Marija Šimović iz Zvirovića spašava Agrokor

ljubuski.info

Antonio Alvarez III sa svojim timom preuzeo je restrukturiranje Agrokora, a osim njega, oči hrvatske javnosti bile se uperene u Mariju Šimović, jedinu Hrvaticu u njegovom timu. Za Šimović je Alvarez kazao kako su "sretni što je imaju".

Marija je rođena 1969. u Sydneyu, gdje je 1997. diplomirala matematiku na Tehničkom fakultetu. U Sydneyu je završila i Fakultet menadžmenta, a nakon što je bila direktorica u nekoliko australskih tvrtki, posljednjih godina živi u Velikoj Britaniji. U tvrtki Alvarez& Marsal je Stariji direktor u sektoru za Unapređenje korporativnog poslovanja. Donosi više od 25 godina radnog iskustva na najvišoj managerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate "blue chip" organizacije.

Inače Marijin otac, pokojni Martin Šimović rođen je u Čapljini, točnije u Zvirovićima, odakle je pedesetih godina prošlog stoljeća emigrirao u Australiju. Tamo je krajem šezdesetih upoznao suprugu Anu, rođenu Perica, koja je u Sydney došla iz rodnih Stankovaca. Marija ima još dva brata i sestru koji žive u Sydneyu. Posjeduje bogato konkretno operativno iskustvo u sektorima maloprodaje, zdravstvene zaštite, transporta, logistike i avijacije.

Kako navode u njenoj biografiji iz Agrokora, prethodno je radila za IAG (International Airlines Group) gdje je vodila formiranje zajedničkog uslužnog centra u Središnjoj Europi, centralizirajući i relocirajući funkcije s lokacija diljem Europe. Prije toga nadgledala je važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, troška na razini £13 milijardi, što je za rezultat imalo kontinuirane godišnje uštede od više desetaka milijuna funti.

Obnašala je visoku funkciju u strategiji/M&A za vodećeg proizvođača hrane u Velikoj Britaniji, direktorice Nuffield Hospitals (20 privatnih bolnica) i upravljačke pozicije u tvrtkama Pepsi i YUM Restaurant International.

Večernji list

Glas naroda

nije dobro nije u kradezeu i nije završila ševinu školu u agrokoru nisi ekonomski problemi jaba im menađeri treba polis tamo je lopovluk

To Mare! Spasi ih da narod ima gdje raditi..

zar nema stručnjaka profesora doktora za rješit agrokor nego se uvozi bjelosvetski mutni kadar koji se strašno plaća đaba narode čemu služi zagrebačko sveučilište da štanca nezaposlene odgovorno tvrdim da tamo ima zlatnog kadra no opet peru novac nasuvo

Za rektora: Nitko ne tvrdi da na ZG-Sveučilištu nema zlatnog i sposobnog kadra, ali ja bih te studente sad poslao njoj na obuku/praksu pa da vide kako se to zakonski i legalno radi odnosno radi kako treba. A sve one uhljebine oko Todorića na ulicu. Uključujući njegovu dicu i njihove partnere. A njega u zatvor. Pod obavezno!

Zvirovići rules!!!! Bravo za našu župljanku Maru! Mare, rasturi ih i nauči ovu našu naciju kako se radi kako treba!

ova je stručna za ekonomoju ne za kriminal neće napravit ništa dobiće nogu agrokor je mrtvac na aparatima odavno a lova made in evropa todorića i ekipu iz rvacke vlade u remetinac kumpir gulit

Sotona se presvukla iz KPJ u HDZ u želji da uništi hrvatski narod.

Vehbija, bio si dugo u Maoći Gornjoj, a lani te nestalo. Prićali su tamo da si otišo u Siriju kao đihadist. Maskiro si se u onu crnu jaknu sa kapuljaćom i otišo.
Kažu, da si sklon odrubljivanju glava kršćanima.
Kada su te pitali tvoji jarani u Maoći, bojiš li se ti protivnika, reko si im da se ne bojiš. Ako te i ubiju, da ćeš postati šehid.

Znaći, opet si se vratio sa paćom na ramenima, [ * neprimjereno * ]će jedno ISIL-ovsko.

Sve nas Bošnjake ružiš i stvaraš neprijateljstva sa našim komšijama.

Ništa bez pametne Ercegovke!

Nezna vam Mare kako joj vi [ * neprimjereno * ]e tepate,ni čitat ni pisat podvaški,nju samo šoldi zanimaju,da je valjala udala bi se.

a jest vala, valja samo tvoja žena jer je direktno priključena na inteligenciju preko tvog...

Njih.dovodi SBER banka a ne HDZ inace si banke njerno davale velike kredite nesposobnima da bi bili vlasnici svega kvalitetnog tj drzave

znači banke dovela stručnjake da ih čuvaju od hrvackog državnog lopovluka i agrokora sad kapiran

Marija Šimović iz Zvirovića spašava Agrokor
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari