Službeni prigovori na izvješće o sigurnosti PU Široki Brijeg

ljubuski.info

Nakon sjednice gradskog vijeća Širokog Brijega održane 31.05., na temu izvješća o stanju sigurnosti u Širokom Brijegu za 2016. g. od strane P.U. Široki Brijeg za 2016., po izjavama u medijima gradskih čelnika dalo bi se zaključiti kako je izvješće "primjeno na znanje" bez ijednog prigovora. To nije istina.

HRS je uputio službenim putem u gradskom vijeću prigovore na Izvješće o sigurnosti PU Široki Brijeg. U spomenutom izvješću, PU Široki Brijeg navodi kako su u Širokom Brijegu u 2016. godini evidentirana 2 (dva) kaznena djela: neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Imajući u vidu statističke pokazatelje nevladinog sektora (npr. Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti u Mostaru), ne samo da je zabilježen porast broja registriranih ovisnika u gradu Širokom Brijegu, nego je i dob ovisnika sve manja, tako da sve veći broj maloljetnika se registrira kao ovisnici. HRS je poslao službeni upit načelniku PU Široki Brijeg je li on smatra zadovoljavajućim ove rezultate suzbijanja zlouporabe opojnih sredstava? Jesu li uhićeni počinitelji ova 2 (dva) kaznena djela spomenuta u izvješću?

Također, u Širokom Brijegu se dogodilo više ozbiljnih kaznenih djela narušavanja stanja sigurnosti. Konkretno na Badnjak je upućena dojava o postavljenom eksplozivnom sredstvu u jednom od tržnih centara u Širokom Brijegu, dogodila se drska pljačka bankomata, razbojništvo u obiteljskoj kući na Trnu, pronalazak veći broj vozila otuđenih s područja HNŽ, te najveća pljačka u povijesti BiH: pljačka kombija na Dužicama. HRS je poslao službeni upit o tome jesu li pronađeni počinitelji ovih kaznenih djela, ako nisu, u kojoj su fazi istrage?

Na kraju smo zatražili službeno mišljenje vodstva PU Široki Brijeg na navode ravnatelja Federalne uprave policije Dragana Lukača od 04.05. ove godine (Magazin "Start") na temu pljačke na Dužicama.
Citiramo: ...nisam mogao vjerovati da imamo takve profile kriminalaca u BiH, koji nimalo ne zaostaju sa pripadnicima kriminalne skupine Zemunski klan.

U kojoj iole normalnoj zemlji na svijetu bi jedna ovakva izjava od strane jednog od najvećih policijskih dužnosnika u BiH prošla bez ikakve reakcije?!

Sva ova spomenuta djela se vode pod "nepoznatim počiniteljima", pa smo ih s toga izdvojili u službenom upitu. Prema tome, izvješće o sigurnosti nije "primljeno na znanje" bez prigovora.

Tražimo informaciju o počiniteljima od strane nadležnih institucija, pa makar to bio ponovno hodajući okvir gola na školskom igralištu.

GO HRS Široki Brijeg

Glas naroda

Slucajevi Duzice, Soldo, Boras, Seve... kakva je to policija taman po zelji kliminalaca

Kad se riješi pljačka u Dužicama ništa više neće biti isto

4-5 ljudi je samo znalo kuda će novci ići ne vidim kako ne mogu naći krivca, nek kažu nesposobni smo i neka idu kući

Gotovo je više ili riješite slučajeve ili ćete završiti tamo gdje vam je mjesto narod više neće trpiti vaš javašluk

u svitu se kriminalci osjećaju nesigurno kad vide policiju a kod nas izgleda da se samo pošten svit boji

jadna je žlibina gdje u policiji i sudu treba veza pa i ako hoćeš prijavit kazneno djelo, probajte pa će te vidjeti , a puna su im usta pravne države i europe to su samo nebuloze prije će se eu raspasti nego mi uđemo

Pitao bi Komesara, na osnovu čega se dodjeljuju činovi, a ovakva teška djela nitko nije otkrio. Čekaju zastaru u ladici Vesne Ćavar i dr.Na osnovu čega, da šute i primaju nezaslužene plaće???

Slucajevi neki u policiji se uopce i neistrazuju,cak ima pretpostavke da su odredeni policajci i sudjelovali u kaznenim djelima.Recimo 2008 je srbocetnicka ekipa izvrsila oruzanu prijetnju na lokaciji pecara pucnji iz oruzja sa prigusivacem (obiteljska hrvatska kuca Zlomislic) Srbocetnici poznati a policija po nalogu visoko pozicioniranih kriminalaca nikoga nisu ni pokusali ispitat na okolnosti i motive.To je skolski udbaski plan bio da zastrase clanove obitelji da se nebih klupko i utajivaci prozivali kao i siva eminencija peracke firme.Svi su pocinitelji poznati a policija i tuziteljstvo nesmiju nista po tome predmetu radit.Mislim da ce ovaj slucaj ulica rjesit.

pa siroki dobio novog nacelnika ivan brkica cudi me da nije rjesio ove slucajeve nako pametan zna sve

Službeni prigovori na izvješće o sigurnosti PU Široki Brijeg
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari