijskih službenika MUP-a, sigurnosni dio mora i funkcionirat će na razini. Svi hitni i neodgodivi poslovi će se obavljati redovito, pa u tom dijelu nema opravdanosti za bojazan. Sindikat je dionio odluku o prioritetnim poslovima koji se neće prekidati tijekom održavanja štrajka.

Vjekoslav Markota | predsjednik Sindikata

Komentari

Dajte ne pravite dramu i kenjce od sebe. Upozoravate ih već 26 godina. Ili štrajkate kako triba ili nemojte štrajkati brate. E svašta.

Ovo je gnjusno priopcenje gosp.Markote! Zasto izmisljas i lazes?
Nadam se da ce gospodin procitat ovaj koment, ako ne obavijestite ga da sam ovo napisao.
Nadam se da zadovoljavas svoju nutarnju pokvarenost hraneci ju izmisljotinama.

Ovo je živa istina, još je crnje nego što je Gospodin Markota izjavio.A ti kad vrijedjaš,potpiši se , ti si jedan od onih koji je kupio školu i na račun falš diplome dobio čin.Stidi se svojih godina, imaš li ti djecu !!!!

Svi lazu, portal, djelatnicí i sindikati, porezna, dokumenti, neovisni oebor pa i hrvatsko pravosudje. Dokle?

Tko te plaća da ti pišeš laži, Živio portal, živio sindikat na čelu sa gospodinom Markovom , da su nam ovakvi političari i šefovi , gdje bi nam bio kraj, doveli su nas na prosinački štap. Kako je samo ujutro kad djeca podju u školu, a nemožeš mu dati jednu marku da kupi sendvič,a vi ste gospodo svoje unuke skućili, za18 rodjendan kupujete im skupocjena auta, kuće , vile jahte, pa kako možete od srama hodati po crnoj zemlji?????? Prokleti bili do groba !!!!!

Izgleda da uplate za mirovinski su obvezujuće samo za privatni sektor, a županijske i druge institucije imaju privilegiju da krše zakon.

Zemlja apsurda!

zapečatite gospodo poreznici policijske stanice ako se doprinosi ne uplaćuju i napišite odgovornoj osobi kaznu kako radite nama ostalima, tražimo samo ista prava ili da vas i mi potramo kad dođete pa vi izaberite

Zar je ovo moguće, pa ne mozes vjerovat. Ako ovo nije utemeljen razlog za izac na ulicu, onda ne znam sta je.
Sad ce se vidjet ko je uhljeb-oni sto ne budu strajkat.

Pa ko mi može odgovoriti gdje su završili doprinosi. Svaki mjesec je radniku odbijeno na ime doprinosa novac.Gdje je završio novac ??
??

novac je pojela kradeze mašinerija

kad se sjetim naše juge
iz oka mi suza kane
a kad je bila želio da nestane
a sada samo lopine žive i kolo vode
jel tak il ne tak sam pa sam se ubija

Jao jao!Jel ima tko da ovom izbjeglici zabrani komentiranje?!Prvo nauciti pravopis Hrvatskog jezika onda pisati!!!!

kada se zabrani lopinan hapati
neka se zabrani izbjeglici pusati
jel tak il ne tak

tko si ti da nekom ti nešto braniš, ja mislim da su se branitelji borili za društvo slobode govora i hvala im na tome

Gospodo Policajci Željko Naletilic Željko Julic Bruno Kraljevic i ostali se lavovski bore za vasa prava zato ga vi nemate nemojte ih zaboravit ni kad odu u mirovinu pozdravite ih kako samo njima dolikuje nemojte im placati nista oni su davno naplatili sredili su sto su mogli zdravlje su vam unovcili ministre i komesare
KUCU SVOJU POMETITE LIGAVCE OCISTITE VI NOSITE SVETI GRB HRVATA MI TREBAMO VAS A VI STE DIO NAS
u vas redovim najposraniji najvece cinove nose Bogu i rodi prkose pokrali su di su mogli di su se domogli saucesnici svega prljavoga nasteljenog davno bi sipa pokupila lopove da nisu ti [ * neprimjereno * ] kupili za mekinje vas hlibud i zvjezdase pa tko smije ukrast ako nije u talu sa vrhom policije za vrsio bi slomljenih rebara NEMOJTE STAT NEMOJTE IM PARDONA DAT KORISTENI TARIGUZ NEMOJTE UPOTREBLJAVAT DRUGI PUT MI CEKAMO POCETAK ZAJEDNO CEMO U FINALE 2018 ČOVIC SE NIJE ISPOVIDIO U RIMU JER SV.OTAC NIJE MOGAO BITI ZAUZET DO BADNJAKA.
Vi svoje [ * neprimjereno * ]vce nemojte ispovijedat predajte ih njima zajednickom prijatelju Mati u Zenicu neka se gore razmnozavaju.
NHUR FORVERC NIX RIKWERC zgazite džohare zaustavite haraclije

Slažem se sa ovim komentarom gore, niti jedan sa kupljenom skolom, a 70 posto je takvih u MUP-u ŽZH neće štrajkati. Ko ce pilat granu na kojoj sjedi, a bilo kakvom promjenom mogli bih ostati bez ne časno dobivenih činova. Usput ih pitam je li ih imalo stid nositi cinove koje nisu zasluzili.

Pravdo, znaš li ti i jednog normalnog što je dobio čin? [ * neprimjereno * ]i zalupi na čelo petokraku, on će je nositi i ponositi se njome?

U pravu je. Ovaj komentar je točan. Štraj su organizirali i sprovest ce oni koji su u policiju dosli kad nitko nije htio. Iznili su strahote na sebi.
Tako ce i ovaj strajk da bi ovima iz stolica koji ne rade nista bilo jos bolje.

Bravo za sindikat. Kako im je dobro su ista organizirali. Bar ce se vidit ko ce strajkat a ko nece.

e nema od strajka nista...nitko nece strajkati...20 ce ih biti u strajku...

inspekciju u policiju i zatvorit policijsku stanicu ko što zatvarate kafiće zbog marke viška u kasi ili zbog prekoračenja radnog vremena za 10 minuta

Nek idju strajkat na bijacu doljane i vinjane ko ov nasi Zaboravljeni branitelji koje su maricam kupili... Zohari sta oce sad nedavno im je valjala politika sad im nepase e pa dobrodosli u stvarnost...

E dragi branitelji, nije kriv policajac, nitko od njih nebi išao na Vas, kriv je komesar koji je naredio mučenicima da idu. Otkud mu pravo da se igra sa tudjim životima. Otkud ti pravo ? ???

Zbog ovih laži od sindikata, mogao bi ovog markovinu mrak progutat. Osilio se sa 20 članova, cuvaj se

e ti si mi uzoran o mraku nekom pričaš kao da mi ne znamo ostali po mraku djelovat, to ti je kultura, pazi se ti naroda jer ako je goloruk na jna izašao sad bi se tebe trebao bojat ili šta

Ma koga će mrak progutati, potpiši se falcifikatoru jedan. Gdje je groblje što si ih ti poubija? Sramota , takve treba izbaciti iz policije. Sa kupljenom diplomom i nezasluženim činovima. Činove dobivaju oni koji štite kriminalce u mupu? Samo takvi prosperiraju. ubij mene, kukavicom !

Bilo bi njih stotina, nedaju im šefovi da idu štrajkati, naredba iz mupa? Kukavice

nismo se mi branitelji borili da lažnjaci i dezerteri haraju po nama i narodu kad mi suknemo na svoje izrode biće gore nego fajt sa jna samo vi polako dok dotjerate mačka u ćošak onda skoči mačak u oči ugnjetivaču

uhljebi lažnjaci dezerteri svi mogući prevaranti kradezea izbjegavaju branitelje i njihovu ulicu jer se svačiji lopovluk i nemoralnost zna a pošteni ljudi i branitelji idu uzdignute glave nagradiće to narod na izborima dosta je kradeze pakiranja

Bit ce svasta, neko bi mogao bit objesen za j... naopačke. Sindikalci su poceli slizavat se s UZB nekome bi mogla glava letit

ništa od štrajka...smirite tenzije..sjednite i razgovarajte kao pravi sindikalni i socijalni partneri...

čova se skamenio kad su mu propjevaIi branitelji svoje probleme a barbarin došo molit čovu da progoni portal no čova nije benast samo mi to treba pa da zapali narod da bježimo dodigu u srpsku-nedirajte portal demantirajte ga dokumentima a ne biltenim a dokumenti cure jer je peta kolona nezadovoljna kuća se iznutra uvjek ruši paraobavještajci su unutra rovare

kad ćemo mi štrajkat koji nemamo posla zbog nesposobnik uhljeba i šta če jest naša disa ili ćemo ič u hrvacku krast dije nama pravo na rad i ko nam ga je uskratio i dali je to kršenje ljudcki prava i zakona jer rekoše da branitelji krše zakon to je nužna borba za opstanak na koju čovjek ima pravo naprid zaboravljeni vaše vrime dolazi a partija prolazi tj odlazi

sreća tvoja da te potjeraše bolje ti je tamo nego da te kupi marica a tamo ima pive i kobasa neko zlo je za dobro a eto i nas ktebi redom

Djelatnici MUP-a rade na crno - u ponedjeljak štrajk upozorenja

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto