Nezakonitim eko testom od vozača naplatili milijune maraka

ljubuski.info

Iako je prije tri mjeseca ustanovljeno kako je poskupljenje eko testa prilikom registracije vozila u Federaciji BiH nezakonito, nadležni još nisu vratili staru cijenu, niti kreirali novu, zbog čega vozači još uvijek umjesto 5 KM, eko test plaćaju 22, 32 ili 36 KM.

Sredinom prošlog mjeseca iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH kazali su kako bi nove cijene tehničkog pregleda vozila i eko testa trebale biti poznate do kraja travnja, ali to se nije dogodilo. Kako se doznaje, radna skupina formirana prošlog mjeseca još radi na rješenju ovog problema.
Predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH, kao i nadležnih entitetskih institucija i Brčko distrikta imaju rok do kraja lipnja predstaviti nacrt jedinstvenog cjenovnika tehničkog pregleda vozila na razini BiH. To je sve što možemo reći, kazali su iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Međutim, predstavljanje nacrta jedinstvenog cjenovnika ne znači kako će nove cijene biti usvojene sredinom ove godine, zbog čega najviše ispaštaju vozači u Federaciji BiH.

Prema podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba, u FBiH se svake godine prosječno registrira blizu 550.000 vozila. Ukoliko do kraja godine ne budu usvojene nove i niže cijene eko testa, vlasti bi u 2017. godini mogle od vozača iz FBiH nezakonito naplatiti skoro 14 milijuna KM, od kojih je nekoliko milijuna već naplaćeno u prvih pet mjeseci.

Hoće li nakon formiranja novih cjenika biti vraćen novac vozačima koji su platiti eko test po većoj cijeni, nadležni ne žele kazati.

Podsjećanja radi, Pravilnik o povećanju cijena za eko test donio je federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić krajem 2016. godine, no vrlo brzo se uspostavilo da je Pravilnik nezakonit jer samo državni ministar komunikacija i transporta može vršiti izmjene i dopune vezane za redovni tehnički pregled vozila, uključujući i eko test.

klix.ba

Komentari

Kakav eko test,kakve naljepnice? Umjesto da je registracija jeftinija za vozila koja manje zagađuju,kod nas je naopako kao i sve ostalo.Treba nahranit marvu gladnu i neradničku u državnom aparatu

ajmo svi u truta na eko test

Nezakonitim eko testom od vozača naplatili milijune maraka

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari