Cvitanović: Ako se sruši Izborni zakon, HDZ se treba povući iz svih vlada

ljubuski.info

Izmjene Izbornog zakona su tema o kojoj govorimo 20 godina. Produkt nedavne sjednice Doma naroda, odnosno razlog što se održalo zasjedanje, jest presuda Ustavnog suda BiH. Apsolutno sam iznenađen ponašanjem Kluba Bošnjaka koji je tražio vitalni nacionalni interes na temeljnom ljudskom i ustavnom pitanju legitimnog predstavljanja i zastupanja svakog od naroda u BiH, izjavio je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

Presuda Ustavnog suda jasno kaže kako je ključ u predstavljanju legitimitet i, po mom mišljenju, apsurd je da se jedan narod poziva na vitalni interes zbog traženja drugoga naroda da ima legitimne predstavnike u vlasti. Nisam, ponavljam, očekivao, barem od cijelog Kluba Bošnjaka, da će biti jedinstven u traženju ovoga instituta vitalnog nacionalnog interesa iako je bilo izvjesno da će to SDA uraditi. Ponajprije stoga jer su druge stranke pokazale istančaniji osjećaj za položaj Hrvata u BiH, kazao je Cvitanović.

Bošnjački narod, kao najmnogobrojniji u BiH, nosi i najveću odgovornost za budućnost ove zemlje. No, ono što je učinjeno u Domu naroda, ali i nekoliko puta u prošlosti, nije odgovornost, nego neodgovornost i ovo je dijeljenje zemlje. Ako težite samo tome da imate istu mogućnost kao i ostala dva naroda, a s druge strane se netko drugi poziva na vitalni bošnjački interes, time rušite ovu zemlju. - Nisam na mjestu HDZ-a BiH, ali sigurno bih imao radikalniji odgovor. Neka se povuku iz vlada, Vijeća ministara, federalne Vlade..., dodao je Cvitanović.

Komentari

I vas drvedesetke više dosta i vaših pametkovanja.

Opet se pojavi glasnogovornik Bošnjačkog naroda.Hrvati navalite izbori su.

Je stvarno, oni su kao MOST u Hrvatskoj najbolji, najpošteniji.........

Za sve je kriv HDZ! Njih više niko,ne shvaća ozbiljno uovoj državi!

ista hovno i jedan i drugi hdz nemojte pametovat

Daj bogare ti ne [ * neprimjereno * ] .

VETERANI 317 Sbbr grada Heroja zakljućiše da pišate u istu tikvu HDZ -HDZ90a kao i SDA - SDP -SBB pa nama DEMORALISANOJ PIJEŠADIJI preostaje da sad isprobamo ako bogda doživimo EVROPSKI POKRET. Pozdrav domovini sa kapije Bosne .

Cvitanović: Ako se sruši Izborni zakon, HDZ se treba povući iz svih vlada

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari