Spektakularna završnica Lige malih Veljačana

Završna večer Lige malih Veljačana, koja je održana u nedjelju 9.kolovoza, dugo će se pamtiti.

U veličanstvenoj atmosferi na sportskom centru Koćuša, male Veljačane došlo je bodriti „cijelo selo“ s okolicom, a navijanja se ne bi postidjeli ni puno razvikaniji stadioni.

Sportski program započeo je revijalnom utakmicom Veljaci 1 (6.razred) – Veljaci 2 (7.razred) koju su dobili mlađi 3:1. Četiri ekipe koje su igrale u završnici nosile su imena sponzora koji su dobro opremili svoje „momke“.

U utakmici za 3.mjesto butik „Julija“ bio je bolji od caffe bara „Sirius“ tek nakon izvođenja penala 3:2, u regularnom dijelu bilo je 1:1.

U finalu su igrali Pizzeria „Boris“ i Rač. agencija „Konto“, utakmica je bila neizvjesna do posljednje sekunde, a pobijedili su „dečki iz pizzerie“ 2:1, iako su „računovođe“ povele 1:0.

skupna
Pobjednici

Najbolji vratar Vladimir Bebek i strijelac Boris Čuljak su iz pobjedničke momčadi pizzeria „Boris“, dok je najbolji igrač završnog turnira Mijo Matić iz ekipe butik „Julija“. Nakon svečanog proglašenja najboljih i uručivanja pehara i medalja na teren su istrčali veterani MZ Veljaci i „nešto mlađi“ juniori i kadeti škole nogometa Veljaci. Pobijedili su mlađi rezultatom 8:5, iako su se stariji dobro držali desetak minuta.

pehar
Načelnik Barbarić je dodjelio pobjednički pehar

tekma
Veterani

Osim sportskih susreta riječ dvije zaslužuje i tombola, organizator se potrudio osigurati veliki broj nagrada, preko pedeset, a interes je sve iznenadio.

tekma
Prodano više od 2000 kupona za tombolu

Program na centru nije bio ni blizu kraju kad je listića za tombolu jednostavno nestalo (prodano ih više od dvije tisuće), a velike ovacije doživjela je baka Iva koja je dobila dvije nagrade, posebno ju je oduševio električni roštilj.

tekma
Dvostruka kruna za baku Ivu

Za sve igrače organizator je osigurao roštilj i piće, a svi su posjetitelji mogli popiti besplatno točeno pivo kojeg je u jednom trenutku ponestalo, ali stvar su „popravile“ boce i limenke. U neko doba stigao je i vruć kruh iz pekare koji se dobro „slagao“ s još vrućim roštiljom kao „prirodnom podlogom“ za hladno pivo.

Mnogi mještani uključili su se u organizaciju ovog zanimljivog sportskog događanja, no posebno treba istaknuti Ivana Marija Kolaka i Dragu Matića koji su 'glavni krivci' za projekt - Liga malih Veljačana.

Generalni medijski pokrovitelj bio je Radio Ljubuški.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari