​Državni aparat dostigao brojku od 23.058 zaposlenih

ljubuski.info

Broj zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine u periodu od 2010. do 2017. godine konstantno je rastao te je u ovoj godini dostigao vrhunac od 23.058 državnih službenika.

Ovo stoji u odgovoru Generalnog tajnika Vijeća ministara BiH dostavljenom na zastupničko pitanje zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH Senada Šepića.

Navedeni akt trebao bi biti razmatran na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH.

Naime, prema dostavljenim podacima, 2010. godine ukupan broj službenika i namještenika u institucijama na razini države iznosio je 22.378, što znači da je zaključno s ovom godinom porastao za 650. Ova brojka ne bi bila toliko iznenađujuća da se naše vlasti nisu obvezale na postupno smanjivanje ogromnog birokratskog aparata.

Prema istoj informaciji, od 2014, odnosno od početka mandata aktualnih vlasti broj zaposlenih u državnoj javnoj upravi najviše je rastao, i to s 22.466 zaposlena u toj godini, na 23.058 koliko ih je u ovoj godini.

Riječ je o ukupno 592 novouposlena državna službenika.

Komentari

U svim europskim institucijama,a riječ je o 28 država članica,i preko 500 milijona stanovnika.uposleno je oko 40 000 ljudi.izgleda da će naša država stići taj broj.

UHLJEBI

svi ovi paraziti će se poklat međusomno kad sav normalan svit odseli pa ne budu imali koga gulit

Ne radnici, UHLJEBI, paraziti, trulež društva, pijavice....

​Državni aparat dostigao brojku od 23.058 zaposlenih

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari