Mogućnosti organske proizvodnje smilja i eteričnog ulja

ljubuski.info

Udruga sakupljača, proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja 'Ljekovito bilje Hercegovine' u četvrtak, 11. svibnja je u prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru organizirala okrugli stol na temu 'Mogućnost organske proizvodnje smilja i eteričnog ulja u Hercegovini'.

Skup je otvorio predsjednik spomenute udruge Martin Soldo, a pozdravne riječi ispred domaćina uputio je direktor FAZ-a prof. dr. sc. Marko Ivanković.

Eminentni stručnjaci govorili su, uz ostalo, o presjeku stanja kvalitete hercegovačkog eteričnog ulja od smilja te o ispunjavanju uvjeta za organsku proizvodnju smilja i eteričnog ulja u skladu s direktivom EU 834/2007.

Na skupu je također predstavljeno certifikacijsko tijelo za organsku kontrolu - 'OK'.

Glas naroda

Sami proizvođači, ima li neka ozbiljna udruga da napravi sastanak sa kupcima

Nedaju sadit duvan lopine a napalili narod da sadi smilje kome cemo ga prodat i ka budala posadio....i sad placi a za dvi godine ce bit trideset feniga...oni filozof sa fakulteta kaze da struk daje kilo je sa giviktom od sedamdeset deka....krastavac kad dadne kilo dobar a uberes jedan trijes deka.....ovo je zadnji cavao u lijes ovog napacenog naroda

je odavno tvrdim da je to smišljena politička patka pred izbore bila, oni ništa na vlasti ne mogu privući ovamo niti itko želi doći i uložiti svoje novce jer ne znaju hoće li se moći poslije naplatiti, pa nafuraj narod da troši, tako se to radi imali smo par mjeseci euforije oni ispali đekovi dali koncesije tko je god zatražio, oralo se, trošilo se gorivo, plaćale se dnevnice s raznim se ciframa špekuliralo 7 km, pa 5km. i ispade da se malo pokrenulo ali je to mazanje očiju, tolike novce ulagat u nešto na osnovu priča po čaršiji je ludost.

A i narod se zaletio uvik pada na priče.Triba prvo nešto provjerit pa onda počet raditi.Škola

još jedna prevara kradezea a banke i općine profitiraju

zemlje neobrađene a po šumama rane
takvo van je stanje današnje ljubuške politike
priroda je uvik bila jača od čovika
jer prirodu tata čuva od neobuzdanog čovika
jel tak il ne tak oteto prokleto

Mogućnosti organske proizvodnje smilja i eteričnog ulja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari