Radovi na "Hotelu" Bigeste u završnoj fazi

ljubuski.info

Dugo je trajala priča o obnovi hotela "Bigeste" u Ljubuškom, a danas su radovi na njegovoj izgradnji u poodmakloj fazi. Objekt je stavljen pod krov, obrise su poprimile garaža, poslovni prostori…

U hotelu će biti razmjerno dosta poslovnog prostora. Iznad jednog dijela garaže na južnoj strani izgrađeno je 700 m2 poslovnog prostora, u koji će se ulaziti s postojeće ceste između hotela i crkve sv. Kate, zatim 500 m2 na istočnoj strani gdje je nekad bila kuglana i 360 m2 na sjevernoj strani koja gleda prema pošti.

Na katu iznad poslovnih prostora bit će restoranski dio povezan s kuhinjom. Taj dio bit će višenamjenski s pokretnim pregradama i moći će se pretvoriti u svadbeni salon, a po potrebi moći će se koristiti i za neke druge skupove i potrebe.

Na istočnoj strani kata uredit će se gradska kavana od 300 četvornih metara, koja bi trebala biti ugodno i omiljeno mjesto okupljanja i druženja Ljubušaka. U starom dijelu zgrade gdje su bile sobe, i koji nije srušen, i dalje će biti sobe.

Kada je riječ o parkiranju, gostima će na raspolaganju biti uz garažu i vanjsko parkiralište s istočne strane s 18 parkirališnih mjesta, od kojih će jedan dio biti natkriven, te još toliko na sjevernoj strani ispred jednog od ukupno dva ulaza.

Voditelj projekta i radova na hotelu Bigeste je dipl. ing. građevine Davor Markić, ispred ljubuške tvrtke Unitrade, koja je kupila hotel.

Hotel će raspolagati s 22 sobe i 40 ležajeva, a bit će u rangu tri zvjezdice.

U svakom slučaju bit će to još jedna iznimno korisna i vrlo atraktivna građevina koja će povećati ugled i rejting Ljubuškog.

bljesak.info

Komentari

Zove se hotel a ne može autobus primiti po meni je ovo poslovni centar

Ruglo ali neka se i u Ljubuškom nešto gradi

OVO JE DOBRA VIJEST !...
A je li tu ikada ranije postojao hotel , ili su Ljubusacii danas zakopali temelje ?...Mislim , nesto se ne sicam pa mi pomozote !...

Hotel je kao objekt preglomazan za onu lokaciju. Urbanizam je zakazao jer u ovom slučaju nije ispoštivan dozvoljeni koeficijent izgrađenosti.

Ti kokošinjac nisi izgradio a kamoli da znaš sta je hotel

Šta ti znaš tko je što izgradio ono je ruglo a ti pričaj šta hoćeš

Za koliko se KM po kvadratu prodaju poslovni prostori?

Ma sta ce oni turisti su već najavili milion autobusa

10 000 km sitnica!

zatvorenih hala restorana pola ljubuškog a on pravi nove kapacitete glupost drugi put i prvi put je bio promašen bolje da su obnovili onu kulu ruševinu iznad grada koja bi radila sigurno ovo bude još jedna duvanjska no nema štagorit ovde

mogu u ovaj budući hotel uselit konzum on je šansa

Da može bar primit autobus gostiju.

pa arhitekta je sve planira
u hotel pola autobusa
a druga polka neka u autobusu spava
ostaje im dva sica
na sve misli pametna glava
našeg arhitekta jel tak

Kad saznamo za koliko je zalozen ovaj objekat bice vec kasno

nebi bio uspješan i pozitivan da radi ko bordel

Završna faza ni otvori nisu stavljeni gdje struja voda kamen keramika namještaj

Zar se nije moglo napravit/proširit bar za 60 gostiju?!?!

ruzno pace

Poruka Unitradeu prodajite vi gume a najbolje bi bilo HVO-u i vratite Željka Borasa dok još ima vremena

Za ovoliku kvadraturu šoping centra treba minimalno 100 parkirnih mjesta.Koliko ima parkirnih mjesta?

Daleko je to od završne faze ali ako se radi valjda će biti nešto!

još oprat prozore i bigeste gotov a parking će bit na plantaži zato je užgana šta brineš već dolaze gosti iz albanije

Poslovni centar idejom iz ranih devedesetih, imenom orginalan za Ljubuški u 2016. godini.
Bravo za arhitekte, odlučili su se na kopiranje objekta iz okolnog sela.
Zašto su ti čapljinci tako pametni?

Oce li opcinari pric iz mediterana i bagina mosta gore po sobama hotela mogu drzat ukrajinke doduse nisu za sexsa onaj ima secer ne dize se onaj debeo prikinit ce ga na njoj

Besposleni popovi i jarice krste ! Sta se vas tice hoce li hotel biti rentabilan , ili ne !? Nije valjda investitor nepismen da trosi pare uzalud ?...Dogradnjom se ipak bave - inzenjeri !...Vise od pola "komentatora" je nepismeno , Bigeste su i u ono vrijeme nepismenosti - gradili inzenjeri ! Stalno brinete tudju brigu !...

nek ti znas stavit tocku i zarez ispraksa sise pisajuci izvjestaje jerkovic nabacija holcer pribacija

oće li parkovi posadit zlatni drvored oko ovog velebnog hotela da bude hladovina za gospodu

hoce sad hotel platit onu stetu sto se desila onom vozacu crvenog golfa 2, kad se vozeci zagledao u ovo zdanje pa se izvrnuo??????

Kada se Hotel gradio, u ono vrijeme, arhitekti-struka su u odnosu na današnje stručnjake bili baš struka.Tadašnji izgled, funkcionalnost i štih hotela uklopljen 100% u vrijeme i prostor, a današnji niti u vremenu niti u prostoru, a štih se još traži.
Bez obzira na ovu arhitektonsku neskladnost bolje išta nego ruševina u sred "grada".

Ante Graniću evo ti velika slova zaboravio si da mi imamo ekspres jednodnevne inžinjere i magistre iz ševine škole i kiseljaka a mižda se i u hotelu otvori brza kumrovec kradeze školica jednodnevna netraba studirat godinama lip pozdrav trulom kapitalizmu

još kad ga drečavom žutom obojee

Citam ove komentare i nemogu da vjerujem koji ste vi seljaci i primitivci. Za vas netreba nista gradit ni pravit, treba vas poslat u šumu i dati vam mrezu i dva laptopa i zicom vas ogradit pa zivite u sumu i komentirajte. Izvinjavam se svim ljudima sa sela jer su oni mnogo kulturniji od vas dezurnih komentatora i perjanica ovog portala. Niskoristi jedne sram vas bilo. Dodje mi da vas potrazim i izdegenecim kad vas nadjem. [ * neprimjereno * ] jedna sitnog zuba.

mi nebi pisali kada se pojedinci
kao ti nebi ljutili
kako tebe zove ljubuška raja
jeli strah i treper ljubuškoga
jel tak il ne tak reci izbjeglici

Kad je stajala rusevina svi su se derali kad ce obnova, kad ce obnova. Sad kad se obnavlja i nadograđuje vam ne valja, 90% ljubusaka je s mozgom na "vi"!!

ovde će valjda bit vc jer tržnica i pola grada okolo nema ni vc eto bar nešto da se ima di pišat u ljubuškom da se to rješi

Cujes plati pa pisaj tako pricaju iz atezea pisanje ce se naplacivat

kaže stari narod prokleto oteto
u ljubuškom sve je baš tako
vinarija famos platnara duvanska
sve oteto od radnika iz koristoljublja
zna se kako su poslije poslovali
tako će i sa hotelom biti jel tak il ne tak

Ne znam kakav je nacrt ali mi se cini da je ovdje specificnost lokacije i orjentacija potpuno zanemarena. Juzna strana je trebala biti otvorenija i ostakljena s vanjskom terasom na katu gdje bi se nalazio bar ili restoran s orjentacijom istok, jug, jugozapad, a ne ovako uglavnom sve izgleda zabarikadirano. Malo hrabrosti od arhitekte da s poigra sa svjetlosti, staklom, zeljezom bar da se malo priblizi konceptu dizajna modernih hotela ne bi bio na odmet.

Radovi na "Hotelu" Bigeste u završnoj fazi

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari