Hrvatska počinje isplatu zaostataka za pripadnike HVO

ljubuski.info

Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja 2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017. godine, priopćeno je iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Inače, radi se o 4.100 korisnika, pripadnika HVO-a, kojima su obračunate, a neisplaćene mirovine. Vlada 2007. godine, u mandatu premijera Ive Sanadera i potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, obećala je isplatu zaostataka, a u rješenjima o umirovljenju napisala je da će im se isplatiti sve kada se za to osiguraju novci u proračunu.

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović, a sporazum su uz njega potpisali i premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić jučer je potvrdio početak isplate te kazao da dug prema pripadnicima HVO-a iznosi nešto više od 200 milijuna kuna te da će biti isplaćen u nekoliko faza.
Dug će biti financiran od primitaka koje Hrvatska dobiva od Zavoda za mirovinsko osiguranje zemalja u regiji i u tom kontekstu ovih prvih 82 milijuna kuna su primljene na račun Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i nema nikakvog problema da budu isplaćena. Kada govorimo o ukupnom iznosu, to je jedna paušalna izjava, čini mi se gospodina Matića. Mi bi vrlo rado voljeli vidjeti o kojim se to iznosima radi iz njegove perspektive i što on podrazumijeva pod tih 1,2 milijardu kuna. Dakle, to jednostavno nije točna teza, izjavio je ministar Ćorić.

Glas naroda

Zaboravljeni opet na čekanju.E neće ić gospodo.

Niste samo vi zaboravljeni ima nas i imat će njih još jer nema nitko snage iznijeti istinu o mnogim sferama ljudskoga života od interesa javnosti....

Gdine GENERALE GLASNOVIĆU!

Pošto nam je svima poznato da se jedini predstavnik Hrvatskog naroda borite za sve branitelje HVO kao i stradalnike, i oboljele i HRVI, pošto smo VAM dali glas da nas sve i zastupate želimo od vas da zahtjevate spisak svih branitelja HVO kojo su na skrbi RH.

Čast poginulim, zatočenim po logorima ,teško ranjenim i oboljelim HRVI kao i obiteljima poginulim al želimo da se sve iznesd poimenično i da se vidi dali se i među takvima našli pojedini uljezi kojima tu i nike mjesto.

Od vas gdine generale GLASNOVIĆU zahtjevamo da Hrvatska Vlada izvrši pritisak na HDZ BIH da prestanu taditi protiv interesa Hrvatskog naroda unutar BiH ,da prestanu više pljačkati Hrvate i dizati ruke protiv interesa Hrvatskog naroda i Hrvatskih branitelja a posebno onih ZABORAVLJENIH i oboljelih ikoji ne ostvaruju nikakva prava a na prvoj crti ratišta su bili i preko 1400 dana.

HDZ BIH kao i gotovo sve dosadašnje Hrvatske stranke su ih odbacile i zato kao nezavisni kandidat i SABORSKI ZASTUPNIK kojem ti je dio Hrvatskog naroda dao potporu imaš moralnu i svaku drugu obvezu da svakodnevno i jasno iznosiš sve probleme koji tište Hrvatski narod BiH, da ukažeš na antihrvatski rad HDZ BIH i svu tu korupciju i pljačku svog naroda, da ukažeš na stanje u kojem se danas nalaze bivši branitelji HVO protiv kojih i HDZBiH diže ruku i zajedno sa muslimanima im oduzima sva prava koja im pripada.

Da podržiš sve ZABORAVLJENE BRANITELJE i njihovu udrugu.
Da i za njih imaš vremena da ih podržiš i zajedno s njoma iziđeš na prosvjedne skupove.

.
Da zahtjevaš da iziđe spisak svih branitelja i HRVI da bih se konačno odstranio kukolj od žita.

Vrijeme je GENERALE da se krene sa mrtve točke i konačno nešto pokrene da skupiš oko sebe provjerene ljude i domoljube neopterećene povješću UDBE i SKJ i da se suprostaviš tom tvrdom orahu i utvrdi HDZ koja zajedno sa UDBOM i SKJ uništava sve što jd Hrvatsko kao i svetinju naš temelj domovine,naše branitelje,HRVI,oboljele , umrle i poginule branitelje koji su temelj HRVATSKE DOMOVINE!

I zato ne dopustimo u ime njih da nam je ti otpadnici ne unište!

Dosta nam je tzv Hrvata, prevaranata pod raznim maskama
Nad Hrvatima su vladale razne sile zla, razni orkani,cunami tornada, vjetrovi i oluje al Hrvatski narod je opstao i ostao tako će i ovog puta gdje nas žele sve uništiti, ostaviti bez posla i protjerati. I ako im to dosta dobro polazi za rukom ali neće im ni to pomoći.

GLASNOVIĆU,
SVI ISTINSKI DOMOLJUBI, NEPRODANE DUŠE I CIJELI HRVATSKI PUK, JE UZ TEBE!

ZA HRVATSKI DOM I DOMOVINU BILI VIJERNI I OSTALI !

Čemu vi o nekakvim mirovinama pa tko još živi o tome.recimo imamo savjetnike u federalnim institucijama nijednom riječju niste istražili to polje primaju ogromne mirovine a pritom zauzimaju radno mjesto mladima koji su elem sposobniji i pritom govore strane jezike....ja sam uz vas ne bojte se....niste ni istražili ni pojavu dokumenata raznih službi iz bih na internetu niste nijednom napisali slova u korist hrvata dragana vikica niti ste ijednome napisali mjere oko ustavnih promjena radi ukidanja neustavnim federalni ministarstava.....tu smo na raspolaganju ukoliko ste hrabri možemo dalje ukoliko živite za istinu mi živimo....

Moze li spisak tih 4100 HVO umirovljenika samo da se zna

a more li 3 bureka i jedna sirnica, bože bogati ljudi, pitaj u HZMO dat će ti ahaha

P.S. i dva jogurta i coctu hvala

ha tražio Glasnović prije 5 dana a obračun za ovo bio ima mjesec dana tako da Glasnović nema veze sa ovim jedino sad slijedi lajanje iz Hrvatske protiv nas to je šteta za rješavanje drugih stvari politika i mazanje očiju , a dug star 10 godina , to je dug mirovina ranjenim ,zarobljenim i poginulim umirovljenim po ugovoru 2006 godine, ovi gori što se javvljaju vi nemate veze sa ovim okanite se ljudi to je njihovo krvavo zarađeno

Velika razumjevanja mi imamo za ranjene i poginule i za njiove porodice.Ali nemamo za ove koji nam otimaju već puni 20 godina.

stavite šator ispred suda ako smijete pa borili ste se za pravnu državu, bar ste to govorili, ako imate rješenja od suda onda vas taj sud vara on je trebao to naplatiti, izgleda da ste se vi borili za kriminalnu organizaciju gdje sudske presude ne vrijede ništa ili vrijede ako imaš vezu i to vam je ta pravna država

Zaboravljeni.... Nemate vi s ovim nikakve veze, ovo se radi o 2007-oj godini, tada vi niste razmišljali o svojim pravima...

a sta sa nama koji smo ostvarili prava ovamo a isto predali u hrvatsku 2005 i nikakva odgovora

dobija si ti odgovor odbijanac " nije ti ništa"

Ima ima itekako

Hrvatska počinje isplatu zaostataka za pripadnike HVO
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari