I Hrvati su se posramili hrvatskih zastava

ljubuski.info

Rasplet nogometne sezone u elitnom BH natjecanju najbolje oslikava situaciju u BiH. Imamo unaprijed po definiciji predodređene za uspjeh, unaprijed predodređene za naslove. Jao onome tko bi se usudio usprotiviti, a još više jao onome tko bi u tome i uspio. Kazna NK Širokom Brijegu i sveopća medijska hajka na HŠK Zrinjski to najbolje pokazuju, navodi u priopćenju za javnost Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Široki Brijeg dodajući kako se sve može oprostiti, samo uspjeh nikako.

Širokobriješki republikanci navode kako NK Široki Brijeg plaća kaznu zbog toga što se usudio osvojiti Kup BiH, na račun kluba iz Sarajeva.

Medijska hajka na HŠK Zrinjski nije zbog 'sumnjivo' dosuđenog jedanaesterca, nego zbog činjenice da odlučuju sami o tituli prvaka, opet, na račun kluba iz Sarajeva. Zato više boli i košta kad se s tribina 'gaze balije', nego kad se 'gaze ustaše'. Zato više boli i košta jedan dosuđeni jedanaesterac 'za', nego na desetine njih nedosuđenih 'protiv'. Zato je skuplja procjena jednog suca koji se usudio svirati 'za', nego više njih suspendiranih koji se nisu usudili svirati 'protiv', navode republikanci.

Stranka ističe kako svima koji prate sport u ovoj parodiji od države, "sve ovo nije ništa novo".
Ono što nas boli jeste činjenica da su povijesno velikoj kazni, iz čisto političkih, nipošto objektivnih razloga, kumovali i predstavnici Hrvata u Savezu i raznim povjerenstvima. Izdanci boljševičko stožerne stranke poslani u Sarajevo ne zastupati interese onih kojih predstavljaju, nego zarađivati plaću za sebe i kumovati tko zna kojim interesima. Prije nego predsjednik NK Široki Miro Kraljević upre prstom u Sarajevo, neka provjeri u svojoj stranci koga predstavljaju, predstavnici županijskog saveza ZHŽ koji su podržali odluku o suspenziji stadiona na Pecari u povjerenstvu za natjecanje NSBiH? Tko je delegirao u Savez i koga predstavljaju profesionalni Hrvati kojima smetaju zastava hrvatskog naroda, stijeg HVO-a i zviždanje himne bez teksta, što je stavljeno u materijal s utakmice, na osnovu kojeg je donijeta nepravedno velika kazna NK Široki Brijeg? Jesu li 'naši' predstavnici u disciplinskom povjerenstvu napustili sjednicu, izišli u javnost ili dali ostavke na funkciju, nakon što su preglasani od strane srpskog i bošnjačkih predstavnika kad se odlučivalo o kazni NK Širokom? Od koga ih je strah, pa šute? Zašto se podržalo izbacivanje s liste suca koji je 'kiksao' za HŠK Zrinjski, a pojedine suce koji su 'kiksali' protiv FK Željezničar ostavilo na listi za sljedeću sezonu?, pišu republikanci.

Sve ovo i nije neka novost, a osobito da hrvatskoj eliti smetaju zastave hrvatskog naroda i stijeg HVO-a. Kada je nedavno bila svečanost jedne dnevne tiskovine u Mostaru, po direktivi su s trga Hrvatskih velikana u Mostaru uklonjene zastave hrvatskoga naroda i HVO-a, da se ne bi zamjerili ostaloj prisutnoj 'eliti'. 'Eliti' koja u isto vrijeme šalje ljubavne poruke Erdoganu, ratnim pokličima 'pozdravljaju' svoje federalne partnere, govoreći kako 'njihovi borci nisu počinili niti jedan zločin', te ako zatreba da će 'ponovno stati u obranu otadžbine uz pomoć svoje braće iz inozemstva'. Tog dana je skinuta zastava hrvatskog naroda i stijeg HVO-a, sutradan je sve vraćeno na mjesto, kao da se ništa nije dogodilo, a prekosutra će ti isti koji su naložili skidanje zastava, polagati tu vijence i busati se u domoljubna pleća, navodi se.

Širokobriješki republikanci poručili su i jednoj, i drugoj 'eliti' kako je kazna NK Širokom Brijegu drastično nerazmjerna učinjenim propustima i čisto je politički čin i na nju se mora uputiti žalba.

Ova i ovakva himna BiH je izviždana zato što nam je nametnuta i kao takva nikada neće biti naša himna, jednako kao što nam je ova i ovakva BiH nametnuta i ne osjećamo je svojom. Nema te kazne koja će u nama Hrvatima iz BiH ugušiti ponos kada vidimo trobojnicu sa grbom iznad kojeg je pleter i ponos kada vidimo stijeg HVO-a. Od drugih ništa ne tražimo, ne želimo, ali svoje poštujemo. Morate znati kako ima nas Hrvata koji se ne sramimo svog porijekla, koji se ne mogu kupiti sa bilo kakvom plaćom ili pozicijom. Ima nas Hrvata koji ne zaboravljaju da su Hrvati u trenutku prelaska mosta preko Neretve na izlazu iz Mostara, navodi se.


Podsjetimo, NK Široki Brijeg je zaradio kaznu od 25.000 KM i 7 utakmica bez publike, zbog, kako su naveli u NS BiH, propusta u organizaciji uzvrata finala, poticanja mržnje prema drugim osobama po osnovi nacije i religije od strane navijača, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

HRS

Glas naroda

...ebi ga,sve se vraca a boga mi i placa!!!!

PITANJE GLASI;

Tko je glavni krivac za sve što se već preko dvadeset godina događa Hrvatima
u BiH?

- Dali je glavni krivac možda Sarajevo koje se često spominje i muslimani koji se prije svega bore za svoje interese i svoju republiku tzv. FBiH,
- Dali je glavni krivac B.Luka i srbi iz RS koji se bore za svoju RS- republiku srpsku i svoje interese
- Dali je možda glavni krivac Mostar i Hrvati koji su sve što se krvlju izborilo olako dali ili prodali, od svoje republike HRHB, Hrvatske radio televizije Herceg -Bosne i Hrvatskog jezika i nakon svega što su prodali tek tako olako prihvatili da Hrvatski narod živi u muslimanskoj republici tzv. FBiH ???

To je pitanje u kojem se krije odgovor samo što ga većina Hrvata očito ne prepoznaje te tu i takvu antihrvatsku politiku i političare koji već godinama dokumentirano rade protiv interesa Hrvatskog naroda i dalje na izborima masovno podržavaju.

Nakon što su već u BiH Hrvatima ukinuli osnovanu HRHB, službeno Hrvatsku zastavu HRHB, Hrvatsku himnu , radio televiziju HRTHB na Hrv.jeziku,
stvorili muslimansku tzv bošnjačku republiku FBiH, bošnjačku zastavu i himnu, bošnjački jezik, bošnjačku Javnu radio televiziju na bošnjačkom jeziku itd

ŠTO JE SLJEDEĆE?

Dali možda kako je već i krenulo masovno iseljenje Hrvata iz te muslimanske republike tzv.FBiH da Hrvati postanu manjina što gotovo već pa i jesu ili potpuno brisanje Hrvata s tih prostora

Na to pitanje trebali bi odgovoriti Hrvatski predstavnici i zastupnici Hrvatakog naroda u BiH i FBiH koji im je sljedeći plan i cilj jer će zasigurno i dalje biti birani od većine Hrvata jer im se očito takva politika i takav rad i zalaganje za Hrvate i Hrvatske interese u BiH jako dojmio.

Zato dragi moji Hrvati napadajte i dalje srbe, muslimane koji se bore za svoje interese i dominaciju nad drugima a podržavajte i dalje uvijek iste i provjerene
Hrvatske političare koji se bore samo za svoje vlastite interese kao i interese muslimanske i srpske i njihovu dominaciju nad Hrvatima.

E MOJ NARODE VALJDA ĆETE JEDNOM I PREPOZNATI PRAVOG KRIVCA AKO ZA TO NIJE VEĆ I KASNO ..!

Interesantno kako uz svaku riječ "muslimani" dodaješ prefix "tzv", dok to uopšte ne radiš kada spominješ svoju braću četnike.
Nisi ti Hrvata ni u putu sreo. Ti si jedan obični slinavi ustaša na baterije, jedan nebitni HDZ [ * neprimjereno * ] i beskičmenjak.
Tu priču o "ugroženosti" možete prosipati samo vašim krezubim glasaćima koje za vrijeme izbora vozite u autobusima Zagreb-Mostar, Mostar-Zagreb.
HZHB ćete dobiti u Vojvodini, to vam je sljedeća destinacija ako se ne smirite. Pravite sebi "državu" skupa sa četnicima iz tzv RSK...

Ko nas vodi dobro nam je jos

HDZ -desno krilo UDBE

dok je udbas dragan na vlasti samo nam moze biti gore nikako bolje

Dragi Hdz-ivci sretan vam dan mladosti 25.5.

braćo muslimani ili će bih biti pošteno uređena ili je neće bit a bih je starija od muslimana i nikome nećete bit gazde ili jednakopravnost ili razlaz

Ovo je poturički portal i treba ga zabranit!

ovo je jedini portal koji nije pod udbom samo njim ne upravljaju pupovčevi,izetbegović dodik pobratimi

Ja bi postavio pitanje je li ovo društvo za koje smo išli na referendum pa u rat i jesu li najbolji sinovi ovi koji nas vode

ovo je pravo pitanje prijatelju prema tvojoj tvednji i činjenicam vode nas adi aanajgori među nama a to se i vidi ko su ti ljudi po malim sredinam a pokrivaju se m a š i n e r i j o m zla pitanje kakva je to politika koja radi protiv branitelja

I Hrvati su se posramili hrvatskih zastava
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari