Odjel za branitelje HNS-a i dalje ne razumije UZB

ljubuski.info

Na redovitoj desetoj sjednici Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a, između ostalog se raspravljalo i o Rezoluciji koju su u Parlament FBiH uputili Zaboravljeni branitelji.

Konstatirano je da je socijalno stanje branitelja, a i većine građana u FBiH jako nepovoljno. Isto tako istaknuto je da se u javnosti ne iznosi puna istina o pripadajućim pravima branitelja temeljem sudjelovanja u Domovinskom ratu. Zakonom je propisano da svaki branitelj pripadnik HVO i ABiH za sudjelovanje u ratu ima pravo na dvostruki mirovinski staž, da su svi branitelji za sudjelovanje u Domovinskom ratu ostvarili pravo na certifikate a i zakoni o dopunskim pravima u Županijama propisali su da razvojačeni branitelji imaju određena prava ukoliko su u potrebi. Ove činjenice govore da je svaki branitelj ostvario barem neko od prava. Istina nisu svi ostvarili prava na prijevremene mirovine. Ta prava 90% korisnika ostvarilo je iz radnog odnosa od 2004. godine kada se radi reforma oružanih snaga BiH te se zbog reforme vršilo smanjenje brojnog stanja te temeljem te aktivnosti pod propisanim uvjetima dio branitelja je ostvario prijevremeno umirovljenje, navodi se u priopćenju.

Što se tiče zahtjeva iz Rezolucije, Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a je prije dvije godine inicirao potrebu za donošenje registra branitelja i registra branitelja korisnika prava i to podržavamo, ističe se u priopćenju. Kad je u pitanju ratni dodatak Odjel smatra da Vlada FBiH koja je odgovorna za financijsko stanje u FBiH sagleda i Parlamentu ponudi realno, financijski održiv prijedlog. Mi kao odgovorna institucija ne možemo i ne želimo davati lažna obećanjima braniteljima ukoliko ta obećanja nije moguće provesti, navodi se u priopćenju.

hnsbih.org

Komentari

hahahaha,dobra ova,nije ni čudo koji [ * neprimjereno * ] sjedi za ovim stolom.

Što se tiče neke rezolucije ko će to poduprijeti,sjećateli se onih 14 točaka koje je parlament usvojio prije nekoliko godina.Ovi prosvjednici su tada u Sarajevu govorili Hrvatskom ministru ,on nije naš ministar, naš ministar je Helez , on će ispuniti sva naša očekivanja.Ja bi im savjetovao da idu prosvjedovat u Bugojno kod onih koje obećao pomoć.Ovi zaboravljeni su ništa drugo nego istrument SDP--BIH, sa njima upravlja helez,.Što se tiče odbora za branitelje HNS--a on sve je samo nije odbor za branitelje.Pogledajte koliko ih sjedi nebi da je parla ment neke države.Ima ih više nego u presjedništvu HNS.Kada i kakvu će oni odluku donjeti.Nevjerovatno--UŽAS

Kome ste vi šta dali"SRAMITE SE"!

Kakve certifikate o čemu pričate.
CERTIFIKATI su izmišljeni i namjenjeni za one kojima je partija dala stanove i koji nisu išli u rat mogli ih otkupiti za par stotina maraka od branitelja jer njima i onako nisu ništa ni vrijedili kao i one agencije koje su za neku siću kupovali od branitelja te certifikate i s tim papirima bi kupovali cijele firme.

Meni kao i mome bratu koji smo proveli cijeli rat na prvoj liniji osobno su ti udbaši namjerno pravili stalno neke
greške na certifikatima i nisu je ni uspjeli ispiraviti pa smo ih od ljutnje zapalili jer ih i onako nismo mogli ni zašta iskoristiti a ne bi ih prodali tim lešinarima i udbašima da na našoj krvi kupuju firme i stanove.
I ne samo da su mi namjerno tu grešku napravili nego mi i spomenicu domovinskog rata nisu dali i rekli mi da je potražim u uredu očito su je negdje bili zaturili . Nikad je nisam ni tražio.

Od njih nisam ništa ni tražil, ne tražim niti mi treba išta.
Očito kako smo bili obilježeni od SKJ i UDBE kao Hrvatski nacilnalisti i ustaška obitelj iz koje ih je se dosta borilo i palo za NDH taj biljeg je i dalje ostao,ništa se očito nije promjenilo.

Žali bože gdje sam proveo oko četri i pol godine života, preko 1500 dana borbenog sektora, za šta sam se borio bio ranjen i krv proljevao. Šta smo dobili muslimansko-srpsku BiH.

Hercegovci mnogo godina čeznu za svojom domovinom Hrvatskom, mnoge su žrtve pale,mnogo se krvi prolilo a još je nismo dočekali . Imamo je al je od nas ogradiše i mi ostadošmo nigdje.
A ovim velikim Hrvatinama na vlasti koji kažu da su braniteljima nešto dali , ja im poručujem sve što su mi dali neka mi uzmu. Nisam išao u rat da bih mi takvi nešto davali. Hvala im, neka sve sebi uzmu.
Hrvati su izgubili rat u BiH to je žalosna činjenica i sad se pitaju srbi, muslimani i Hrvatske izdajice i prevaranti!

Pozdrav svim istinskim i dokazanim Hrvatima kojima je Hrvatska u srcu, koji nikad nisu niti će mjenjati mišljenje ,religiju, naciju, vjeru, jezik i pismo kao što su to mnogi visokopozicionirani Hrvatski političari radili i rade.

Demagoško priopćenje.Davali ste prava obećanja lažnim invalidima i zapovjednicima kada ste im uzimali novce i uvodili ih u ne zaslužena prava.Stvarno ste dno dna!

6km po mjesecu koliko si bio i to je to a lažnjake ukinut

Što je Pepi imaš li m*da reći udbašu Čoviću što ga spada ili si samo još jedna od Čovićević marioneta?

koja [ * neprimjereno * ] sjede

Kako će šta znati kad ANTIĆ i PETAR PERO MAJIĆ vode odjel za BRANITELJE štto nam SMJENIŠTE UJRU on je naš orginalni LEGITIMNI PUKOVNIK A disu ova dva RATOVALA

bagro [ * neprimjereno * ]cka za lazne imate nji podrzavate a ZABORAVLJENI nisu po ukusu
ZABORAVLJENI nisu HRVATSKI INTERES

madža vas podržava one jedini zavas

Odjel za branitelje HNS-a i dalje ne razumije UZB

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto