KŠC 'Petar Barbarić' povezuje Travnik i Ljubuški

ljubuski.info

Prošli su se tjedan sedam učenica i tri djelatnice Osnove škole Tina Ujevića Vitina uputile u Travnik kako bi posjetile Katolički školski centar "Petar Barbarić".

Jedan od ciljeva posjeta bio je uspostavljanje suradnje između dviju škola koje povezuje upravo Petar Barbarić. Zbog nedovoljnog poznavanja ovog Ljubušaka u svom mjestu, skupina učenica Osnovne škole Tina Ujevića Vitina odlučila je pokrenuti projekt kako bi uskoro prvog hercegovačkog blaženika Petra Barbarića spasila od zaborava.

U školi su s osobitom radošću pokrenuli niz aktivnosti kao bi svoje vršnjake upoznali sa životom mladića koji je svetost zaslužio obavljajući svoje svakodnevne dužnosti. Glavni razlog ovog posjeta je izdavanje slikovnice o Petru Barbariću čije vedre ilustracije crtaju učenice sedmog razreda Iva Zadro, Milla Zadro, Anđela Biško, Nika Barać, Lucija Barbarić, Anđela Čuvalo i Anica Čolak.

Slikovnica se izdaje u povodu 120 godina od smrti Petra Barbarića da oni koji ju budu čitali slijede Petrovo geslo "Najbrži put u nebo je vršiti svoje dužnosti" te tako vršeći svoje dužnosti u školi i obitelji budu dobri i marljivi poput ovog sluge Božjega.

Ove vrijedne učenice su u Travnik dovele nastavnica Ana Bubalo, defektologinja Ana Rozić i psihologinja Martina Herceg, a dočekala ih je ravnateljica Osnovne škole Magdalena Ljubas koja im je objasnila kako je na susretu trebao biti nazočan ravnatelj Katoličkog školskog centra don Željko Marić, ali je bio spriječen neodgodivim obvezama.
Radujemo se svakoj novoj zajedničkoj aktivnosti kojom učimo o Petru Barbariću, razvijamo komunikaciju, širimo spoznaje te učimo na njegovu primjeru postati vrijedni i marljivi vršeći svoje svakodnevne dužnosti. I ovim susretom ostvarena su nova prijateljstva između škola, što također daje poseban značaj ovom projektu. Takva suradnja škole iz Travnika i Vitine višestruko je korisna. Naši učenici iz Vitine će moći u razgovoru sa svojim vršnjacima iz Travnika doznati sve o Petrovu životu u sjemeništu, a mi ćemo njima pokazati njegov rodni kraj, kazala je vjeroučiteljica Ana Bubalo koja zajedno sa svojim školskim kolegicama vodi ovaj projekt spasa od zaborava Petra Barbarića.

Cilj druženja bio je upoznavanje, razmjena iskustva i povezivanje škola.

Večernji list

Glas naroda

Petar Barbarić je iz Klobuka​, a ne iz Vitine. Ovdje ni jedno dijete nije iz Klobuka, i ni jedna od ovih gospođa ne predaje u Klobuku. Petar do sad nije zaboravljen nema potrebe ni sada ga spašavati od zaborava. Saamo častohlrplje i samodopadnost!!!

KŠC 'Petar Barbarić' povezuje Travnik i Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari