Sutra prva sveta misa nadbiskupa Hosera u Međugorju

ljubuski.info

Kada bih mogao ovdje ispovijedati? - bilo je jedno od prvih pitanja posebnog papina izaslanika mons. Henryka Hosera, varšavsko-praškog nadbiskupa, nakon što je u utorak poslije podne stigao u Međugorje.

Sveti Otac jako je zainteresiran za razvoj pučke pobožnosti koja se događa u ovome mjestu - kazao je u prvom obraćanju u crkvi sv. Jakova. Mons. Hoser tako je već u svome prvom koraku pokazao da dolazi, kako je i najavljeno, ponuditi pastoralnu pomoć i podršku, čak ako treba i sam se ponudivši kao ispovjednik u toj "ispovjedaonici svijeta".

Nakon dana i pol u Sarajevu, mons. Hoser susreo se u utorak u Mostaru s mostarsko-duvanjskim biskupom mons. Ratkom Perićem i provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom, nakon čega se uputio u Međugorje, u kojem su ga s oduševljenjem ispred starog župnog dvora (u kojem će i stanovati) dočekali franjevci i nekoliko stotina župljana i hodočasnika koji su se s njime zajedno uputili u crkvu.
Hoser je kleknuo ispred oltara, pomolio se i nakon molitve rekao da se "nalazimo u mjestu u kojem se okuplja mnoštvo hodočasnika i svi zajedno molimo zagovor Majke Božje da otvori naša srca milosti Božjoj, da milosti Božjoj otvori i naše umove, da ih otvori milosti, crkvenom nauku i Riječi Božjoj".

Naš je život Duh Sveti, a On je duša Crkve. Tražimo Božju istinu, Božju istinu o sebi samima, tražimo također Božju istinu o čovjeku. Ovo je mjesto molitve sada poznato u cijelome svijetu. Sveti je Otac jako zainteresiran za razvoj pučke pobožnosti koja se događa u ovome mjestu. To je također dio moje misije - vrednovati pastoral ovoga mjesta te predložiti smjernice koje bi se trebale ostvariti u budućnosti. Dolazim iz zemlje koja gaji iznimnu pobožnost prema Majci Božjoj. Marija je Kraljica Poljske. Želim svima vama da učinite Mariju Kraljicom svoga života. Za sada samo ovoliko - kazao je mons. Hoser, a vjernici su mu zapjevali međugorsku 'himnu' Došli smo ti, Majko draga.

Najavljeno je da će mons. Hoser svoju prvu svetu misu u Međugorju služiti u subotu u 18 sati. U Međugorju neće boraviti stalno, već će se vraćati u Poljsku, a doznajemo da će na kraju ovoga prvog posjeta, koncem tjedna, održati i konferenciju za medije.

Darko Pavičić | Večernji list

Glas naroda

Kako sad,neće boraviti stalno,onda čemu svrha svega ovoga,kako će on iz Varšave pratiti situaciju,i donositi svoj sud????

Crkva kao institucija gubi ugled među svojim stadom od kada su se slizali sa kriminalnom kradeze strankom. Vjera u Boga da ali ne, ne i ne krimenima, lopinama, pedofilima, prevarantima, pokvarenjacima, prilivodama, komunistima i udbašima.

ma šta to tebe briga i šta ima veze

Dežerni komentatori nemojte samo Čovića sad spomenuti

Jeli Kristo i Covic u prvoj klupi sa tjelohraniteljima?

međugorske tajne
nakraju se ispovidiše fratrine i vračare
a moj narod nemiže da viroje
da gospa nikada baš nikada
nijje hodala po međugorskim brdima
i da je sve laž i velika prevara
jel tak il ne tak fratrine i vračare

veliku grešku je napravio stepinac a to rade i sad fratri ne drže se naroda nego loše vlasti a da su ispovidali za udbu sve govori o njima pozdrav za izbjeglicu i nevraćaj se eto inas tamo

Sramota je da se ovdje još širi velikosrpsko-udbaška propaganda protiv blaženog Alojzija Stepinca.
On nije ni s kim surađivao s kim nije trebao i nije pravio pogrješke. To samo vaš isprani mozak može izmisliti.
Kako vas nije sramota!
Već smo jednom vidjeli smjenu vlasti - odu jedni kokošari, dođu drugi, još luđi i popljačkaju narod.
Sve udbaška škola - na obje strane!

Svaka cast I opet bravo Ike!

ja nevjerujem fratrim u drugi svjet jer oni previše uživaju ovde na zemlji ne pate se da uživaju u raju

Vidi jada sad izbjeglici babi smeta i nadbiskup,e moj izbjeg aga sad si posto i baba ali to si oduvijek bio,da ne vrijedjam fine dame nase bake ti si jedan babac!

Sutra prva sveta misa nadbiskupa Hosera u Međugorju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari