Odobren Nacrt zakona o reprezentativnim braniteljskim udrugama

ljubuski.info

Nacrt federalnog zakona o braniteljskim udrugama od posebnog društvenog značaja, čiji je cilj točno znati koje su braniteljske udruge reprezentativne, odobrio je na sjednici većinom glasova Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i uputio ga u dvomjesečnu javnu raspravu u sve županije.

Predlagač je zastupnik SDA u Zastupničkom domu Ismet Osmanović čiji je tekst dobio pozitivno mišljenje od Federalne vlade, što je potvrdio i ministar za pitanja branitelja i invalida obrambenoosloboditeljskog rata Salko Bukvarević.

Ministar je danas izaslanicima Doma naroda kazao kako ovu oblast treba urediti zakonski jer trenutno ima oko 1.600 udruga i ona se, kako je dodao, bukvalno registriraju tjedno.

Predlagač Osmanović je ranije izjavio kako njegov zakon, osim što uvodi kategoriju udruga od posebnog značaja za Federaciju, propisuje uvjete za stjecanje tog statusa, način i postupak registracije i dokumentaciju koju treba priložiti.

Udruga koje okuplja najmanje 51 posto članova iz kategorije na koju se odnosi steći će status udruge od posebnog društvenog značaja. To znači da će od nekoliko udruga ratnih vojnih invalida, naprimjer, reprezentativno biti ono s najmanje 51 posto članstva iz te kategorije, pojasnio je.

Kazao je također kako je i pozitivan stav braniteljskih kategorija, s kojima je kontaktirao, o uređenju ove ioblast jer Federacija ima ogroman broj braniteljskih udruga a samim tim je veliki pritisak u pogledu različitih zahtjeva za ostvarivanje prava.

Glas naroda

..pa ja...unas nema udruge bunkerasa

Odobren Nacrt zakona o reprezentativnim braniteljskim udrugama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari