Lud, zbunjen, moralan

ljubuski.info

Dana 5 kolovoza na sjednici Vlade ZHŽ, odlukom jednoglasno podržanom od svih ministara, imenovan je Zoran Galić na mjesto ravnatelja županijskog MUP-a.

Ovom odlukom Vlade ipak nije stavljena točka na priču o zakonitosti ovoga imenovanja, te je očito kako se ista nastavlja, između ostaloga i plasiranjem netočnih informacija i manipulacijom javnošću.

Jedan je dnevni list objavio članak naslova "OHR podržao Galića, Gašpar podnosi ostavku?" u kojemu se barata neistinitim informacijama, izvrću činjenice i na silu pokušava izazvati sukob unutar najužeg vodstva županijskog MUP-a, te se čak iznose konstruirane optužbe u notornoj maniri negdašnje komunističke propagande.

Prenosimo članak u cijelosti (sa web stranice dotičnog dnevnog lista):

OHR podržao Galića, Gašpar podnosi ostavku?!

Srijeda, 05 Kolovoz 2009 11:04

Visoko izaslanstvo OHR-a posjetilo je jučer MUP ZHŽ-a kako bi dala punu podršku Zoranu Galiću, kandidatu za komesara MUP-a, a koji trenutačno obnaša dužnost vršitelja dužnosti na toj funkciji.

Dužnosnici OHR-a i njihov antikorupcijski tim održali su i sastanak iza zatvorenih vrata s v.d. komesara Zoranom Galićem i ministrom MUP-a Ivicom Gašparom.

Na tome je sastanku OHR dao puno podršku Zoranu Galiću, iako se ministar MUP-a s tim nije složio. Kako neslužbeno doznajemo, sasvim je izvjesno da će Gašpar nakon imenovanja Galića za komesara podnijeti ostavku. Tek su ovim sastankom na vidjelo izašle činjenice o podmetanju kojim se Zorana Galića pod svaku cijenu želi maknuti s te pozicije.

Struje kojima pripada i sam ministar MUP-a u nekoliko su navrata pisali prema OHR-u optužujući Galića da ima falsificiranu diplomu i da ni pod koju cijenu ne može biti komesar MUP-a, jer nije podoban za tu funkciju. Njegovi protivnici išli su toliko daleko da su Galića optuživali i da je tijekom proteklog rata počinio i ratni zločin. Međutim, iza Galića stoje godine radnog iskustva i rezultati protiv kojih optužbe na njegov račun ne prolaze, a što je prepoznao i sami OHR. Jučer u MUP-u nije bilo nikakvih tenzija i sve je izgledalo kao da problema i nema.

Jedan od visokih dužnosnika OHR-a izjavio je da su oni zadovoljni suradnjom i s ministrom Gašparom i v.d. komesara Zoranom Galićem.

“Njihovo obnašanje dužnosti i dosadašnji rezultati govore sami za sebe i nadamo se da ćemo nastaviti daljnju uspješnu suradnju”, rekao je jedan od predstavnika OHR-a. Na idućoj sjednici Vlade ZHŽ-a očekuje se i službeno imenovanje Zorana Galića za policijskog komesara.

“Predstavnici OHR-a podržali su sav dosadašnji rad Uprave policije kao i sistematizaciju”, rekao je Galić

N. Dedić [ Dnevni List ]

Činjenice

  • U javnosti su se pojavile informacije o tome kako je gosp. Galić prijavu za dužnost Ravnatelja MUP-a ZHŽ obavio prilažući diplomu fakulteta za uslužni biznis, poznatijeg po skraćenici FABUS. O FABUSU i zakonitosti istoga na području ZHŽ možete pročitati u mnoštvu drugih izvora, između ostaloga i u ovome tekstu.
  • Na stranici Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ je, u nedjelju, 2 kolovoza, osvanula vijest kako OHR podržava imenovanje gosp. Galića na mjesto Ravnatelja policije ZHŽ.
  • Istu vijest u praktički neizmjenjenom obliku je prenio i Dnevni list u svojim dnevnim izdanjima od ponedjeljka i utorka, unatoč tome što je glasnogovornik OHR-a demantirao kako je OHR davao, ili može dati potporu bilo kojem kandidatu.
  • U međuvremenu je sa službene stranice MUP-a nestala sporna vijest a objavljivanje iste se tumači "nesmotrenošću".
  • U utorak 4. kolovoza, u prostorijama MUP-a ZHŽ, održana je tiskovna konferencija povodom posjete "visokih zvaničnika OHR-a".

OHR i dalje stoji pri svom stavu, te prenosimo današnju izjavu glasnogovornika, Olega Milišića, koja nam je dostavljena putem e-maila:

Postovani,

OHR ne namjerava komentirati sastanak.
To ne mjenja cinjenicu da OHR nije ikada dao podrsku jednom kandidatu za i jednu funkciju, pa ni za Policijskog komesara ZHZ.

Misljenje navedeno na internet stranici Zapadnohercegovacke policije u vezi sa gospodinom Galicem nije stav OHR-a.

Zapadnohercegovacki kanton ima odgovarajuce zakone i procedure u vezi sa regulisanjem imenovanja zvanicnika. Prema tome, slovo zakona treba biti ispostovano.

Oleg Milisic

Komentar Ivice Gašpara:

Ministar Ivica Gašpar nam je, povodom najnovijih medijskih natpisa, kazao kako izričito demantira postojanje bilo kakvog sukoba sa Zoranom Galićem, kako je sa istim imao iznimno uspješnu suradnju i dao mu punu potporu koja je vidljiva i iz njegove nazočnosti na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji te na današnjoj sjednici Vlade kada je glasao za njegovo imenovanje. Tvrdnje o podmetanjima i "strujama" je ocijenio "nebulozama", kao i svaku priču o njegovoj navodnoj ostavci.

Komentar Zorana Galića:

I sam Zoran Galić, sada već u funkciji Ravnatelja, nam je zanijekao bilo kakve probleme i nesuglasice unutar ministarstva, pozvavši se na dosadašnju uspješnu suradnju i koordinaciju koja je polučila i zavidne rezulate u policijskom radu.

U čijem interesu i za čiji račun se ovako manipulira istinom, to još ostaje za vidjeti, ali je sigurno kako to nije niti u interesu javnosti niti u interesu nastavka uspješnog policijskog djelovanja MUP-a ZHŽ.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari