Čović najavio novu političku inicijativu za BiH i regiju

ljubuski.info

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio je kako će se u ponedjeljak i utorak u Mostaru okupiti svi najvažniji političari iz te zemlje te Hrvatske i Srbije kako bi se na taj način pokušalo pokrenuti pozitivne trendove koji bi promijenili stanje u BiH ali i regiji.

U izjavi uoči mostarskog okupljanja upriličenog u povodu obilježavanja dvadesete obljetnice tamošnjeg tradicionalnog gospodarskog sajma, Čović je najavio kako će se za istim stolom tamo naći predsjednici vlada Hrvatske Andrej Plenković i Srbije Aleksandar Vučić, trojica članova Predsjedništva BiH te predsjednici Federacije BiH Marinko Čavara i Republike Srpske Milorad Dodik.

Čović je pojasnio kako će se na radnoj večeri razgovarati o različitim pogledima na budućnost ovog dijela Europe te je najavio i svoju novu političku inicijativu.
Izložit ću jedan koncept koji bi omogućio da se u narednih pet-šest mjeseci ponovo probudi interes naših prijatelja za BiH u kojoj je sveopći zastoj, kazao je Čović.

Važnim drži i to što je dolazak premijera Hrvatske i Srbije u Mostar ujedno povod da se za istim stolom po prvi puta nakon dugo vremena nađu i najvažniji bosanskohercegovački dužnosnici čiji su odnosi opterećeni brojnim sukobima i stalnim svađama.

Čović je uvjeren kako unatoč postojećim problemima ima prostora za promjene na bolje i napredak te najavljuje kako će to nastojati i dokazati.

Istaknuo je kako BiH ne smije odustati od nastojanja da do kraja godine dobije status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

U tom smislu je važna potpora i naših prvih susjeda pri čemu primarno mislim na Hrvatsku i Srbiju, kazao je Čović.

Komentari

gospodin čović je neki faktar samo njega čekaju sad posle 25 godina da nije ništa uradija a posebno mu se vesele generali u hrvackoj možeš mislit bravo

Dragane Čoviću mračnu blisku prošlost ne možeš preko noći izbrisati inače ako može tvoji potezi su dobri ali ali ali

da nema čovića i adeze već bi svi bili kruva gladni nemojte zajebavat adeze je stranka prosperiteta i napretka a ima 150% lopovluka ljudi nije to puno popraviće se biće 200% stvar u adezea raste raste sve raste

Čović najavio novu političku inicijativu za BiH i regiju

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto