Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost BiH dobilo novo rukovodstvo

ljubuski.info

Na redovitoj izvještajno-izbornoj skupštini Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, koja je sinoć održana u maloj galeriji Sv. Ante u Sarajevu, za novog predsjednika ove udruge izabran je prof. dr. sc. Hrvoje Milošević, a za dopredsjednike akademik Perica Vidić i akademik Ante Mišković.

Za pročelnika Odjela za društvene znanosti Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH izabran je dr. sc. Marijo Pejić, a za pročelnicu Odjela za umjetnost mr. sc. Snježana Mutapčić. Novi pročelnik Odjela za biološke, medicinske i biotehničke znanosti je prof. dr. sc. Jozo Ćorić, dok je za pročelnicu Odjela za matematičke, fizičke, kemijske i tehničke znanosti izabrana prof. dr. sc. Slavenka Vobornik.

Mr. sc. Goran Radoš u naredne dvije godine obnašat će dužnost glavnog tajnika.

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost osnovano je u ratnoj 1993. godini u Sarajevu, s ciljem organiziranja i unapređenja razvoja znanosti i umjetnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, poticanjem izrade znanstvenih studija, istraživačkih projekata, elaborata i sl.

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost BiH organizira znanstvene skupove, javna predavanja, koncerte i umjetničke izložbe, izdaje časopis i druge znanstvene, stručne i umjetničke publikacije, te surađuje s asocijacijama, akademijama znanosti i umjetnosti i obrazovno-pedagoškim institucijama u Federaciji BiH, Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto