Livanjski župnik potvrdio kako odustaje od 100 tisuća maraka

ljubuski.info

Livanjski župnik fra Vinko Sičaja u nedjelju je pod svetom misom vjernicima poručio da odustaje od 100 tisuća maraka preko Udruge građana Hrvatska žena Livno, kojoj je do nedavna, pa i u vrijeme aplikacije projekta predsjednica bila nevjesta Borjane Krišto.

Isto je izrijekom potvrdio:
Odustajem od projekta i 100 tisuća marka zbog javnog mišljenja i sveukupne atmosfere u Livnu, kaže Sičaja upitan zašto je odbio novce.

Odgovor na pitanje što će sada biti sa 100 tisuća maraka, koje je Hrvatska žena Livno dobila za projekt naziva "Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine" župnik kaže: To me više ne zanima.

Izvjesno je da će novac biti vraćen Vijeću ministara, jer ne može biti opravdan u svrhe projekta.

Dobio pljesak

Župnik Sičaja tvrdi da je Hrvatska žena Livno uistinu aplicirala za novce koji bi išli za rekonstrukciju crkve, a da Župa Svih svetih Livno nije mogla sama aplicirati, jer je aplicirala za drugu crkvu na Guberu, te da se ne radi o "prljavim novcima", no da zbog mišljenja naroda više ne želi provoditi projekt.

Ističe da iza svega stoje njegove dobre namjere, te da nije bio upućen u rodbinske odnose čelništva udruge s zamjenicom predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH Borjanom Krišto, kada je tražio način da dobije novac za sanaciju crkve i da su fratri u sve to "upali" ne htijući i ne znajući.

Kaže da je sa svojim narodom i iseljeništvom najvećim dijelom do sada gradio i obnavljao župne objekte, a manjim dijelom od donacija vlasti, te da mu je narod i najbitniji, pa odustaje od projekta.

U nedjelju je Župa Livno prikupljala sredstva za misije, a župnik je narodu kazao da će prikupljati novce sve dok ne skupe 100 tisuća maraka, aludirajući na novce UG Hrvatska žena Livno, te pridodao te nam pare i ne trebaju, nakon čega je dobio pljesak vjernika.

Podsjetimo, nemala bura se digla nakon što je objavljeno da su ponajveći dio hrvatskog kolača od Vijeća ministara dobile udruge usko vezane s HDZ-om BiH, a među njima i Udruga građana Hrvatska žena Livno, kojoj je za projekt "Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine" odobreno 100 tisuća maraka.

Spomenuta udruga nije dobivala samo novce Vijeća ministara, već je novce primala i s federalne razine, čak i u vrijeme dok je predsjednica Federacije bila Borjana Krišto, u iznosima od 4-10 tisuća maraka.
Nevjesta, zastupnica i predsjednica

Krišto je pak navela da njezina nevjesta nije predsjednica Udruge, te je tako zapravo demantirala registar Ministarstva pravosuđa i uprave HBŽ- u kojem se s datumom od 20. 2. prošle godine navodi da to jeste. Sve je nazvala "konstrukcijama". Najavila je i tužbe.

Inače, osim što je Tihana Krželj nevjesta Borjane Krišto, ona je i zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini HBŽ-a. Koliko interesa je sukobljeno ako je nevjesta Borjane Krišto i zastupnica HDZ-a ujedno i predsjednica udruge koja aplicira za proračunske novce sam Bog zna.

K. Bošnjak | Dnevni list

Glas naroda

Novinarima pljesak a ne fratru iz Livna a Borjani i njenoj nevisti poziv na sud

a sta kazu nasi gvardijani...jesu se oni odrekli iceg...... o korizmi

Nemogu vjerovat pratar a neće para?

Kako bi ih on ćapio da nije medija

Fratre nikad ti neće bit zaboravljeno ovo s gospođom Krišto ne veže ona tri čvora

fra vinko se nesekira
mačak pod abetom zna
kako se kupi para
od livanjskog naroda
jel tak il ne tak siromašni misionari

Ponudite ih milanu Lončar iz Posušja, pa će te vidjeti kako ih naće uzeti kupio bi još jedan stan u Splitu, nebi ih crkva vidila.Ima netjaka triba mu još stanova?

Fratri su prije rata imali neki autoritet, ali danas to je jedna udruzena zlocinacka organizacija koja samo pljacka vlastiti narod. Cast Bogu,ali ovoj bandi se treba stat u kraj 95% njih je tu da voza nova auta i guli sirotinju , ovih 5% normalni nista i nemogu a i ne smiju.

i fratri su fala bogu došli do pameti više ne drže štangu kradezeu neće njihov prljav novac hvala ti pože konačno

moja bernadice fratrine
vole više pare nego svete slike
svete slike dile pare kupe
dogodine blagoslov kuće
po kvadratu škrope koliko kvadrata
toliko para jel tak il ne tak

Livanjski župnik potvrdio kako odustaje od 100 tisuća maraka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari