Štete na nasadima veće od 6 milijuna KM

ljubuski.info

Nezapamćeno niske temperature koje su pogodile Hercegovinu krajem travnja nanijele su neprocjenjive štete poljoprivrednicima. Iako je početak poljoprivredne sezone bio obećavajući, mraz i niske temperature uništili su većinu zasada na području Ljubuškog. Najveće štete su u selima Veljaci, Šipovača i Vojnići.

Željku Jukiću iz Veljaka niske temperature uništile su gotovo sve nasade jagoda i krumpira. Kaže kako je prošle godine ubrao više od pet tona jagoda, dok ove godine neće ubrati ni tonu.
Otišao je i plod i cvijet, čak je i pupoljak stradao. Ostalo je samo 10-15 posto nasada jagoda. Šteta je neprocjenjiva, da ne govorim koliko koštaju plastenik, najlon i navodnjavanje. Krumpire je mraz odnio dva puta. Prvi put su se malo oporavili, ali drugi put nije bilo spasa. Ako ovako bude i iduće godine, ljudi će odavde odseliti jer puno ih živi samo od poljoprivrede, ističe Željko Jukić.

Odjel za strateško planiranje i lokalni razvoj

U Odjelu za strateško planiranje i lokalni razvoj Općine Ljubuški ističu kako procjena šteta još traje. Prema prvim procjenama, iznos je veći od šest milijuna KM, no kažu kako konačne rezultate očekuju krajem idućega tjedna.
Prema preliminarnim procjenama, štete su veće od šest milijuna KM. Općinsko vijeće je donijelo odluku kojom će se pomoći povrćarima, a malo ćemo više pozornosti posvetiti trajnim nasadima. Broj pristiglih prijava dosegao je brojku od skoro 500, a na terenu na procjeni šteta sudjeluju tri ekipe koje su stalno na terenu. Nadamo se da ćemo cijelu procjenu privesti kraju do kraja idućeg tjedna i da ćemo imati konkretnije rezultate, kaže šef Odjela za strateško planiranje i lokalni razvoj Općine Ljubuški Mario Bajto.

Naša TV

Komentari

Zeljko Jukic ???jeli ovo brat Gordana Bradvice?

je, brat je ovo gordana bradvice, nadimak im je "JUKIĆ"

što je završio ovaj bajto djeluje mi ka profesor doktor nečega a ima funkciju ko da je znanstvenik nekakav jeli i on ševa ili možda kiseljak strašno

bajto ti je savjetnik za gospodarstvo
, sve dalje vidiš ne trebam ti objašnjavat samo baci oko na gospodarski razvitak ako ga nađeš

Zeljko legendo,drži se.Svi smo uz tebe.

Bajto vam se još bavi i glumom,glumija je u poznatoj crtanoj seriji Simpsoni glavnu ulogu

Prihvatit će vam federacija svih 6 milijuna i dat će vam da podjelite);

Pa ti rosiću daji na veresiju, zima odradila svoje

Obecano je mnogo toga,bum videl * Stace Zelja Vrgorcanin odnilo mu u Hercegovini nije u Vrgorcu,ajde ima on penziju vojnu Hrvatsku invalidsku nece ogladniti upali sa autom u provaliju i dobio mirovinu, jesi ga vidio kako radi ko crnjac ruje bolje od bagera

Štete na nasadima veće od 6 milijuna KM

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto