Središte grada zatvoreno za promet do daljnjeg

ljubuski.info

U središtu Ljubuškog izvode se radovi na uređenju grada. Riječ je o dijelu glavne ljubuške ulice, Ulice hrvatskih branitelja, koja prolazi pokraj zgrade općine i Trga Franje Tuđmana, točnije od zgrade Općinskog suda Ljubuški do OŠ Marka Marulića.

Taj dio je zatvoren za promet i bit će tako neko vrijeme, dok se ne završe radovi koji će dodatno uljepšati sliku Ljubuškog, koji je u posljednje vrijeme doživio značajne promjene i po mnogima postao najuređeniji grad u zapadnoj Hercegovini.

Bruje strojevi, sijeku se i vade stabla, građani mogu samo pješice, no ne ljute se jer neće trajati dugo, a i treba se malo žrtvovati da bi grad bio privlačniji, funkcionalniji i u njemu život ljepši i ugodniji.

Uređuje se nogostup i istodobno kanalizacija i odvodnja oborinskih voda, što je dosad bilo problematično i nefunkcionalno.
Radimo nogostup od zgrade Suda do zgrade OŠ Marka Marulića s jedne strane ulice, i s druge strane od zgrade Kina do Zagrebačke banke i dio iznad fontane. Ukupno, radi se o 600 do 700 metara nogostupa s obje strane ulice. U isto vrijeme rješavamo i teškoće s kanalizacijom iz koje se širio neugodan miris. Naime, tu je otprije postojao kanal za oborinske vode, međutim, u njega su se priključivale odvodne cijevi iz kuća i poslovnih objekata s otpadnim vodama, što nije bilo dobro. Sad ćemo postaviti posebnu cijev za kanalizaciju i niže zgrade Kina priključiti je na postojeći gradski kanalizacijski sustav. Kanal za oborinske vode nije funkcionirao, bili su začepljeni ulazi u kanal i sad ćemo i to riješiti. Zamijenit ćemo stare vodovodne cijevi, bit će spojeni svi oluci i odvodnja s ceste, kaže dipl. inž. građevine Stanko Musa, savjetnik općinskoga načelnika Ljubuškog za gospodarski razvoj.

Radove izvodi poduzeće Putovi Grude, a podizvođač je ljubuška tvrtka TD company

Ljubuški će dobiti uređenu ulicu, novi drvored i riješen problem s kanalizacijom i oborinskim vodama. Stanko Musa dodaje da je to prva faza radova, a nakon toga će se vjerojatno nastaviti s uređenjem Ulice IV brigade HVO-a Stjepana Radića. To će biti završni posao kojim će se označiti završetak uređenja središnjeg gradskog prostora. Radove izvodi poduzeće Putovi Grude, a podizvođač je ljubuška tvrtka TD company.

Mi radimo svu pripremu, odvodnju oborinsku i fekalnu, kućne i krovne priključke, ivičnjake, a TD company kocku na nogostupima. Radovi će trajati još dva tjedna, ukupno oko 20 dana. S ljudima iz ulice smo uspostavili kontakt i zadovoljni su što se sve ovo radi, što će biti riješene teškoće s kojima su se susretali i njihova ulica biti sređenija i ljepša, kaže šef gradilišta, građevinski tehničar Alen Ćutuk, zaposlenik tvrtke Putovi Grude.

Večernji list

Komentari

Kako se nisi sitija ubaciti strujne kablove usput ili ćeš kopat trotoar dogodine de nam skini struju sa krovova

Neće kopat dogodine nego čim asfaltiraju ako ikad asfaltiraju.Pa di ćeš struju pod zemljom vodit,to se u svitu radilo u dvadesetom stoljeću a ovi naši su još u devetnaestom.Radove izvode dvi najnesposobnije firme u BiH,di su god zakopali tu nikad više no vodovoda,ni kanalizacije a ni ceste.

a stabla, zašto se sve mora sjeći ?

Središte grada zatvoreno za promet do daljnjeg

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari