Zbog loše procijepljenosti u ZHŽ će djecu cijepiti na silu?

ljubuski.info

Tema sinoćnje emisije "Pod povećalom" Naše TV, bilo je cijepljenje. U sve više zemalja širi se rasprava o tome postoje li štetni utjecaji cjepiva na djecu i treba li roditeljima uvijek ostaviti pravo izbora.

Dr. Davor Pehar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo FBiH, iznio je, prema mišljenju struke i institucija, zabrinjavajuće podatke:
Prije pet-šest godina imali smo očekivanu procijepljenost, od 90 do 95 posto. No, uslijed antivakcinalnog lobija i lako dostupnih neprovjerenih informacija te nepovjerenja u sustav došli smo do pada. Danas smo na nimalo zadovoljavajućim rezultatima od 70 do 75 posto. U dvije županije su izrazito loši rezultati. To su Zapadnohercegovačka i Sarajevska, gdje je taj obuhvat oko 50 posto. Nije nimalo obećavajuća situacija što se tiče izbijanja epidemija u tim područjima i naš zdravstveni sustav će učiniti sve da se to spriječi.

Prema riječima pedijatra Borke Rajiča, necijepljenje djece se moglo tolerirati dok je procijepljenost bila na razini od oko 90 posto. Tada pojedinci koji iz svojih osobnih, religijskih ili zdravstvenih razloga ne primaju cjepivo nisu opasnost za širu zajednicu.

Prema tome, u ovakvom stanju to više ne može biti izbor pojedinca. Igramo se vatrom u bunkeru punom benzina, tvrdi dr. Rajič.

Na pitanje odakle uopće rasprava o štetnosti cjepiva, odakle dolaze takve informacije koje zasigurno moraju imati uporište u stvarnim slučajevima, infektolog prof. dr. sc. Jurica Arapović je kazao:
Mogao bih reći da je uzrok svemu tome emocionalno pamćenje, tj. kada imate jedan slučaj kao posljedicu cijepljenja, na njega se emocionalnim pamćenjem vežemo i radimo uzročno-posljedičnu vezu koja nema uporište u stvarnim dokazima.

Pogledajte snimku cijele emisije:

Naša tv

Glas naroda

Borko, vi se igrate zivotima naše djece. Ako zelite vidjeti " SILU " nije problem

Bravo borko majstore na komentaru.

Tko to ima pravo i na temelju čega ubacivati strana tijela u organizam naše djece,bez suglasnosti roditelja?

Tko to ima pravo napraviti novog nosioca epidemije?

doktorice borko vi potpišite sebe odgovornom svi ćemo se cjepit ako treba dvaput no potpišite da snosite posljediće lako je tuđim k tuć gloginje doktore

zdravstvo je rupa bez dna a sjepljenje je pranje novca narod za zdravlje daje i [ * neprimjereno * ]

Čija su " NAŠA " djeca , doktore??? Stavite svoj potpis i garantirajte pod punom odgovornosti da vakcine koje vi masovno ubrizgajete djeci nisu štetne. Naša djeca i naša odgovornost, Zasto se plašite nevakcinisane djece ako su vaša vakcinisana ( znači oni su zaštićeni) ali i pretvoreni u doživotne posjetitelje ambulanti i bolnica .

Zbog loše procijepljenosti u ZHŽ će djecu cijepiti na silu?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari