Biskup suosjeća sa Zaboravljenim braniteljima

ljubuski.info

Jučer je biskup Ratko Perić, nakon nedjeljnog krizmenog dana u Veljacima, u popodnevnim satima odvojio vrijeme kako bi na razgovor primio izaslanstvo Zaboravljenih branitelja. Razgovor se odvijao u opuštenom dijalogu, u prostorima župne crkve, gdje su branitelji oca biskupa, u kratkim crtama, upoznali o svim problemima i preprekama koje im stoje na putu do ostvarenja svojih zaslužnih braniteljskih prava.

Najveća i zadnja prepreka branitelja je odugovlačenje usvajanja Rezolucije u Federalnom parlamentu, nakon čega bi se pokrenulo niz ključnih otvorenih braniteljskih pitanja. Biskupa su upoznali da je Vijeće branitelja skupa s predstavnicima Parlamenta i Doma naroda, te s predstavnicima nekoliko ministarstava, mjesecima razrađivali sve točke Rezolucije, koja je konačno zapela tako što se odugovlači njeno stavljanje na dnevni red parlamenta.

Zaboravljeni branitelji nisu zaboravili pojasniti biskupu razlog zbog kojeg vladajuće i oporbene političke stranke ne žele Rezoluciju napokon ozakoniti.
Rezolucija u sebi sadrži i registar branitelja, u taj su registar mnoge političke stranke uvodile lažne poslijeratne "branitelje", ti im novi "blijedi" branitelji svih ovih godina vjerno služe kao glasačka izborna mašinerija.

Posebno je naglašeno da je kraj Domovinskog rata dočekalo oko 37.000 pripadnika HVO-a, a da ih danas u tom istom registru ima preko 180.000, ta spoznaja svaki put bolno odjekne u svakom istinskom branitelju, bolnija od bilo koje druge boli jer nam je zadaju predstavnici našeg Hrvatskog naroda, kazali su predstavnici UZB.

Predsjednik UZB Drago Grbavac, osvrnuo se na loše materijalno stanje zaboravljene populacije branitelja, od koji mnogi u ovim teškim vremenima žive na rubu egzistencije, i da je upravo njih i njihove usjeve dodatno najviše pogodio mraz proteklih noći i ne mogu računati na bilo kakvu moguću odštetu jer su njihovi usjevi skromnijih površina.

U nastavku razgovora naglašeno je kako Zaboravljeni branitelji narednih dana planiraju mnoge mirne prosvjede i blokade diljem BiH, u cilju upoznavanja domaće i svjetske javnosti o cijelom ovom slučaju.

Biskup je na kraju susreta pohvalio sugovornike na izrazito velikoj moći dijaloga u kojem su izlagali svoje probleme, i posavjetovao im da tu moć dijaloga i dalje koriste kao jedino oružje do ostvarenja svojih zacrtanih ciljeva, te svima udijelio svoj Očinski blagoslov!

UZB Ljubuški

Glas naroda

Samo naprijed ne dajte se

64 krizmanika x 50 KM- jel imalo pomogao braniteljima

Podrzavam i blagoslivljem da moja braca ostvare prava svoja jer je to minum pravednosti prema braci po zrtvi za domovinu i Krista!

Vlado Marušić je najveca podvala koja nam je se mogla desiti. Kad ces u sirokom skupiti vliko ljudi?

Smeta vam koliko zaradi biskup, smeta vam Pero, sto je u zaboravljenima, a vama ne smeta Barbaric i njegova bagra, sto hara i krade 20 godina, vi ste njegovi provokatori, nista vise....

Bravo pero pozdrav iz ofenbaha

pozdrav biskupu iz minhena tjeraj dolje bandu udbašku

Sta ce biskup suosjecat kad god je krizma na humcu biskup je na rucku kod luburica ratnih ptofitera,,,,(croatia osiguranje)!!!

Biskup suosjeća sa Zaboravljenim braniteljima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari