Tužiteljstvo za Arafata i ostale zatražilo još dva mjeseca pritvora

ljubuski.info

Tužiteljstvo BiH zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca Goranu Nižiću, Marku Nižiću, Jozi Markiću, Ferdi Vukoji, Mihaelu Menalu i Željku Brkiću osumnjičenim za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelima krijumčarenje i kaznenim djelom teška krađa. Navedeni su uhićeni u veljači ove godine u akciji kodnog imena 'X'.

Odvjetnici osumnjičenih, Nada Dalipagić, Irena Pehar, Josip Muselimović, Lejla Čović i Senad Dupovac usprotivili su se prijedlogu Tužiteljstva smatrajući da Tužiteljstvo u dosadašnjoj istrazi nije uopće konkretiziralo dokaze na kojima zasniva postojanje osnovane sumnje da su osumnjičeni počinili kaznena djela.

Obrana je predložila Sudu da se osumnjičeni puste na slobodu, a da im se ako Sud smatra da je to potrebno odrede mjere zabrane u smislu napuštanja mjesta prebivališta, sastajanja s drugim osobama i obvezno javljanje nadležnom policijskom tijelu.

Vijeće suda bi svoju odluku trebalo donijeti danas tijekom dana kada osumnjičenim ističe pritvor koji im je u ožujku produžen za dva mjeseca.

Osumnjičeni su uhićeni sredinom mjeseca veljače ove godine, a sumnja se da je organizator grupe bio Goran Nižić zvani Arafat koji je u periodu od 2012. godine do dana uhićenja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi organizirao grupu radi krađe skupocjenih vozila te njihovog krijumčarenja i prodaje u našoj zemlji i Republici Hrvatskoj i Srbiji. Grupi su pristupili ostali osumnjičeni i svako je imao točno određene i podijeljene uloge i zadatke, prenosi Dnevni list.

Sumnja se da je ova grupa odgovorna za više desetaka krađa skupocjenih automobila.

Akcija 'X' je izvedena u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i policijskim službenicima Granične policije BiH, MUP-a Sarajevske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije.

Izvršeni su pretresi objekata na deset lokacija.

Komentari

neka ih tamo, dajte im da tucaju kamen...l o p o v i

produžiti dasta...sad malo mirnije spavaju oni sto su im auta ukradena!

kad će im se pridružit čović i ekipa

Bagru streljait a ne u zatvor

Ovim "odvjetnicima" se pomutio razum...Imaju vec 100 godina pa nije ni cudo. Kaze nisu konkretizirali dokaze haha. Neka istraže oko kuća njihovih, ispitaju porijeklo imovine, članove obitelji, suradnike i susjede. Pa [ * neprimjereno * ] i kriminalci, to svi znaju i vide. Iskreno se nadam da će se rasplesti sve i otkriti te osuditi i suučesnike u kriminalu, uključujući i njihove veze u policiji koji ih puštaju noću preko granice kada švercaju.
A odvjetnicima bi bilo bolje da učine neko zaista dobro djelo, a ne da lažu u korist kriminalaca. Uludo potrošeno vrijeme. Baš je i odvjetništvo jadno.

Ferdo vukoja ima hvo mirovinu a dosao iz njemacke 1997 kad je sve bilo gotovo radio u kölnu a robac ima hvo mirovinu bio u augsburgu dosao 1998 iz njemacke obojici miroslav cepo pisao nalaze i dijagnozu za mirovinu, strasni su to stradalnici rata...

Kada će...
Političari odgovarati za svoja mnogobrojna nedjela?
Državni službenici za korupciju i samovlašće?
Do kada će "gazde" pljačkati radnike i utajivati porez?
do kada će...
puno su gori ovi gore navedeni, nego nekakvi Arafati...
Tzv. država apsurda (BiH) Bijeda i Harambaše- Bidoni i Hijene... narod ima državu kavu zaslužuje...

akoje tako baš je jadno

Nekaste vi posteni haha

Volim svoji 20 maraka u dzepu nego svu njiovu imovinu. o draga o mila o slatka slobodo

ZATVOR JE DOBAR STA SU OVI RETARDIRANI KEPECI ZASLUZILI

Momci držite se, nadam se da vas Ljubuški neće za dugo vidit!!

Po 10 godina svima dat, i to minimalno! Osramotili su mater cacu obitelj grad, bagra

Marko kako ces moc doc u grad jel te imalo sram arafat je svakako d.bre a onaj jozo markic je zlo od covjeka nece da mi naleti da ga otpremim u kbc firule jer ovdje mu nebi mogli pomoc nikakvi doktori

Šta su osramotili obitelj kad su im članovi obitelji isti takvi i gori. Zasigurno ih i podrzavaju i hvale u kriminalu s obzirom na prosjek njihove inteligencije. Dno dna - Nizici, i svi u užoj im i široj familiji. Užas za Ljubuški tko u njem živi.

Tužiteljstvo za Arafata i ostale zatražilo još dva mjeseca pritvora

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari