U tijeku su radovi na osvijetljenju slapa Kravica

ljubuski.info

U najzanimljivije prirodne znamenosti Bosne i Hercegovine svakako spada vodopad Kravica na rijeci Trebižat, u Studencima kraj Ljubuškog, udaljen oko 40 kilometara od Mostara.

Ovaj prirodni biser smješten u srcu Hercegovine, godišnje posjeti čak 200.000 turista koji u Bosnu i Hercegovinu, odnosno taj kraj pristižu iz cijelog svijeta.

Turistički radnici očekuju da će ova sezona biti znatno bolja od prethodnih. U tom pogledu maksimalno rade na pripremama da dočekaju goste u novom ruhu.

Općina Ljubuški u suradnji s Javnim poduzećem Parkovi radi na realizaciji dva projekta, kako bi poboljšali uvjete turističke posjete.

Kako je potvrdio savjetnik načelnika za gospodarski razvoj Općine Ljubuški, Stanko Musa, prije par dana su započeli radovi na postavljanju LED rasvjete kako bi ovaj prirodni biser bio osvijetljen te u noćnim satima za turiste predstavljao pravu atrakciju, kako mu i dolikuje.
Projektom je planirana rasvjeta silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu Kravica, kao i osvjetljenje samog vodopada. Predviđena je LED rasvjeta koja ima visoke svjetlosne učinke i nisku potrošnju električne energije - ističe Musa.

Osim toga, na ulazu u Kravicu napravit će se i upravni objekt gdje će posjetitelji moći dobiti sve potrebne informacije o sadržaju.
Gradi se i upravni objekat s recepcijom, dva ureda, biletarnicom i sanitarnim čvorom te pasažom koji će voditi do lokacije odakle se pruža pogled na vodopad - naglašava Musa.

U projekat će biti utrošeno 300.000 maraka zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Do početka sezone, do 1. lipnja, trebali bi biti gotovi grubi građevinski radovi na objektu, a rasvjeta kompletirana.
Osigurana sredstva neće biti dovoljna da se u potpunosti okončaju radovi na objektu, pa će se nastaviti radovi iz općinskog budžeta. Odnosno, JP Parkovi, koje upravlja vodopadom Kravice će dio sredstava utrošiti u završetak radova - kazao je Musa.

Do sada je bio osvijetljen samo jedan dio parkinga na samom ulazu prema vodopadu, a nakon ovih radova, rasvjeta će ponovo krasiti ovaj atraktivni netaknuti biser prirode, te zasigurno dati daleko bolju sliku.

No, prema riječima Muse time nije završena priča po pitanju poboljšanja uslova za turističke posjete, još ima posla koji se treba uraditi, kako bi ovo hercegovačko izletište bilo kompletirano.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
faktor.ba

Komentari

hoće li se gasit rasvjeta u neka doba po noći ili ćete rastjerat sve živo iz vode i oko vodopada

Svaka čast.. Bar malo dobrih vijesti u zadnje vrijeme..

Svaka cast..

kada će rasvjetlit kriminal u našoj općini o kojem se priča svugdje i za kojeg svak zna

položite i ostalu infrastrukturu, kad se već kopa. (optika)

Sta ce Musa savjetnik i bjednik obicna [ * neprimjereno * ]a sa kupljenom diplomom,sakrij se u misiju rupicu

Musa pogledaj se u ogledao ....sve ti je jasno,ps smjeniti savjetnika pod hitno i poz zenu

džaba vam rasvjetljavat vodopad,turistima su veće čudo ovake ceste u 21 stoljeću

Daj osvjetlite Kocusu kad nisu oni obraz

U tijeku su radovi na osvijetljenju slapa Kravica

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari