Ostajte ovdje?

ljubuski.info

I ove godine u mostarskoj "Kosači" glavni urednik Večernjeg lista za BiH Jozo Pavković i sveprisutni fra/don/poduzetnik Ivan Tolj organizirali su manifestaciju naziva "Večernjakov pečat".

To je već tradicionalna manifestacija preko koje politička vrhuška HDZ-a BiH promovira samu sebe i veliča svoje uspjehe. Tako je bilo i ove godine, u prvim redovima dvorane skupila se cijela politička vrhuška HDZ-a BiH, dobro uređena i raspoređena. Između ostalih tu je bio i predsjednik federacije Marinko Čavara. Raspoloženje je bilo na jednoj visokoj razini, tu se sviralo, plesalo i pjevalo.

U jednom trenutku na velikom ekranu pojavi se natpis "Ostajte ovdje" i počeše građani iz većine gradova BiH govoriti da je ovdje dobro, bajkovito i da ne treba napuštati ovu zemlju, a kamoli bježati iz nje, kao što to neki čine i po Internet portalima pišu o tome. Kad je završilo javljanje građana uz poruku da se ostane ovdje, zbor je otpjevao pjesmu "Ostajte ovdje" poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića.

Sve bi to bilo u redu da na djelu nije jedno veliko licemjerstvo.
Tako npr. predsjednik federacije Marinko Čavara je oduševljen pjesmom "Ostajte ovdje", a sam je, kad je postao Predsjednik Federacije, iz ureda predsjednika u Sarajevu nezakonito izbacio šest Hrvata državnih službenika s posla, pa je tako većinu njih otjerao vani. Navodno razlog nezakonitog izbacivanja šest državnih službenika je taj što ih je sve uposlio bivši "nelegitimni" predsjednik federacije Živko Budimir. Naime, Živko Budimir je hrvatski general i od tih šest državnih službenika, koje je uposlio, troje ih je bilo branitelja, koji su cijelo vrijeme rata bili u postrojbama HVO-a. Nije bilo nikakve zakonske mogućnosti da novi predsjednik federacije Marinko Čavara izbaci šest državnih službenika s posla, mogao ih je samo rasporediti na druga radna mjesta na istoj razini.

Iako je u BiH sve moguće, svašta se radi, ali ovako nešto do sada nitko nije uradio.

Kad je Živko Budimir saznao da je Marinko Čavara izbacio s posla šest državnih službenika, informirao je kardinala Vinka Puljića i zatražio da se Kardinal zauzme za njih. Kardinal Vinko Puljić je kazao
Ja se ne bi miješao u politiku".
Svih šest nezakonito izbačenih državnih službenika podigli su tužbe u Sarajevu zbog nezakonitog izbacivanja s posla i, naravno, u ovom korumpiranom bosanskohercegovačkom pravosuđu izgubili su radne sporove. Treba samo napomenuti da su u zadnjih 10-15 godina ministri pravde u BiH bili hrvati Bariša Čolak i Josip Grubeša.

I što drugo ostaje nezakonito izbačenim državnim službenicima, koji su ostali bez posla i izgubili radne sporove, nego bježati iz ove korumpirane i politički zatrovane Bosne i Hercegovine. Ako se ne zaustavi ovaj teror i progon građana, ovdje će ostati samo oni koji su ukrali hrvatski HDZ i od njega napravili totalitarnu stranku.

Toliko o današnjoj HDZ-ovoj politici i pokretu "Ostajte ovdje".

V.Z.

Glas naroda

Fuj udbaši i licemjeri.

ostajte ovdje vi ste naše ovce
koga ćemo šisati ako zemlju napustite
jel tak il ne tak verski poglavari i političari

Jel to oni Tolj vlasnik Panasonica .

Vlasnik je Miroljub:) iz šipovače,,na papiru

Večernji list direktno i tako uočivo provodi srpski memorandum SANU.samo da uništi sve što je hrvatsko.

Nikad vise
Dok smo mi lampali po terenima od Kupresa do Dubrovnika HDZ i udbasi su se slizali sa Pratrima i sjeli u prvr klupe
Pa kad su vam tako dobri eto vam ih

Da "ostajte ovdje"
Tko mora da ostaje(stari, HDZ i poneki još) neka ostaju, Jest da će bit manjka ovaca, ali neka se međusobno šišaju.
Stvarno ovo je brutalno, svaki dan ista priča, naših vrli političara "posla ima, niko neće da radi"!
Jednog lijepog dana sve će leć na svoje mijesto

Na ovoj govornici gdje piše Večernji list trebalo je napisati SKJ i sve bih bilo u redu.

odkud pare fratru tolju da se bavi politikom i poduzetništvom jer pratri nesmiju imat privatnu imovinu franjevci

on je u hrvatsku i doveo austrijsku Styriu koja je vlasnik ovog udbaškog čovićevog biltena.

dali je crkva držala vreću kradeze lopovluku jer ovo nije program hadezea nego ostatka ostataka rvacke udbe

kada će večernji to jest oslobođenje organizirat štafetu za velikog vođu čovića mislim da nam to treba i da ga proglasimo maršalom trećeg nepostojećeg entiteta to jes nacionalnog tora bih

Kakva, loše režirana komedija!Reklama u svrhu izbora!Stalno ,jedan drugog hvale,djele nagrade ! Zatim još malo samohvale! I kraj! Razvidno je ko dan ,kako ova nomeklatura nema namjeru ,išta mjenjati nabolje ! Samo sačuvati ,privilegije ,i još malo zamračiti!Vesele komentari-stvara se kritična masa!A onda će ,ostajte ovdje-imati smisla!

Predsjednica svih Hrvata je Angela Merkel

Ostajte ovdje?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari