Paraobavještajni rat oko Međugorja - objavljen film koji diskreditira biskupe

ljubuski.info

Slučajno ili ne, mjesec dana prije godišnjice u Međugorju, a nedugo nakon što je papa Franjo opetovano potvrdio svoje sumnje da se međugorskim vidiocima ukazuje Gospa svaki dan, na nekim portalima i društvenim mrežama pojavio se misteriozni film od 'Od Fatime do Međugorja'.

U filmu se dvojicu zadnjih biskupa optužuje da Međugorje godinama ruše - blagopokojnog biskupa Pavla Žanića jer je navodno bio ucijenjen, a njegovog nasljednika Ratka Perića da je izravno surađivao s KGB-om. Isti je prenijelo tek nekoliko portala, među kojima i međugorski, a dijeli se i na društvenim mrežama.

Redatelj filma je Ami Drozd, kao produkcijska kuća navodi se Nazareth film, a isti film temelji se na "dosad neviđenoj i autentičnoj" dokumentaciji iz tajnih arhiva KGB-a i UDBE o Međugorju.

Obavještajac KGB-a tijekom snimanja ne skida naočale, a tvrdi da da je osobno s biskupom Ratkom rušio fratre u Hercegovini preko jugoslovenske UDBE. U više navrata spominje se širokobriješki udbaš Ivan Lasić Gorankić, poznat po svjedočenju Perkoviću i Mustaču u Muenchenu, a koji je navodno osobno imao diskreditirajuće dokumente o navodnoj slabosti biskupa Žanića.

Fatima i Lourdes u filmu se spominju, ali su sporedni, dok je cilj filma kazati da je ukazanje u Međugorju autentično, a diskreditirati zadnje mostarske biskupe, premda ni Crkva nije priznala ukazanja, a što govori u prilog pristranosti filma. U filmu su donesena samo stara stajališta zagovornika Mđugorja, a uz njih je sugovornik navodni ruski obavještajac, dok u filmu nije doneseno nijedno Međugorju suprotstavljeno mišljenje, pa tako ni mostarskog biskupa.

A biskupovo mišljenje dijeli i sam papa Franjo.
Žena koju su djeca vidjela u Međugorju nije majka Isusova, kazao je papa tijekom razgovora s novinarima u zrakoplovu, a nakon povratka iz Fatime u Portugalu, gdje je svecima proglasio dvoje djece, kojima se daleke 1917. godine ukazala Gospa.

Što se tiče Međugorja, papa Franjo je kazao da je u ovom slučaju "istraga još u tijeku", ali je još jednom ponovio svoje sumnje u istinitost fenomena. Rekao je da istraga koju je pokrenula Crkva izaziva sumnju u vezi međugorskih ukazanja.

Sveti otac je naglasio kako on preferira "Majku Madonu" ili "našu Majku", a ne "Madonu službenicu koja svakog dana šalje svoje poruke". "Ova navodna ukazanja nemaju punu vrijednost", kazao je papa, ističući kako iznosi svoje "osobno mišljenje". Papa Franjo u filmu se ne spominje.

Republika

Glas naroda

Odstupi đavle od kršćene duše!

Film je još jedna udbaška podvala.

Ukazuje li se Gospa u Međugorju - neznam,
ali popratni "sadržaji" i sukobi oko Međugorja su da te Bog sačuva. Ovo je prešlo svaku granicu. Podmetanja, izrabljivanje radnika, rad na crno, razno razni aranžmani koji uključuju razgovore sa vidiocima koji se skupo naplaćuju.

filmje istinit i gori sto puta pa jeli normalno da biskupi budu protiv gospe partizani teški to jest masoni teški ali ssila duha svetoga će da pobijedi i gospa blažena

ovaj gorankić stavlja hdz na vlast jerga oni štite

prvo papa je rekao da vjeruju da je prvih 7 ukazanja bilo stvarno i tu nema prijeprora, ali da ne vjeruje da se gospa naručuje svakog 2 u mjesecu u toliko i toliko sati, ne varajte narod poslušajte ima snimljeno

papa franjo nikada nije potvrdija
ti vasi sedam svjetski čuda
pardon sedam lažni ukazanja
dogivor biskupa bio je iza papuni leđa
ja više virujem svetima negi biskupima
i neposlušnim fratrinama
i ugostiteljkam vračarama
jel tak il ne tak nebum vam prošla ta priča

pogledaj izjavu pape pa komentiraj

Udbaš krvopija Hrvata Ivan Lasić Gorankić skreće sa teme a to je da je upravo on najodgovorniji za likvidacije Hrvatskih domoljuba širom svijeta, isto kao Perković. Jedan od komandira policije, veliki udbaš jugoslavenčina Šimić se upravo nalazi u Chicago, USA.

znam da me mrzite i proklinjete
zbog moji komentara što se tiče međugorja
ali izbjeglica zna da je međugorje prevara
da fratrine i vračare nesluže bogu i narodu
nego bogastvu i svom cilju
da nas ocijepe od svete katoličke crkve
da nas ostave bez ikakve zaštite
moj narode de već jednom progledajte
oni koji mislite da su vam prijatelji
baš oni su nama najveći neprujatelji
koji se svim sresrvima služe da bi vladali
u mojoj lipoj hercegovini
jel tak il ne tak neposlušne fratrine i vračare

Lasić je ujak od Bariše Čolaka,Isusa Krista Hrvatima u BiH.on šalje HRVATE širom svijeta,a djecu UDBAŠA ili nećake od fratara,popova itd.zapošljava u Elektroprivredu,Općine itd itd.Čitaš li ovo JELIĆU MIJATE.

Veselko Šimić,ha ha ha pa sina je zaposlijo opet u UDBU,to je skoljena na koljeno,ha ha šta veliš u Čikagu valda je na zadatku

To je samo borba za tvornicu novca Međugorje.....

Najvažnija stvar je da jos nitko nije pogledao taj film.
Film treba prvo platiti pa pogledati.
Palite se bez razloga

Što ne objavite "janjicari iz ljubuskoga iz 7 dnevno" ili ste i vi pristrasni......

Dragi predragi izbjeglice:
"Iako znaš da si stvoren, kao sto sam i ja stvoren, ne želiš to sebi priznati...
Imaš ruke da s njima radiš, imaš noge da s njim hodaš, imaš oci da s njima vidiš, imaš uši da s njima slušaš ili čuješ, imaš usta da s njima govoriš i komuniciraš, imaš mozak da s njim razmišljaš...
I imamo Boga da se njemu molimo sto nam je to podario, a Ti, Ti se s tim svime sprdas... neka Tebi i takvima Bog bude u pomoći... znaj da sam se već pomolio za Tebe i takve kao sto si Ti... jer ne treba zdravima liječnik već bolesnima...

mogli ste još nadodati jedno ime
da se prestavite istina ljubav i poštenje
vi se kitite lipim imenima a vaša djela
otkrivaju vaša prava imena
pokušavate obratit obraćene
od pravog vjernika napravit fanatika
oči kakve ima izbjeglica i dali sa njima gleda
dobro znate vi i svaka vaša vračara
ali vama neodgovara
da vjernik viruje svojim očima
nego da gleda vašim laž ljivima
izbjeglica svoj kruv svojim rukama zarađiva
nije gluhonijem i nije bez mozga
i moli se svom bogu isusu kristu našemu svakoga dana zahvaljujem svom tati
za zdravlje što mi podari
ali se i čuva da ga bolesni nebi zarazili
zato negubite vrime na mene pogledajte sebe
i molite možda vam se tata smiluje
jel tak il ne tak fratrine i vračare

Samo budala može vjerovati u ovakve stvari kao i u svakodnevna ukazanja Vicki šicki i kompaniji. Ti banditi su nakon svijetleći gospa tekući Isusa i ostalih mega čudesa spremni stvoriti i ovakvu glupost. Gospine porukice kao s boce od jane ne znam bili mogle uvjeriti i naivnog srednjovjekovnog čovjeka kao što je to prolazilo ga rukom crkvi kroz stoljeća ali nažalost i danas neki puše priču. Nisam komunist ali volio bi da je stari bio živ u vrijeme ukazanja pa da je on malo ispitao to. Ovako su Jazo Z. i ekipa čekali da on otegne papke pa u juriš.

Jesi mi pametan ti i tvoj "stari", nadaš se u najvećeg masovnog ubojicu ljudi na ovim prostorima, neračunajuči pobačaje...

Iz tvojega se teksta komentara da izčitati, da nisi katolički vjernik, nego nusprodukt komunističke pasmine i bezbožnik.
Dok izražavaš žal za krepanim zločincem i zlotvorom svih vremena, a aludiraš na neke poroke J. Zovke i drugih svećenika i vjernika.

Ukazanje u Međugorju će sigurno biti i službeno priznato od Vatikana odnosno od rimskoga pape. Hoće li to biti papa Franjo ili neki drugi papa, manje je važno.
Jer nema bilo kakve razlike između Ukazanja i vidjelica iz Fatime i Lurda u odnosu na Međugorje, a Fatima i Lurd su priznati.

U tom kontekstu, opravdana je sumnja u rečene biskupe jer su se više oni protivili međugorskom Ukazanju od komunista za vrijeme njihove vladavine. Je li tu igrala uloga UDBE, nije teško pogoditi jer je UDBA mješala prste u crkvene obrede i ispovijedanje vjere vjernika i prije i poslije međugorkoga Ukazanja. Moguće je da je UDBA utjecala i na neke biskupe ikako za to nema argumentiranih dokaza. Zašto kažem da je to moguće?
Pa stoga, što je općepoznato da je i prije Ukazanja u Međugorju bilo šurovanja nekih svećenika sa UDBOM, poznata afera "Crveni svećenici. I fra Jozo Zovko je dopao robije zbog UDBE i jataka udbinih sinova, iz kojih nisu isključeni ni pojeini crveni svćenici.

Dakle, pokazat će skoro vrijeme da je Ukazanje u međugorju jednako Ukazanjima u Fatimi i Lurdu.
I šta će onda pričati "crveni svećenici" i ostali UDBINI sinovi koji su od početka bojkotirali Međugorje, a to čine i sada?

Je i svjetleća gospa. I biznis od vidioca i ukazanja gdje god su vidioci. I Obećanje Vicke šicke da će se zaradit pa khurcina. I porchei i apartmani dok su se vidioci u drugim mjestima zaradili i bavili humanitarnim radom ovi se bave radom za svoju korist. Pa tajne itd. Ukazanja kad vidiocima paše. Kralju moj nisam ti ja komunista vjerovatno si ti bio jer se oni sad najčešće izjašnjavaju kao gorljivi katolici, ali nisam ni priprosti krelac da bi se provodio za takvim stvarima i ljude cjenik prema osobnosti a ne prema vjeri ili političkom opredjeljenju. Ne mislim da je u redu biti licemjerno a da će me 12 20 ili 33 očenaša koje na brzinu izmrmljaj spasiti od grijeha, a još manje šarlatani poput Vicke i Joze Z
Laku noć rvatino katoliče, znam ja da se vrati stari da bi mu ti duže ležao a ja bi se i njemu rugao jer mi je to zanimanje

Tvoja retorika i vokabular ukazuju na to da nisi samo pobornik ideologije zloglasnoga komunizma, nego i ortodoksni ateist, ali i intelektualac bez intelekta.
Da si bar malo obrazovaniji, znao bi da su već sada došla vremena kada se znanost i religija međusobno nadopunjuju, a ne suprostavljaju, da je ateizmu marksističkoga tipa davno došao kraj.
A ti još sigurno vjeruješ da te nije stvorio Bog, nego da si postao od [ * neprimjereno * ]a.

No, u našemu demokratskom društvu i pluralizmu, imaš pravo i na takvo mišljenje, ali ćeš biti izoliran od apsolutne većine vjernika i znanstvenika današnjice.

Neka si ti intelektualno uznapredovao. Snobe jedan seoski. Biti izoliran od takvih kao što si ti smatram privilegijom. Znanstvenik vjernik i rvatina glasač Hdz- a, intelektualac s Šefinom diplomom ili maksimalno nekom s filozofskog u Mostaru to si ti zar ne? Ili slušatelj dedidinih priča od 50 i kusur godina koji je jedini put napustio ovu zemlju kad je išao do Beograda da hodočastiš do kuće cvijeća, a sad se stidiš to priznati

Boljševičku zulum i pratri zovu demokratijom. Sad kad su uzeli oružje i pare i vlast laj narode eto u tom je sva sloboda..oslobođeni smo od 45. Pa opet 95.Takva vjera i sloboda nikom pametnom i poštenom nerreba Ovdje s Bogom Niko nema veze i viruju u pare

Udbaši, udbaši, udbaši Udbina posla jadni moj vjerniče katoliče mozak ti je ispran glupostima. Živimo u 21 stoljeću, moderna su vremena nema više tih gluposti ni jeftinih trikova koje Vicka Šicka prodaje. Ne mogu više da vrijede manipulacije Jaze jazavaca Zove. Zaboravi udbu komunizam i takve stvari toga više nema, i oni ti nisu krivi za tvoj neuspjeh. Prvenstveno si ti kriv što si neškolovan zatucan i zaostao. Malo čitaju malo se informiraj okani se priča što ti je ih dedo svaljao

Zločinački i zloglasni sustav - komunizam je fomalno-pravno doživio krah kao i nacizam odnosno fašizam, ali se u stvarnosti osjeća još u našem društvu komunistički nusprodukt oznaško-udbaške provenijencije. Jer su komunisti nešto i dugovječniji, (još ih i biološki postoji), dok nacista i fašista više ne može ni teoretski postojati.
Osobito je još ekstreman komunistički nusprodukt, odnosno njegovi nasljednici i sljednici.
To se vidi i iz primjera o kojem je riječ, o Ukazanju iz Međugorja. Jer je poznata komunistička ideologija sa svojim marksizmom ateističkoga tipa.
Da si završio bar srednju školu, znao bi da je već poodavno došlo vrijeme u kojem se više prirodna znanost i religija međusobno ne suprostavljaju, već nadopunjuju. To pokazuju i dokazuju, ne samo katolički svećenici, nego i znanstevinici i Nobelovci velikoga svjedskoga formata.
No, mnogi komunistički nasljednici i sljednici to još ne shvaćaju i dalje žive u uvjerenju da su oni postali od [ * neprimjereno * ]a, da nema Boga, da su Gospina Ukazanja izmišljotina, da su "proleteri svih zemalja ujedinjeni", da im tito vječito živi, da su jedino pjesme kulturne i milozvučne - "po šumama i gorama", "druže tito, mi ti se kunemo..." i slične komunističke i ateističke floskule i parole na kojima je već odavno debeli sloj prašine.

fašizam=komunizam=hdz

Sad udrite po meni mrmljavci očenaša bez smisla i međugorske intersdžije. Bitno se nacrtati kod oltara a šta radite kad izletite iz crkve to je manje bitno, samo izmrmljaj djelo skrušenja i sve je oprošteno

Vidi se, da na tebe ne utječe ni znanost ni religija, vidi se, da te pomalo hvata panika kao mrava na dubu ispod kojega gori vatra. Vidi se, da osjećaš žal za izgubljenom majkom yugom i ćaletom brozom koji se odazivao na - tito.
Ali, ujedno te hvata panika zbog izgubljenih privilegija koje su tvoji predci i prednici uživali na teret i štetu katoličkih vjernika, crkve i hrvatskih domoljuba.

Nema više nagrada i odlikovanja za tlačenje onih koji idu u crkvu, koji krste i krizmavaju djecu, parova koji se vjenčavaju u crkvi, vozača koji na retrovizorima automobila nose krunice, žena koje oko vrata nose lančiće sa križićem, momaka koji pjevaju - "ustani Bane, Vilu Velebita, Mrjane, Marjane..." i td.
Sve ste takve prijavljivali, oni dobivali zatvore, a vi nagrade. To vam je propalo, vi se ostajete zbog toga siromasi, a zbog gubitka majke yuge i ćaleta broza - siročadi.

Samo me zanima, kako se nadate njihovu uskrsnuću, ako ste već ateisti, bezbožnici i sotonisti, a to jeste?

Hebo te tvoj ban austrijski konjušar, odveo hrvate u smrt i za nagradu dobili apsolutizam. Ti nisi ni mrav u dubu nego panjina. Meni i mojima je yuga naudila više nego tebi koji si sigurno polizač čma.rova svakih sistema. Djed mi je išao pješke 30 kilometara na posao jer nije bio podoban. A ti si sigurno lupao za nekom mašinom dnevnice i čuvao crvenu knjižicu i čekao mjesto poslovođe iako si imao jedva dvice u diplomi metaloglodača. Ali to što nismo bili za tita ne znači da moram vjerovati šarlatanima i cirkusantima poput Vicke šicke i Jaze Z. Manje me nasmije embell riva kad svrati u ljubuški od tih cirkusanata. Samo oni znaju za sebe pitaj plaća li Vicka porez i doprinose radnicima. Kolike su plaće, koliko se potroši na svadbama djece vidioca a šta je s potrebitima??? Ti si običan licemjer kao i oni, samo neuspiješan pa glođi stare klompe i trči za Vickom da te blagoslovi. Bilo je zanimljivo iskustvo komunicirati s jednim "rvatom katolkkom" a u biti običnim licemjerom i vjetrokazom koji se okreće kako vjetar puše. Ti si za strušnog proučavanja psihologa a ja nažalost nisam te struke, zato moram prekinuti komunikaciju jer ti ne mogu pomoći. Ide se klanjat Vicki ( šimunu magusu) a onda i ostalim idolima poput Tonija mišine Kraljevića, Zdravka debelog itd.

Duboko poštujem svačija uvjerenja, vjernik se može biti vjerovao u autentičnost ukazanja ili ne. To su privatne objave.
Ali smatram nespojivim kada neko upoređuje Lurd i Fatimu s Međugorjem.
Prvo uporedimo žiro račune i nekretnine vidioca Međugorja i vidoca Lurda i Fatime.
Drugo uporedimo broj poruka.
Treće analizirajmo karakter poruka-ima li u Međugorju dublje nadnaravne poruke ili su sve na sličan šablon.
Četvrto tko je od vidioca Međugorja završio u svećenicima i časnim, a bilo je pokušaja.
Peto ukazanja su vezana za točno određena mjesta, a vidiocima Međugorja se Gospa ukazuje gdje im se ćikne.
Šesto vidioci Međugorja nisu u ekstazi više izgleda kao gluma u filmu.
Sedmo nemoguće je da je Gospa kroz poruke podržavala NEPOSLUŠNE FRANJEVCE. Znamo da neposlušnost ne dolazi od Boga-gdje je završio neposlušni anđeo Lucifer.
Osmo nije dobro kada se navodno ukazanje koristi za zaradu, a što rade vidioci. Ovdje uporedite vidioce Lurda i Fatime.
Deveto Međugorje shvatimo kao mjesto s puno ispovijedi, molitve, misa, obraćenja i to je dobro.

Prvo i zadnje kako iko moze znat sta se desilo tamo i kako ce im bit racuni jer covjece odavno ih nema,Bog je istina i pravda.

Pozadina, sve što si iznio u svom komentaru, to je subjektivno mišljenje, na koje imaš pravo. Ali, to svoje mišljenje ne podkrijepljuješ bilo kakvim neprijepornim činjenicama, pa ni općepoznatim činjenicama.
Stoga, sva takva razmišljanja odgovaraju i bit će ti sigurno potvrđena od ateista, agnostika ili drugih bezbožnika ovoga vremena. Nitko ti u takva paušalna i tendeciozna podmetanja ne će povjerovati od strane katoličkih vjernika, kojih je, općepoznato je, ogromna većina u odnosu na nevjernike.

Da je tomu tako, razvidno je:
- Ukazanja u Međugorju 99% su identična Ukazanjima u Fatimi i Lurdu. Još je jedina razlika i samo točna tvoja tvrdnja, je da Međugorje još nije i službeno priznato od strane pape, a Fatima i Lurd jesu.
Ostala obilježja Ukazanja, i vidjelica iz Međugorja, Fatime i Lurda su skoro identična.

- Praviš razliku između tih Ukazanja u broju ukazivanja, u iznosu ostvarivanja bogadstva, u nakani vidjelica i vjernika u ostvarivanju možebitnoga bogadstva zbog broja hodočsnika, a to ti uopće nije poznato. Jer takvi mjerodavni statistički ili drugi podatci nikada nisu ni objelodanjeni. A to znači, da ni ti ne raspolažeš takvim podatcima, nego da su oni tvoja ateistička ili agnostička mašta, tvoja aluzija na neprihvatljivost Ukazanja u Međugorju, zlonamjernost u odnosu na ovdašnje vidjelice, svećenike, vjernike, hodočasnike i crkvu u Međgorju. Tvoja stajališta su u cjelosti istovjetna stajalištima biskupa Perića i udbaša iz osmadesetih godina prošloga stoljeća u svezi Ukazanja u Međugorju.
Samo što još nisi izjavio da sve vidjelice, svećenike i vjernike treba pozatvarati.

Od kuda tebi podatak, da se navodna ukazanja u Međugorju koriste samo za zaradu, a ostala Ukazanja, ne?

Ili, zašto se Ukazanja u Međugorju ne bi koristila i za zaradu, kada se u tom mjestu mora ulagati i ulažu velika sredstva za odsjedanje i prihvat vlikoga broja hodočasnika iz cijeloga svijeta?

Bili po tebi bilo bolje, da hodočasnici dolaze u Međugorje, da se muče, da nemaju gdje prenoćiti, što pojesti i popiti i da se stoga smanji ili obustavi posjeta Međugorju od strane hodočasnika jer su oni vjernici i protivnici komunizma i ateizma?

Od kuda ti podatak, da su franjevci na ovim prostorima neposlušni? Kada i naša hrvatska povijest raspolaže podatcima da su franjevci na ovim prostorima bili i ostali svećenici sa najvećim pojerenjem ovdašnjega katoličkoga pučanstva, da su ovdašnji franjevci sagradili skoro sve crkve i druge vjerske objekte katoličkim vjernicima, da katolički vjernici imaju veće povjerenje u svoje franjevce nego u bilo koje druge svećenike.

Valjda to cijeniš po nekoliko "crvenih franjevaca" u prošlosti, kao one poznate tzv. daidže, ili pobunu franjevaca u grudskoj i čapljinskoj crkvi?
Ti slučajevi su istiniti, ali ni za to nisu krivi ogromni franjevci koji nikada nisu bili "crveni", niti će biti.
A ni za grudski i čapljinski slučaj nisu krivi tamošnji franjevci, nego netko drugi. A tko je taj drugi, pitaj tamošnjih vjernika i oni će ti kao nepristrani sve točno reći.

Dakle, tvoj komentar je samo subjektivna aluzija na netrpeljivost prema Ukazanju u međugorju, vidjelicama, svećenicima - franjevcima, vjernicima i hodočasnicima. I to je tvrdnja bez pokrića, bez dokaza i čak bez logičnoga i zdravorazumnog rasuđivanja.

baš mi je ža ovoga što se ko vjernik prestavlja
misli čovik da je vjernik a on vjerskii fanatik
katoličmom vjerniku netrebaju ukazanja
ako je vjernik boga upozna jel tak il ne tak

Mislim da se troši vrijeme ni oko šta . Ali , vremena imamo na pretek pa je čak i poželjno čitati ono šta ljudi misle . A često misle , upravo u skladu sa svojim znanjem religije kojoj pripadaju - te , u skladu s tim znanjem i zaključuju . Upravo je zaprepašćujuće - koliko ljudi malo znaju o temi o kojoj govore , i koliko su uvjereni da znaju o onome što govore .
.
Prvo , nije Međugorje jedini primjer gdje se Gospa pojavljivala svaki dan . Bilo je to i u jednom francuskom selu - Notre dame de LO , gdje je Vatikan priznao ukazanje - 2.005 i to - nakon 364 godine . Dotle je i masu Papa odgovaralo na upite na isti način kao i danas : NA OSNOVU DOSADAŠNJIH ISPITIVANJA I PRILOŽENE DOKUMENTACIJE - NIJE MOGUĆE UTVRDITI DA SE GOSPA UKAZUJE...itd . PA , KAD SU SE TI UVJETI STEKLI - 2.005...Vatikan JE PRIZNAO UKAZANJE !..i KAD Vatikan PRIZNA UKAZANJE , VIJERNIK NE ČINI GRIJEH AKO MILI DA UKAZANJA - NIJE BILO ! To će vam svaki svećenik reći na ispovijedi .
.
U zaključku , prepucavanja o tome da li se Gospa pojavljuje , ili ne pojavljuje u Međugorju - samo je dio uobičajenog folklora . Čak ako Vatikan i ne prizna , i ako bude pobijedilo mišljenje biskupa PERIĆA - ništa se posebno neće desiti . Vjernici će i dalje dolaziti...kao što dolaze i na sva ona hodočasna mjesta - gdje se Gospa nije ukazala . Ja sam bio u Međugorju sa prvom grupom , odmah u početku godine 1982...nitko ni tada , kao ni danas , nije dolazio u Međugorje da bi - vidio Gospu ! Tamo se Gospa primjerno časti - to je bitno . A Bog je prisutan uvijek i na svakom mjestu , nije potrebno vidjeti pa vjerovati , nego vjerovati u ono što se , ponekad , može i vidjeti . Nije biskup
Perić jedini biskup na našim prostorima , koji je u krivu . Bilo je takvih i prije , kao i sada . I biskupa , i Papa !... Samo je to prekrila - trava zaborava !
.

antuka neka si se javija
volim ti komentare pročitati
a li ne zbog tviji izjava nego pravopisa
moram priznati pravopis poznajeješ
ali antuka neznaš šta pišeš
antuka fratrine i vračare narod straše
kako dolazi posljednje vrime
a oni pare slažu u švicerske banke
i prave hotele lel tak il ne tak kume

Bogu hvala na svemu sto nam daje a izbjeg beze zaista se nemate na sto zaliti,kukati,proklinjati i vrijedjati.Niko,bas niko vam ne uzima za zlo jer bolesnoga covjeka treba zaliti i pomoci mu.Odlika svih budala i ludjaka je da oni misle da su pametni a svi oko njih ludi!Jadni izbjeg beg,nek mu je to u sto vjeruje i kome se moli na pomoci!

Gospa nabrdu a djavli podbrdom

dali možda zna urednik međugorskog radija
koliko će vicika i marijana
imati još uživo ukazanja
oće li ih uvik pratit iste grupe
međugorske i humačke fratrine
jel tak il ne tak kaži super marijo

A lijepa riječnika i kulture, bezvjerske kulture, sljedbenika "prisvitloga biskupa Perića"! "Svaka čast", gdje si to naučio?! Kulturan čovjek ne bi upotrebio takav rječnik za one koji su pretrpjeli za vrijeme komunizma, za vrijeme biskupa Perića, itd. No, "ovim humačkim fratrinama" je samo do istine - i ona će pobijediti kad-tad. Bilo je u povijesti sličnih i gorih stanja - pa je istina izišla na vidjelo! Bog je istina - bez obzira na čijoj strani bila - moj dragoviću! Toliko tebi s tako lijpim riječnikom!!!.

I još nešto:
Trebalo je, s izrazitim poštovanjem kao poglavara Crkve, upitati u avionu u razgovoru s Njime, kad već spominje Gospu kao "poštaricu" - zašto On svaki da, baš svaki dan, moli u Očenašu - dođi kraljevstvo Tvoje... Zar mora svaki dan moliti taj isti dio te velike i svete molitve?! Dođi kraljevstvo tvoje - svaki dan... (Zašto se Gospa svaki dan ukazuje???!!!)
Bože, sačuvaj nam vjeru - vjeru naših otaca...

da se ne loptate o broju ukazanja kao argumentu , samo vas potsjecam da je vatikan priznao ukazanje gospe u francuskom notr dam de lo , i to nakon 364 godine , tocnije 2.005.
vidilica iz nd de lo je prvi put vidjela gospu kad je imala 15 godina i imala je ukazanja svaki dan do smrti , a umrla je u svojoj 76-oj godini . dotle je cetrdesetak papa
odbijalo priznati ukazanje u nd de lo , usljed nedovoljno dokaza .
.
ni uporedba sa lurdom nema smisla . u lurdu je osnovni argumenat priznavanja bila recenica vidilice bernardice da joj je gospa odgovorila na pitanje : ko si ti...? gospa odgovoila :" "ja sam bezgresno zacece" . bilo je to 1858 . kako je bernardica bila nepismena i nije poznavala pojam "bezgresno zacece" , to je crkva tog vremena , na celu sa papom - zakljucila da se radi o - autenticnom ukazanju .
.
medjutim , niko ne pominje da je papa proglasio dogmom bezgresnbo zacece 1854 , dakle cetiri godine ranije od 1858 , i za tu cinjenicu je znao svecenik , koji j saslusavao bernadicu . dopjavio
je odmah svom biskupu...i tu se klupko pocelo odmotavati...drugim rijecima ,istina e da bernardica nije imala pojma sta je to bezgresno zacece , ali je znao svecenik koji ju je ispitivao i tu postupio na nacin koji odgovara crkvi . ovo nije nikakav nevjernicki atak , to su cinjenice .
..
prema tome - ako papa i ne prizna medjugorje ...ljudi ce dolaziti tamo . nisu pape priznavale ni notr dame de lo - pa su ljudi tamo dokazili pune 364 godine - usprkos zabranama iz vatikana . . i za medjugorje je vaznije da li se tamo vijernicki korektno casti gospa , a ne da li se tamo ukazuje , ili ne ukazuje !
a da postoji sukob izmedju franjevaca i petrovaca stoljecima - i da traje do daznas po nekim pitanjima - to znaju svi oni koji vjeruju i misle , a ne znaju oni koji ne znaju , jer ne misle !

Paraobavještajni rat oko Međugorja - objavljen film koji diskreditira biskupe
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari