Kriminalci na ključnim mjestima, Čovićev savjetnik u OSA-i?

ljubuski.info

Dario Krezić, savjetnik Dragana Čovića organizirao je i sudjelovao u otmici i premlaćivanju Maria Markote, kako bi ga zastrašio i prisilio na šutnju o davanju mita za zaposlenje u policijskim agencijama u BiH. Nakon toga otišao je na posao u Predsjedništvo BiH

Eto me. Znači, signalizacija će biti blinkeri, objašnjavao je Dario Krezić svom prijatelju Oliveru Marjanoviću koji je u svom autu, tog 26. studenog 2015. godine, zatočenog držao Maria Markotu.

Nedugo potom, Krezić je, u službenom automobilu registriranom na Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, došao na parking ispred mostarske firme SIK, gdje je zajedno sa Marijanovićem pretukao otetog Maria Markotu, kako bi ga zastrašili i prisilili na šutnju o davanju mita za zaposlenje u policijskim agencijama u BiH. Markota je svjedočio kako mu je Zoran Galić tražio mito za uposlenje u Graničnoj policiji BiH.

Krezić je ispitivao Markotu je li pričao da je Zoranu Galiću dao mito za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Dario Krezić je bliski prijatelj i kršteni kum djeteta Zorana Galića, direktora Granične policije BiH. Upravo je otmica i fizički nasrtaj na Markotu bio cilj zastrašivanja zbog davanju mita Galiću za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Prilikom policijskog ispitivanja Oliver Marijanović je priznao sve navedeno.

Dario Krezić se, nakon otmice i zastrašivanja Markote odvezao kući. Sutradan je već bio na poslu u Predsjedništvu BiH.

Savjetnik i otmičar

Četiri mjeseca kasnije, Županijskom tužiteljstvu Mostar Federalna uprava policije podnijela je izvještaj protiv Daria Krezića, savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - otmica.
Dana 26. 11. 2015. godine, oko 21.30, u mostarskom naselju Raštani, na parkingu firme SIK, Dario Krezić je, zajedno sa Oliverom Marijanovićem zvanim Keka, po prethodno planiranom dogovoru organizirao te izvršio otmicu i ograničenje slobode kretanja uz upotrebu fizičke sile i prijetnje osobe Mario Markota iz Posušja, polaznika osnovne obuke za čin policijajca u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar. Sve to urađeno je uz upotrebu službenog motornog vozila u vlasništvu Predsjedništva BiH, piše, između ostalog, u policijskom izvještaju od 24. ožujka 2016. godine.

Mostarsko Tužiteljstvo, potom, optužuje Olivera Marijanovića za krivično djelo otmica, nakon čega ga Općinski sud u Mostaru, početkom travnja ove godine, osuđuje na 8 mjeseci zatvora. Čovićev savjetnik Dario Krezić nikad nije optužen, a njegovo ime i danas se nalazi na popisu savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U nastavku objavljujemo presretnute telefonske razgovore Marijanovića i Krezića iz kojih je jasno da je Čovićev savjetnik bio sudionik u otmici.

Jedan je već riješen

U večernjim satima, točnije u 20 sati i 52 minuta, Marijanović poziva savjetnika Krezića i izvještava ga da je odradio posao.
Jedan je već riješen, po drugog idem kod piramide. Sad se klupko odmotalo, da vidim šta je to prijatelju, izvještavao je Marijanović, nakon čega mu Krezić poručuje - nemoj ništa raditi bez mene.

Dvadesetak minuta kasnije, Krezić i Marjanović ponovo razgovaraju. Marijanović ga izvještava da ide sa onim pajdom gore, na šta mu Krezić poručuje da ga čekaju u mraku kod slika. Pet minuta poslije, Krezić poziva Marjanovića i kaže mu da će signalizacija biti blinkeri, koji su ugrađeni u službeni automobil Predsjedništva BiH.

Je l se usr'o u gaće, pita Krezić Marjanovića, misleći pritome na otetog Markotu.
Usro se, usro se u gaće. Smrdi auto na kilometar, hvali se Marijanović.

Iste noći, nakon što su ga pustili, oteti Mario Markota poslao je SMS Oliveru Marijanoviću.
Imam gadan problem. Ova moja me tražila. Vidila onako auto. U 4 sam trebao doći. Vrištala, zvala. Ne znam šta joj kažem, kune se ima sat da će ići na policiju. Starog mi zvala da me on ispituje. Ko zna šta misle čime se bavim. Bog ga jebo, pa jeste li mogli ovo imalo normalnije izvesti. Pa, nisam ja, čovječe, kriminalac i balavac neki da ja zbog tuđih sranja ovo preživljavam, glasio je SMS poslan na Marijanovićev broj 25 minuta iza ponoći.

Ne znam o čemu pričaš, druže, odgovorio je Marijanović, nakon čega je svojoj žrtvi poželio laku noć.

Kradljivac i otmičar

Policija je u tom trenutku pratila telefon Olivera Marijanovića, pa je sve uspjela dokumentirati.

Međutim, Čovićev savjetnik ostao je nekažnjen. Kao što je ostao nekažnjen i po prijavi Mostarske policije iz 1999. godine kada je počinio kazneno djelo - teška krađa. No, debeli dosjei ne smetaju čelnicima HDZ-a da upravo Daria Krezića kandidiraju za šefa mostarskog ureda Obavještajno sigurnosne agencije BiH.

Kako se doznaje, direktor OSA-e Osman Mehmedagić već vodi interne razgovore o Krezićevom postavljenju na ovu bitnu poziciju.

zurnal.info

Glas naroda

svašta jel tomoguće

Sta mislite je li Zoran Galic naredio da ga malo poprave iza usiju ili su oni iz dosade prebili Markotu.
Ma ne bi vjernik to radio...
Samo sve vise i vise cinjenice govore da je Zoran Galic borac za nepravdu... i vlastitu korist.

Vjerovali ili ne
"Čović na Bleiburgu"

Pa zar on nije bio titin simpatizer i član SKJ ako netko zna??

A svi znamo tko je pobio na tako svirep i kukavički način stotine tisuća golorukog hrvatskog naroda i civila samo zato što su voljeli svoju domovinu Hrvatsku!

Takvi i danas uništavaju, ubijaju i pljačkaju hrvatski narod i domovinu masovno progoneći hrvatski narod sa svojih vjekovnih ognjišta.

S r a m o t a!

Samo za čistu domovinu i vlast bez udbaša, komunista, lešinara i pljačkaša i Hrvatska kao i HRHB će biti slobodna i neovisna i konačno će prodisati punim plućima .

Sretno ti Hrvatska i Herceg-Bosno!

Bog te čuvao od svakog zla koji te kroz dugu povjest progonio!

'oј драгане што о теби зборе ма још само да ти јаме дворе...

De mi jednog njegovog druga ili drugaricu recite da nije kriminalac .

drugarica Mila Gadžić je "nevina" u pravom smislu riječi

Bravo Draganče,ne mogu ti ništa.Štitš [ * neprimjereno * ]a sad i ovog štitiš.To predsjedniče samo tako nastavi

ne štiti on njih pa on ih je postavio on im je šef, pravdat će se i on nisam ja znao za to, prepametni su ovako ali ad nešto ispliva u javnost oni ništa neznaju

Čović je namjerno ovog blizu sebe postavio kao što je Nevenko Borasa to je ta kradeze partija društvo kupljenih diploma novaca zarađenih pljačakom svoga naroda i proračuna šta reći već jadni mi

pa nek sad netko nešto rekne udbi i snb i ozni i ostalima to su male mace za ovu ekipu oko presjednika zvanog "soko" sva im je ekipa ovakva i vidjet se mogu ovi u prvim klupama crkve, udbaši bar u crkvu nisu išli

ljudi ovo je stvarno sramota
niko čovi neotvara vrate
brriši slike uredniče da nas nesramote
jel tak il ne tak

Ovo su ti vitalni nacionalni interesi!!!

Nema u graničnu bez keša. Džaba što si i iz Posušja. I nema priče o tomu. Ako nešto kažeš mostarski tići te provozaju po Mostaru. To je vizija doktora Dragana Čovića i doktora Zorana Galića. Ucjene, reketi, podvale, nadrpisarstvo Itd itd

ta nije bobić doktor neki dan vidimga kod doktora svašta

Metak, marka,hihihihi

ž

o

h

a

r

i

jel to sin onoga jerke markote što ljude pribijo u miliciji iz rakitna tribaloje njega zatvorit ne ovoga jadnika iz mostara

posušaci ne kažu pribijo prema tome đžaba krečiš. i nije pribiiiijo.

Metode UDBE se provode ovako su oni vrbovali zaposlit ćemo te u preduzeću a ti nama javljaj šta pričaju samo ovi danas i malo para uzmu

Ovo je prvo poluvrijeme igra se dalje

Šta bi branitelji trebali raditi zidajnicima i deserterima

znači bija ćaća udba pa i sina ubacilo da cvika e jes pravo

Ej evo mene opet.frajer što ne objavi popis zaslužnih penzionera pardon umirovljenih savjetnika raznih institucija što ne objavi popis djealtnikansluzbe iz ljubuskjoga a zavrsili su FABUS. što ne objaviš i istražis tko je ustvari hrvate u zadnjih nekoliko mjeseci postavljao na čelna mjesta službi molim lipo istraži ili da ti pošaljemo link sa 7 dnevno? Ili da počnemo i mi pisati istinu o kampu pogorelica kampu kod konjica kampu blaga djelima kod blagajna djelima i namjestnim djelima kod ljubuskjoga...eh svaka čast što objavljujete istinu o napadaju kvazi ministra na urednika ovoga portala ali isto tako napišite istinu...i da ne bojimo se ni ko adresa zabrana istine ni činjenica sve mi znamo jako dobro....pzd gospodi iz duvna Ljubuskoga konjica i sarajeva i mi ćemo u eu a zašto ćemo zato što je to cilj a ne turska unija!

Je li se vi bojite ovih hopova

Dario Krezic je samo pomagao svom kumu Zoranu Galicu, doktoru iz Srijemske Kamenice. Pa gdje će Markota pričati da je dao pare poštenjačini Zoranu Galicu karizmatiku koji ujutro ide na misu a popodne reketari.

Još nas ima koji se ne bojimo ove bagre a spremni smo na sve tako da znaju

Ovi Markota Soldo i ostali pretučeni imaju li oni imalo srca pa riješiti ovu [ * neprimjereno * ]

Cijeli život diplomiranog ekonomiste, diplomiranog pravnika, magistra i doktora pravnih znanosti Zorana Galića je jedna velika prevara. On je primjer kako kriminalci mogu doći do najviših sigurnosnih funkcija.

e da mi je ovakvu krmad di bi mi kraj bio

nekasuga malo nabubali njegov je ćaća buba poštene ljude svese vraća tribalobi ove sve štosu bili u partiji malo riktat

Novi savjetnik Dragana covica je ZIZA brat Direktora granicne policije

jelto oni što ima kafić tamo u čitluku posuškome ta krviti ta nije onaj čovik savijetnik predsednika hdz kobi reka daje on toliko školovan

to ono što voza 124 nezna ono dije šuplje

kava ziza štajen to moreli nekon objasnit

jesu zafrkani toji bobići

To krezo

Sve su to insinuacije, intrige, klevete, laži i paralaži komunističkoga i islamističkoga nusprodukta.
Jer se ne može netko tretirati kao izvršitelj kaznenog djela, dok mu se to ne dokaže pravomoćnom sudskom presudom.
Pošto u našem ustavu i zakonima postoji vladavina prava, a ona predmnijeva presumpciju nevinosti. Što znači da se svaka osoba drži nedužnom bez gore rečene pravomoćne presude. A takve presude za Krezića nema, pa sukladno tomu, ni neke indicije ne piju vode. Jer indicije nisu dokazne činjenice, već sumnje koje ne mogu zamijenjivati dokaze ni kao takve pravno i relevantno egzistirati.

Stoga, svi glasnogovornici gore rečenoga nusprodukta, bolje da zavežu jzičine.

je je, tako je da narod još vjeruje sudu i institucijama, narod obični ne vjeruje vlasti i zato nam odoše mladi van, hdz-u je naj pametnije na vrijeme oformit oružano krilo kao sinn fein u irskoj, jer kad dođe vrijeme neće bit nikog nego samo par stranačkih poslušnika, svi ostali će biti vani

A koliko je Hrvata bilo v ani za vrijeme tvoga idola tite? Kada bi otišli vani, proglašavao ih je ekstremnom ustaškom i kleronacionalističkom organizacijom i vraćao preko svoje udbe u kovčezima.
Nisi onda imao primjedbe na to, već si pjevao - "druže tito mi ti se kunemo..."

sva udba ti je u tvojoj partiji di su bili i za koga cvikali šeks ,vico,čova ljubić,čolak i tata ti ?

Dario Krezić savjetnik za gepeke je brat od Maria Krezića uposlenog u Elektroprivredi HR H-B a koji je opet zet od Dragana Čovića,oženio mu kćerku.Dakle interes hrvatskog naroda je da promjenama izbornog zakona zacementira pravo Čoviću i njegovoj kriminalnoj kamarili da doživotno privatiziraju institucije BiH u djelu kojem pripadaju Hrvatima

Jesi li glasovao za Čovića? Nisi. Pa, što te onda zanima Čović? Kao što zanima i ostale opobrenjake titoističke pasmine.
Je li za Čovića glasovala većina hrvatskoga puka na svim izborima od propale ti majke yuge i ćaleta broza pa do sada? Jest.
Može li onda biti kriminalna većina Hrvata i katolika u BiH koji su za njega glasovali? Ne mogu po njima, ali po komunjarama mogu.

Stoga, znajte svi crvenokmerski izrodi, da će za Čovića glasovati svi pravi Hrvati katoličke provenijencije i na svim budućim izborima ako se bude kandidirati.

A vi više nikada nećete, kao u prošlom stoljeću, vršiti tiraniju nad hrvatskim domoljubima, uz poklič - "smrt fašizmu, sloboda narodu!"

Vaš rok trajanja je istekao, majka yuga i ćale broz su vam odplovili odvodnom kanalizacijom u septički deponij kao vječni njihov počinak. I vi ćete za njima!

Zovi, samo zovi...!

Glasovali su Rumunji za Čaušeskua Albanci za Envera Hodžu itd itd itd Hrvati za Sanadera zato malo mučni tom mahnitom

Ne laži, komunjaro!
Nije se glasovalo za Čaušeskua u Rumunjskoj, Envera Hodžu u Albaniji, kao ni za tvoga bravara u yugoslaviji,Staljina u SSSR-u, Kim-Jong-Una u Sjevernoj Koreji...

Oni su se postavljali dekretima partije, a prikazivali narodu glasovanje.
Ako su neki i inscenirali glasovanje od naroda, onda su za njih glasovi bili 150% od "svih glasača naroda i države."

Čitaš se, komunjaro po redovima i između njih, a misliš da nisi.

Kriminalci na ključnim mjestima, Čovićev savjetnik u OSA-i?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari