HNS zabrinut za branitelje

ljubuski.info

Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH razmatrao je jučer više pitanja vezanih uz probleme branitelja te je pozvao federalne vlasti da što prije donesu izmjene i dopune zakona o povoljnijem umirovljenju navodeći da su branitelji dovedeni u nepovoljan položaj odlukama "platformaških" vlasti. Unatoč dogovoru bošnjačke i hrvatske strane, te izmjene još uvijek čekaju

Realna rješenja

Taj je zakon u vrijeme platformaške vlasti doveo pripadnike HVO-a i Armije BiH u jedno vrlo loše stanje. Oduzeo im je već stečena prava. Ta agonija i pravna borba predstavnika Armije BiH i HVO-a traje dulje vremena. U međuvremenu je međuresorna radna skupina napravila prijedlog izmjena i dopuna zakona te je Vlada FBiH sve potvrdila, a sada se sve čeka iz nama nepoznatih razloga i taj zakon ne ide u proceduru iako su usuglašena stajališta obiju komponenti i potvrđena u Vladi, kazao je za Večernjak voditelj Odjela za branitelja HNS-a Slavko Marin.

Po njegovim riječima, s jučerašnje sjednice zatraženo je od tijela izvršne i zakonodavne vlasti FBiH da se taj zakon stavi u proceduru i otkloni nepravda prema ovim ljudima koje je učinila "platformaška" vlast.
Ovaj zakon će biti test odnosa sadašnjih vlasti prema braniteljskoj populaciji hoće li prihvatiti realna, objektivna i zakonita rješenja koje je predložila međuresorna radna skupina, objasnio je Marin.

Po njegovim riječima, na jučerašnjoj sjednici predstavnici hrvatskih branitelja su razmatrali popravke još jednog štetne uredbe koju su također donijele "platformaške" vlasti - oko zapovjednih dužnosti.
Problem je što se nije cijenio specifičnost ustroja HVO-a te je mimo stajališta predstavnika HVO-a koji su sudjelovali u vlasti donesena uredbu koja ne definira sve zapovjedne dužnosti onako kako je to bilo u HVO-u. Tražit ćemo od predstavnika izborne vlasti da se zakonitost te uredne preispita i da njezin sadržaj održava ono stanje koje je bilo u strukturi HVO-a te da se provedu izmjene i dopune. U praksi imamo prave nelogičnosti i dokaze da uredba nije donesena sukladno zakonom propisanoj proceduri, naveo je voditelj Odjela za branitelje HNS-a BiH.

Bukvarevićeva revizija

Nije na jučerašnjoj sjednici razgovarano samo o "grijesima" prošle vlasti nego i o samovolji aktualnog ministra Salke Bukvarevića s obzirom na to da se osporavaju odluke Instituta za medicinsko vještačenje, čime se ponovno ide na štetu branitelja. Problem je što je Ministarstvo branitelja uvelo paralelnu reviziju, za što nije zakonski ovlašteno, a napose da preispituje odluke Instituta. Pri tome je honorarno angažiran pravnik i nelegalni inspektorat.

Večernji list

Glas naroda

Drugovi...došao je dan da poslednjim udarcem satrimo zmiji glavu,zbijmo redove drugovi

Nedaj Bože gore,ovako je dobro,što sve more doći?!A zaboravljeni,vi ste davno zaboravljeni jer sve ovo zlo i naopako jest od vas "boraca"?!

Pa što ne podržite zaboravljene

HVO ga zarobio 1992. bio u JNA. Jada i tuge.

Naprijed Zaboravljeni Branitelji !

Zarobljen bio u JNA ahhhhhaaaaaaaa pa ko nas predstavlja bože sačuvaj

Zarobili ga u kasarni u Travniku i onda se sitijo da je veliki Hrvat.

Zaboravljeni samo naprijed, blokirajte sve, da sve stane, ionako smo u banani....

Vidi našeg zabrinutog lovca,hahahaha

Čovik se zasekira za lažne pukovnike kojima je smanjilo mirovine.

I sad bi neupućen čovjek pomislio vidi kako se naši vladajući bore za svoje branitelje.Pa kome više pokušavate bacati prašinu u oči b a g r o jedna.Svi su krivi samo vi niste,prestanite nas više ponižavati.To što pričate je toliko Prozirno da nam se povraća od vas.Pod hitno iz naziva HNS izbacite slovo H.Prrdstavnik branitelja bivši oficir JNA i to nije slučajno jer je i predsjednik vladajuće stranke jugoslaven.Drago moji branitelji sve ovo što se dešava je planirano i režiramo jer nas vode [ * neprimjereno * ]ci i prodane duše.

Tako je , treba Ćanu zvati i Lučiće , to su pravi i pošteni branitelji...dosta je

što čova juče smota na tromeđi za čapljinu, što ne dođe u ljubuški, jazuk propade nika mrsoba...

na Google ukucajte njegovo ime i prezime pa ćete naći članak o tome kako je u novom travniku zarobljen od hrvatskog vijeća obrane. bruka.

I ovda se pitate kako je lažni pukovnik i
lop ov Mario Herceg presjednik lovaca kravica

Zašto ovaj portal ne objavi pljačku lovaca od stane Marija i užeg vodstva jer govori se po gradu da fali velik novac što je u nedilju utvrdio odbor .

Lovci ujedinite se i zahtjevanje smjenu toga kriminalca što vas vodi.On godinama odlično živi od lovačke udruge a ne radi ništa.U nedjelju vam je skupština pa dajte ultimatum za njegovu smjenu.Smijenite k r i m i n a l c a!!!!

eto vam velikog vođe, strah ga doći među 200 hrvata a što bi da su ga bošnjaci dočekali ili da je bilo 2000 ljudi, nego za ovakve ima vani naziv egomanijak dolazi samo gdje mu su podilazi i guza ljubi

Lovci ujedinite se Mario vam izmjenjuje financijsko izvješće i lobira presjednike i delegate a sve dabi prikrio lop ovlu k i to od samog postanka tajnika pa zatim kao presjednik jermuhe jedini cilj ona lovačka kuća u kojoj živi i koju je uzurpirao.

HNS zabrinut za branitelje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari