Potvrđena optužnica protiv Zvonke Bunoze

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu je dana 28.3.2017. godine pod brojem T08 0 KT 0004876 16 podiglo optužnicu protiv Zvonke Bunoze zv. "Drveni", rođenog 22.7.1993. godine u Splitu, Republika Hrvatska, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. st. 1. KZ F BiH, na način da je neutvrđenog dana 2016. godine, nakon što je od njemu poznate osobe nabavio sjemenke indijske konoplje i nakon što je odlučio da uzgoji indijsku konoplju-kanabis, i od nje dobije drogu marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen, protivno odredbama čl. 25. Zakona o sprječavanju i suzbijanju zlouporabe opojnih droga ("Službeni glasnik BiH", broj 8/06), u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški, u blizini svoje obiteljske kuće, u šumi (lazina), na dvije lokacije zasadio sjemenke indijske konoplje u PVC posude crne boje, te je u svrhu uzgoja istih, na predmetne lokacije dopremio umjetno gnojivo, stiropor posude pravokutnog oblika bijele boje, plastične boce, PVC kantu bijele boje, manje posude za presađivanje prozirne i crvene veće zapremine, koje stabljike je povremeno zalijevao, tako da je na jednoj lokaciji izniklo 19 (devetnaest) stabljika visine od 40-90 cm, a na drugoj lokaciji 4 (četiri) stabljike visine od 50-75 cm, da bi ga dana 13.7.2016. godine dok je provjeravao vlažnost u PVC posudama, na licu mjesta zatekli policijski službenici PU Ljubuški, pa kada ih je vidio udaljio se iz nasada u smjeru svoje obiteljske kuće, a stabljike indijske konoplje su izuzete očevidom, da bi se naknadnim vještačenjem utvrdilo da privremeno oduzete stabljike sadrže psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) te predstavlja opojnu drogu Cannabis, koje supstance se nalaze na listi supstanci koje su pod međunarodnom kontrolom, a u zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH nalazi se u tablici I: Zabranjene tvari i biljke, Cannabis pod rednim brojem 13. Popisa opojnih droga a THC pod rednim brojem 29. Popisa psihotropnih tvari, pa je tako neovlašteno uzgajao biljke i proizvodio tvari koje su proglašene opojnom drogom.

Općinski sud u Ljubuškom je dana 3.4.2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovog tužiteljstva.

Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.

Županijsko tužiteljstvo

Glas naroda

Priznaj jarane pola ti se prasta i pokaj se odvjetnici ce ti uzeti novac,nagodi se sa tuziteljstvom,pozdrav drveni

nemoj priznat..nikom se nista ne prasta

Potvrđena optužnica protiv Zvonke Bunoze
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari