Onecoin/Onelife - najveća financijska prijevara dolazi i kod nas

ljubuski.info

Uz najavu gostovanja "OneLife" Bosnia and Herzegovina, najavljenu za 27.5.2017. u širokobriješkom Hotelu Park, na zahtjev čitatelja, prenosimo informacije koje bi vam mogle pomoći u tome da ne nasjednete na još jednu prevarantsku shemu.

OneLife se reklamira sloganom: "Budućnost plaćanja - Pridruži se financijskoj revoluciji", uz poruke "Osigurajte svoju budućnost danas uz kriprovalutu 2.0 OneCoin", te uz sugestivna pitanja:
"Kako profitirati od najbrže rstuće kompanije na svijetu?"
"Kako biti dio globalne šoping zajednice i kupovati inteligentno?"
"Kako slati novac brzo i jeftino?"
"Kako profitirati na promjenama koje donosi nova ekonomija?"

Nažalost, to samo zvuči dobro, istina je nešto drugačija:

Njemačko financijsko regulatorno tijelo, BaFin označilo je Onecoin/Onelife kao najveću financijsku prijevaru u poslednjih nekoliko godina.

Zabrana rada u Njemačkoj

Njemački BaFin je službeno zabranio promociju i prodaju "edukativnih" paketa Onecoin-a na cijeloj teritoriji Njemačke. U službenom priopćenju nalaže se tvrtkama Onecoin Ltd Dubai, Onelife Network Belize istovremen prekid svih promotivnih i prodajnih aktivnosti.
Pored toga BaFin nalaže tvrtki One Network Services Ltd iz Sofije, Bugarska također prekid svih aktivnosti vezanih za sudjelovanje u neovlaštenom trgovanju "Onecoin-ima" od strane Onecoin Ltd, Dubai i Onelife Network Belize.

BaFin objašnjava svoju odluku time da je indentificirao Onecoin kao financijsko sredstvo koje po zakonima države Njemačke mora posjedovati licencu da bi radilo po zakonu. Ovim su sve Onecoin aktivnosti - promocija i prodaja - postale nezakonite u Nemačkoj.

Časopis Gerlach Report objavio je na svojoj naslovnoj stranici detalje cjelokupnog istraživanja o Onecoin/Onelife prijevari od strane BaFin-a, i istraživanju koje su sami proveli.

Zaključeno je sljedeće:

Procjenjeno je kako samo u Njemačkoj ima preko 25.000 oštećenih koji su uplatili u prosjeku oko 2.000 EUR za Onecoin/Onelife "edukaciju".

Sumnja se da je preko 400 milijuna EUR pronevjereno kroz Onecoin fantomsku firmu IMS (International Marketing Services GmbH) u razdoblju od prosinca 2015. do prosinca 2016:

8. prosinca 2015. – 24. ožujka 2016.
Kreissparkasse Steinfurt
Bank address: Bachstrasse 14, D-49477 Ibbenbueren, Germany – Account Holder (Beneficiary): International Marketing Services Pte Ltd (od 20 prosinca 2015 ispravljeno u: IMS GmbH), Company Address: Joseph Koenig Strasse 33, 48147, Muenster, Germany, Account number: IBAN DE50403510600073756108

25. ožujka 2016. – 6. lipnja 2016.
Commerzbank AG
Bank Address: Königsstrasse 39, 48143 Muenster, Account Holder (Beneficiary): IMS International Marketing Services GmbH, Account Number: IBAN DE09400400280393012001 BIC/SWIFT: COBADEFFXXX

6. lipnja 2016. – 19. kolovoza 2016.
Deutsche Bank
Bank code: 40070024
Bank Address: Alte Muensterstrasse 1-3, 48268 Greven, Germany, Account Holder (Beneficiary): IMS International Marketing Services GmbH, Address: Rathaus Strasse 7, 48268 Greven, Germany
Account Number: IBAN DE20400700240080808901 BIC/SWIFT: DEUTDEDB400

Na bankovnim računima navedene tvrtke ostalo je 29 milijuna EUR, nakon što je BaFin naredio zamrzavanje računa i pokretanje istrage.

BaFin smatra kako je ovo samo vrh ledenog brijega jer su mnoge transakcije išle preko privatnih računa i drugih banaka te još nisu poznate sve razmjere ove financijske prijevare.

Gerlach Report navodi iz svojih povjerljivih izvora kako je Onecoin sprega organiziranog kriminala u kome su zajedno sudjelovale Bugarska i Ruska mafija.

Gerlarh Report također navodi da su sva navodna postignuća Ruje Ignjatove nepostojeća i da nisu ništa više do obična izmišljotina.

Sveučilište u Oksfordu čvsto tvrdi kako oni ne znaju tko je ta osoba i da ona nikada nije studirala na tom prestižnom sveučilištu.
Novinari su provjerili sve navode u njenom CV-u i svi odgovori koje su dobili mogu se sažeti u sljedeće:
Mi ne znamo tko je ta žena. Nikad nismo radili/surađivali s njom.

Čak su kontaktirali Interpol koji im je saopćio sljedeće:
Ne možemo potvrditi njen pravi identitet. Smatramo kako je u pitanju samo figurativna osoba.

Ova proklamirana financijska revolucija nije ništa nego jedna ogromna financijska prevara i pljačka!

Zbog složenosti cijele sheme, vlasti u Njemačkoj će najverojatnije goniti sve organizatore, glasnogovornike i promotere prijevare, smatrajući da ovi drugi i treći itekako podliježu kaznenom gonjenu jer su izravni sudionici u cijeloj prijevari.

Uhićenja u Indiji

Izgovor koji se često čuje od strane Onecoin promotera kako nikoga do sad nisu uhitili iz njihove tvrtke. Iz Indije stiže vijest da je 26. travnja o.g. uhićeno 18 promotera tijekom Ponzi Seminara - kako su ga nazvale vlasti u Indiji.

Policajci u civilu su nazočili seminaru, saslušali do pola, i pozatvarali organizatore. Nekoliko dana kasnije uhićene su još 4 osobe, za koje policija smatra kako spadaju među glavne organizatore Onecoin prijevare na teritoriji Indije.

Zaplijenjeno je 2.9 milijuna dolara koje su prevaranti pokupili od investitora.

Organizatori i promoteri prijevare su prebacivali novac preko svojih privatnih bankovnih računa i fantomskih firmi. Za sad su otkrivena četri računa registrovanih pod imenom drugih korporacija (kako bi se zamaskirala veza sa Onecoin matičnom firmom).
Iz Kazakhstana također stižu vijesti vezane za Onecoin. Tamošnja policija je uhitila lokalne promotere pod optužbom da su organizirali kriminalnu shemu pod plaštom prodaje edukativnog materijala.

Crno se piše Onecoin/Onelife-u u danima koji slijede. Iskreno se nadamo kako će i naši domaći promoteri takođe jednog dana završiti iza rešetaka sve po svojim zaslugama.


Dakle, pametno i korak po korak.
Bombastične poruke i mutne sheme koje vam nude bogatstvo i sreću preko noći će vas samo učiniti mizernim. A mi to već jesmo, budući da se policija i tužiteljstvo, umjesto ovim, bavi kažnjavanjem branitelja.
M.K

Glas naroda

Druže ja sam imao u planu da kupim 100.000 Onecoina. Zbog ovog članka neću .... ali ako je ovaj članak greška i ako je ovo dobra priča i ako izdaje na burzu i bude imalo vrijednost npr 5 eura dodjete mi 500.000 eura i vjeruj mi ti s inicijalima M.K. Da ćeš mi dati pare.

Pozdravljam te i za godinu dana se vidimo licem u lice ili da ti donesem 30.000 eura koliko hoću da uložim ili da ti uzmem pola miliona

I jesi li mu dao novce?

Dal je ševa il je čova....

Prilika da policija dobro uradi svoj posao.

Uloži pajdo !
Šta je tebi 30 tauzenki?
Riskiraj?
Šta smeta ako izgubiš?
Drugi ćeš put dobit!?

Narod vec pa na Cmilje... zasto nebi i na neke kojnove?

Pustite narod nek trosi svoje pare....
Roog ga j ebo

Hebo ga rooog
Pušćite narod da trosi pare kako oće

Here are 240 different reasons AND SOURCES to avoid Onecoin CULT like the plague:
https://nawadir.org/2016/12/01/is-onecoin-permissible/

Zapali se raja za lakz lovu,bolje da je clanak izisao jer bi mnogi po..pus.ili pricu..

Ekipa je vec poznata. preko lyonessa su varali ljude. Sad su se izgleda prebacili na drugu Ponzi semu. Isto sranje, drugo pakovanje.

ko nasjedne na pricu i obecanaja ovih lopova nema miligram mozga.

Teski šljam. Uzet ce ti zadnje pare iz džepa i sutra se praviti kao da ništa nije bilo. Nadam se da ce državne institucije reagirati na adekvatan način...

vjerovatno u ime države i rade

kada bi bar neko od ovih što pišu ovakve članke ili komentare - pročitao bar neki kvalitniji članak ili odslušao neko predavanje kompetentne osobe sa YouTube, pa da znaju išta o onome što pišu... tada ne bi za njih sve bilo isto, a bilo bi ih i sramota da se izlupetavaju gde god mogu, samo da bi, sakriveni iza inicijala ili nadimaka, osećali važno...
Nije samo rat oterao pametnije glave odatle, već i primitivizam sredine... znam dobro šta kažem.
ps.
nek je Bog u pomoći mladjim ljudima koji još žive tamo i pokušavaju da nešto urade u svom životu, a ne da samo kao invalidi sede negde i pametuju a da se ne zna šta više smrdi: oni sami ili njihove misli...

kako te nije sram braniti lopovluk i u isto vrijeme spominjati Boga? Profesor mozes biti samo takvima kao sto si ti, pohlepnim i nemoralnim spodobama. Pametne glave bjeze iz drzave upravo zbog takvih bandita poput tebe i ekipe sa naslovnice!!

Profesore, zasto se Vi krijete iza inicijala? Kad je sve zakonski, dajte svoje ime da vidimo ko ih je obucavao u Beogradu!

Smesno je kada neko kaze ako to nekada bude vredelo kad se izadje na berzu.One coin je ponzi sema napravljena da nasamari naivne i izvuce im pare.Dakle One coin nikada nece izaci na berzu jer to nikada nisu ni planirali.Kada se jos nakradu i sve postane jasno da nema leba od toga obicnoj raji nestace bez traga i glasa.Ako bi kojim slucajem i izasli na berzu samo bi doziveli blamiranje i krah.Pametnima dosta a konj ako zeli da bude konj nek ulozi sve pare sto ima,samo posle bi mogao da promeni ime u magarac

Pozdrav,

dakle, presmiješni ste svi... svi dokumenti su na službenoj web stranici, i sva odobrenja iz Njemačke. Odlazim tamo redovito i nigdje nije zabranjen XD .

Vidimo se na burzi uskoro.... :) , tko je jamio, jamio ;) , a vi samo štedite :D

Onecoin/Onelife - najveća financijska prijevara dolazi i kod nas
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari