Kreativna radionica pisanica "Ususret Uskrsu"

ljubuski.info

U ponedjeljak 10. travnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati, u Knjižnici Ljubuški upriličit će se kreativna radionica pisanica i ostalih uskrsnih ukrasa pod nazivom "Ususret Uskrsu" za učenike područnih osnovnih škola s područja općine Ljubuški - Veljaci, Šipovača, Gornji Radišići, Donji Radišići, Studenci i Prolog.

Naime, neizostavni dio uskrsnog stola je košarica s bojanim jajima - pisanicama. Bojanje i ukrašavanje pisanica duboko je ukorijenjeno u hrvatskoj tradiciji i one su simbol novog života i Isusovog uskrsnuća. Velika je to radost za djecu, jer bojanjem jaja i oni sudjeluju u iščekivanju i pripremi najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Ovom prigodom Knjižnica Ljubuški prezentirat će pisanicu, visoku dva metra, oslikanu motivima općine Ljubuški.

Pisanicu su, na inicijativu Knjižnice Ljubuški i zahvaljujući sponzorstvu JP "Parkovi" d.o.o. Ljubuški, izradili Tomislav Milas i Milan Šekerija, a istu će motivima općine Ljubuški oslikati ljubuški umjetnici Slađana Matić, Toni Kozarić, Lucija Miličević i Nikolina Jakiša.

Pisanica će bit izložena, po prvi put, ispred zgrade općine Ljubuški te će svi žitelji biti u prigodi istu vidjeti tijekom uskrsnih blagdana.

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari