Nema razlike između Platforme, Alijanse i ovih danas

ljubuski.info

Svaki dan ostanka HDZ 1990 u HNS-u je gubitak za našu stranku i naš narod. Hrvati su u BiH zaslužili mnogo više i mnogo bolje. HDZ BiH na čelu s Draganom Ćovićem zadovoljio se nadzorom u Zapadnoj Hercegovini i Mostaru, a što se tiče ostalih prostora na području BiH gdje žive Hrvati ne čine ništa. HDZ BiH hrvatskom narodu u BiH samo deklarativno obećava, a ništa ne ispunjava. Možemo povući paralelu što je federalna vlada u zadnje tri godine od kada je na vlasti u kojoj sudjeluje i HDZ BiH uložila na prostorima gdje žive Hrvati, osim Zapadne Hercegovine, pa vam je jasno je li to i 10 posto od ukupnih investiranja, kazao je Vinko Marić, član predsjedništva HDZ-a 1990.

Marić navodi kako Hrvati u Zeničko-dobojskoj županiji žive teško "zahvaljujući pogrešnoj politici vladajućih".
Stanje u Zeničko-dobojskoj županiji sve je gore i teže. Nažalost u zadnje tri godine masovan je egzodus hrvatskoga naroda iz naše županije. Vladajuća stranka koja u vlasti participira u ime hrvatskoga naroda ne čini ništa kako bi ublažila odlazak Hrvata s ovih prostora, pa i iz BiH. HDZ BiH zabavila se samom sobom i uopće se ne obazire na stanje oko osobe, na sve veći broj mladih koji odlaze, na nezadovoljne postojećim stanjem, kazao je i dodao kako se život u BiH život stao.

Kaže kako je mali broj onih koji su uz one na vlasti žive dobro, a ...većina onih koji nisu zadovoljni postojećim stanjem šute i trpe i ne smiju ništa reći od straha od odmazde, jer će ih kazniti.

Povući ću paralelu između platforme koja je bila u vlasti 2010-2014, pa i alijanse prije njih i ovih danas odnosno HDZ-a BiH. Apsolutno razlike nema, ni HSP onda ni HDZ BiH danas ne mogu učiniti ništa bez Bošnjaka s kojima su u koaliciji i čine većinu u Federaciji BiH. Doslovno ne čine ništa za svoj narod, a sve što su obećali u predizbornoj kampanji ostala je samo prazna priča u utrci za vlast, za hrvatski narod nisu učinili apsolutno ništa u protekle tri godine od kada su na vlasti. A sve je veći broj onih koji odlaze, a ni za 500 godina turskog zuluma iz BiH nije otišlo više ljudi koliko ih je napustilo zemlju u proteklih 25 godina vladavine HDZ-a BiH, kazao je.

Navodi kako je posebno nezadovoljan izmjenom Izbornoga zakona kojega je u proceduru poslao HDZ BiH kao prijedlog HNS-a.
Mi taj prijedlog ne možemo prihvatiti iz razloga što prema tom prijedlogu u Federalni dom naroda iz Zeničko-dobojske županije pripada jedno zastupničko mjesto, a prema svim izračunima i popisu pučanstva iz 1991. i 2013. i broju Hrvata koji žive u Zeničko-dobojskoj županiji trebamo imati dva izaslanika. I do sada smo imali dva izaslanika pa se pitam zašto nam netko uzima našeg izaslanika nauštrb Zapadno-hercegovačke županije. Također, sam mišljenja da se promjena Ustava mora riješiti na razini države, a ne samo Federacije BiH. HDZ 1990 do jeseni treba dati svoj prijedlog Izbornog zakona i oko naše stranke trebamo okupiti što više stranaka s hrvatskim predznakom i na sljedećim izborima poraziti politiku koja nas vodi od rata do danas, a svi vidimo dokle su nas doveli, kazao je.

Marić kaže kako HDZ 1990 na sljedećim izborima mora sudjelovati u vlasti kako bi spasila hrvatski narod od egzodusa.

Dnevni list

Glas naroda

Šta je Čović napravio u hercegovini,ništa.I dan danas od Ljubuškog do Mostara idemo kaldrmom i uskom cestom na Kobilovači.Kad počnu idući izbori opet će biti priča da će se praviti cesta i tunel na Kobilovači.I opet će biti ništa.
E moj narode

Pogledajte čovićeve kadrove šta imaju i sve će vam bit jasno

Herceg Bosna ne može i nije ništa bez braće iz srednje Bosne, Posavine... Ako je bez tih područja ja je osobno nikad neću smatrati dobrim rješenjem čak što više... Velikom izdajom!!!

Ne postoji nikakava Herceg Bosna . To je loptanje šovinizmom i to bez pokrića . Na našu sreću , to je galama manjine , ali grlate . Borite se za BH KAO DRŽAVU GRAĐANA , a ne državu sitnih šićardžia i mahala ,koji samo pune svoje džepove . Uz vaš pljesak ! Imate se vi čim baviti . Djeca vam otpeljaše u razne Njemačke , bježeći - od vas ! Samo prebrojite one koji su imali radno mjesto - pa otišli .

Za Aliju Ganića što se krije iza pseudonima ante granić BH kao država građana je u stvari islamska džamahirija u kojoj bi Hrvati nestali kao narod jer srbi imaju svoju etnički očišćenu republiku srpsku.Zato jedini spas za Hrvate je Hrvatska republika Herceg Bosna!

Tako je!!

da je ba nda lopina pošteno pretvordbu napravila
bilo bi u ljubuškom posla
nego državnu imovinu između sebe podilila
kao da im je dedovina
pola ljubuškog ćaćevina černobilskog medara
lučića što je ljubuški na prosijački štap dovea
uz pomoć općinski lopina
i glasova zavedenog naroda
jel tak il ne tak grabljani i velačani

HDZ se služi udbaškom metotom,zavadi pa vladaj.Tako su radili i 1992 u suradnji sa srpskim udbašima

Nema razlike između Platforme, Alijanse i ovih danas
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari