Okupljanje potomaka Marka i Pere Jelčić

Već treću godinu zaredom okupljaju se potomci Marka i Pere Jelčić, rođene Kraljević.

I ove godine, skup je počeo svetom misom zadušnicom za pokojne Marka i Peru i ostale iz njihove loze u župnoj crkvi Srca Isusova u Studencima, koju je služio don Damjan Raguž, studenački župnik.

Poslije svete mise svi su se uputili na Božjak i zajedničku večeru kod „Džona i Kištre“, a druženje se nastavilo do kasno u noć.

- Mi smo se do sada sastajali uglavnom na sprovodima i svatovima i nismo se svi dobro ni poznavali. Prije tri godine smo odlučili organizirati sastanak svih potomaka djeda Marka i babe Pere, ponajviše radi naše djece da se što bolje upoznaju. Za sada je to prva subota u kolovozu, što ne znači da će to uvijek biti tako. Želio bih naglasiti da ovo nije skup samo Jelčića, iako je njih najviše, potomaka ima u čak petnaest prezimena, od Alilovića do Žilića, rekao je za Radio Ljubuški Mladen Jelčić jedan od glavnih inicijatora ovog okupljanja.

Već nekoliko godina prikupljaju se podaci sa svih strana svijeta jer su se potomci razišli diljem svijeta. Po podacima s kojima se trenutno raspolaže, potomaka Marka i Pere ima preko 130, a svake ih se godine okuplja sve više.

okupljanje

okupljanje

okupljanje

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari