Federalni inspektori naplatili 421.010 KM kazni

ljubuski.info

U nastavku pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriji Federacije BiH, federalni inspektori su u vremenu od 3. - 17 travnja izvršili 508 inspekcijskih nadzora i 13 kontrolnih nadzora, sačinjeno je 508 zapisnika, izdato je 340 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 421.010 KM.

Također, naplaćeno je ukupno 32.043 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečeno je ukupno 69 upravnih mjera, te izrečeno pet mjera privremene zabrane rada. Od 131 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je kako svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, 25 subjekata nadzora nisu izdavali fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge, a od 711 kontroliranih radnika, zatečeno je 28 radnika "na crno".

Pojačane inspekcijske aktivnosti usmjerene su na borbu protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, prometa, šumarstva, voda, verterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u saradnji s županijskim tržišnim i inspektorima rada.

Od početka vršenja pojačanih inspekcijskih nadzora, od 20. ožujka do 17. travnja: izvršeno je 1.548 inspekcijskih nadzora i 59 kontrolnih nadzora, sačinjeno je 1.548 zapisnika, izdato 918 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.163.450 KM, naplaćen je iznos od ukupno 110.944,94 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečene su ukupno 173 upravne mjere.

Također, izrečeno je 20 mjera privremene zabrane rada, od 416 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, 80 subjekata nadzora nije izdavalo fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge i od 1.685 kontroliranih radnika zatečeno je 79 radnika "na crno".

Federalna uprava za inspekcijske poslove u priopćenju za javnost ponovo je pozvala sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, a kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno finansijskog sankcioniranja. Također napominju da će pojačane inspekcijske aktivnosti biti nastavljene u kontinuitetu.

Komentari

najpoštenije bi bilo da svakom privatniku svakog miseca odvale po 500 maraka kazne lakše će izračunat i ne trebaju se mučit,jesu li inspekcije pomogle nekome privatniku naplatit potraživanja,malo morgen.najlakše je radit pošteno,al u ovom frankeštajnu od države nemoguće.ovo je društvo prevaranata i prevarenih.i gdje odoše ovi novci.kome.looopinama koji su na državnoj sisi i sisaju ko tomos motori.zbog njih su inspekcije a ne zbog reda u poslovanju.

izdate obrtniku ili sl. zabranu za rad.od čeg i kako mislite da vam ta osoba plati tu kaznu i da plati troškove svoje obitelji.i ako ima radnike kako da njima da da plaću kad ste mu zabranili rad.državne firme su najveći dužnici i kod njih je najveći nered,zatvorite njih.ma jok.ovi inspektori stvarno hoće da se nekom smrači pa da ih potaraca.omogućite poslodavcu mogućnost normalnog rada,i što već ide uz to,pa tek onda vi nastupajte.kad se poslodavcu ne plati onda sud,a kad državi nemože platit jer mu nije plaćeno onda kazna.vidi bogati...

Federalni inspektori naplatili 421.010 KM kazni

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto