Učenici OŠ Tina Ujevića Vitina darovali knjige Knjižnici Ljubuški

ljubuski.info

Knjižnicu Ljubuški posjetili su učenici OŠ Tina Ujevića Vitina u pratnji vjeroučiteljice Ane Bubalo, defektologinje Ana Rozić i psihologinje Martine Herceg. Bijaše ovo hvale vrijedan posjet, budući da su učenici Nika Barać, Lucija Barbarić, Anđela Biško, Anica Čolak, Anđela Čuvalo, Iva Zadro i Milla Zadro tijekom školskog projekta izrade ilustrirane biografije Divan mladić Petar Barbarić od don Željka Marića, ravnatelja Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" u Travniku dobili vrijednu donaciju knjiga o Časnom Slugi Božjem Petru Barbariću koju su darovali knjižnici te tim činom obogatili knjižni fond Knjižnice Ljubuški literaturom koja je zapravo i nedostajala.

Učenici su djelatnike knjižnice pobliže upoznali sa svojim aktivnostima na projektu "Spas od zaborava Petra Barbarića" zahvaljujući kojem su dobili knjige za svoju školsku knjižnicu ali su jedan dio knjiga odlučili darovati Knjižnici Ljubuški kako bi svi Ljubušaci mogli čitajući ove knjige naučiti puno o budućem svecu.

Voditelju knjižnice su prepričali iskustva posjete Nadbiskupskom sjemeništu "Petar Barbarić" u Travniku gdje su dobili Pohvalnicu za promociju Časnog Sluge Božjega Petra Barbarića izradom slikovnice povodom 120 godina od njegove smrti te s njim razgovarali o tome da uz njihovu pomoć Knjižnica organizira predavanje, tribinu ili okrugli stol na kojem će se razgovarati o Petru.

Učenici su ujedno iskoristili prigodu posjeta knjižnici te su se upoznali s prostorijama i radom knjižnice, pravilima ponašanja i načinu posuđivanja knjiga te razgledali bogati knjižni fond.

Ne krijući oduševljenje posjetom knjižnici, učenici su istaknuli da će i ubuduće radosna i otvorena srca dolazit u knjižnicu.

Voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner zahvalio se učenicima i vjeroučiteljici Ani Bubalo, defektologinji Ani Rozić i psihologinji Martine Herceg, na darovanim knjigama i posjetu knjižnici te pohvalio rad na naprijed spomenutom projektu.

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari