Kardinal domaćin uskršnjeg prijama

ljubuski.info

U Sarajevu je danas održan tradicionalni uskrsni prijam čiji je domaćin bio nadbiskup vrhboasanski kardinal Vinko Puljić. Među gostima su bili i najviši dužnosnici bh. politike.

Na prijam su došli članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i Dragan Čović, a društvo im je pravila i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack, Martin Raguž, predsjednik FBiH Marinko Čavara i drugi.

Kao i svi uzvanici, spomenuti predstavnici i veleposlanici sudjelovali su u tradicionalnom tucanju jaja, simbola novog života koji se pripremaju i ukrašavaju povodom Uskrsa i Vaskrsa.

Kardinal Vinko Puljić iskoristio je pozornost okupljenih kako bi skrenuo pažnju na skrnavljenje vjere od onih koji se deklarativno predstavljaju kao vjernici.
U našoj zemlji mnogi se izjašnjavaju vjernicima, a ta vjera se niječe na svakom koraku, kršeći osnovne Božje zapovjedi, rekao je kardinal.

On je također istaknuo kako treba mijenjati mentalitet koji vlada u politici i koji poručuje "mi ćemo vama dati", jer nitko ne može davati ono što nekome unaprijed pripada.

Puljić je istaknuo da bi ljudski sudovi trebali dovesti do katarze, ali da ako nema kajanja za zlo i ako se zločin brani, onda nema ni izgradnje mira i pomirenja niti vraćanja povjerenja.
Pravo na moje osobno dostojanstvo, slobode i ljudska i građanska prava. To se ne daje nego se u društvo ugrađuje. Pravo na rad se ne daje nego se stvaraju uvjeti da se ta prava ostvaruju. Pravo na privatno vlasništvo, to država ne daje nego poštuje i osigurava ostvarenje tih prava. Pravo na identitet vjerski, kulturni i nacionalni. To ne daju ni stranka ni država nego osiguravaju ostvarenje tih prava, istaknuo je kardinal Puljić.

Glas naroda

Kardinalu ovi slave Uskrs zadnjih 25 godina

Bilo ih je što se nisu krizmali

Bravo kardinale! Deri po razboj-nič-koj družini!

Bože mili tko bi rekao lani da će Uskrs slaviti partizani.
Hrvati po zanimanju danas.
Jučer su bili čuvari Jugoslavije, komunjare, udbaši, kosovci, sotonizirali sve što je hrvatsko ...
E, moj narode Bog vam pamet prosvijetlio!

Kardinal domaćin uskršnjeg prijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari