Kravica - dragulj koji oduzima dah i privlači turiste iz cijelog svijeta

ljubuski.info

Da je Bosna i Hercegovina bogata prirodnim ljepotama svjedoči i slap Kravica, nadomak Ljubuškog, koji svakodnevno posjećuju brojni turisti iz svih krajeva svijeta.

Teško je reći je li ovaj hercegovački dragulj ljepši kada ga pogledate prilazeći mu s gornje strane dok puninu njegove ljepote još skriva zelenilo kojim je okružen, ili kada se niz popločane stube spustite u njegovo podnožje, gdje vas dočeka bajkoviti prizor, slapovi koji padaju s visine od 26 do 28 metara tvoreći vodeni amfiteatar.

Prema informacijama koje posjetitelji mogu saznati iz promotivnog materijala, slap Kravica nalazi se oko tri km nizvodno od Vitaljine, u Studencima blizu Ljubuškog. Stvoren je radom sedronosne rijeke Trebižat. Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina, alge i lišajevi.

Međutim, ovo mjesto nesvakidašnje ljepote je mnogo više od toga, to je mjesto na kojem sva čula uživaju, nedirnuti dio prirode koji privlači velik broj posjetitelja.

Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su brojni turisti, iskoristivši lijepo vrijeme, uživali u prekrasnom krajoliku koji nudi slap Kravica. Dok su neki ljepote ovog mjesta svim čulima upijali vozeći se barkom, bilo je i onih koji su osvježenje prvog aprilskog dana potražili u prirodnom bazenu u podnožju slapa gdje su sunčeve zrake igrale svoju čarobnu igru na površini vode.

Mladić Ollie iz Engleske, kojem je ovo prva posjeta Bosni i Hercegovini, nije odolio da se ne okupa, a o tome koliko mu se sviđa ovo mjesto više od riječi govorio je njegov osmijeh koji nije 'skidao' s lica.

U razgovoru je kazao kako je ovo izuzetno lijepo mjesto, dodavši uz osmijeh da je voda hladna, ali ne previše.
Jednostavno je toliko lijepo da sam osjetio potrebu da skočim u vodu i super je, dodao je Ollie.

Kaže da su njegova prijateljica i on doputovali u Dubrovnik, potom su iz Dubrovnika došli u BiH, a u Mostaru će provesti nekoliko dana, tijekom kojih će posjetiti mjesta u okolini tog grada.
Počeli smo od slapa Kravica, naveo je, iskanuvši da je ovo prelijepo mjesto i da će i svojim prijateljima preporučiti da ga posjete.

Dvoje mladih ljudi, Alexandra iz Kanade i Pablo iz Argentine također su prvi put u našoj zemlji.

Iznoseći svoje utiske, Alexandra kaže da je BiH jako lijepa zemlja, te da joj je od svih mjesta koje je do sada vidjela ovo najdraže i najviše joj se sviđa.
Sarajevo je također jako lijepo. Bila sam u Sarajevu, nažalost, dosta kratko, ali je prelijepo, ističe ona. U Sarajevu joj se svidio stari dio grada i uske uličice u kojima je dosta radnji.
Zemlja mi se jako sviđa, zaključuje na kraju.

Pablo iz Argentine također nije krio svoje oduševljenje, kazavši da je ovo mjesto impresivno i da mu se svidjelo.
Prošli tjedan sam bio u Sarajevu, koje mi se također jako svidjelo, kazao je, dodajući da je zavolio Bosnu i preporučit će prijateljima da je posjete.

Turistički radnik Predrag Pešut kaže da su ljudi koji žive u ovom kraju svojim trudom, zalaganjem, gostoprimstvom napravili rejting za ovo krasno mjesto, te ističe da dolaze turisti iz svih zemalja.
Doprli smo do Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Engleske, Škotske, skandinavskih zemalja, Koreje, zemalja arapskog svijeta..., navodi, dodajući da su utisci gostiju veoma dobri, te da često spominju iskazano gostoprimstvo.

FENA

Glas naroda

Imat ćete problema ako se niste jevili PARKOVCIMA!

Prirodna ljepota obogaćena turističkom ponudom braće Dalton i radnika Parkova tko je jednom posjeti drugi put neće sigurno

mislim da je turistima zanimljivije kako se vozimo po ovim cestama i da im je veća avantura stići do vodopada nego se probijati kroz amazonsku prašumu

Kravica - dragulj koji oduzima dah i privlači turiste iz cijelog svijeta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari