Ostvaren napredak u pregovorima prosvjetara i Vlade ZHŽ

ljubuski.info

Djelatnici osnovnog i srednjeg obrazovanja u Zapadnohercegovačkoj županiji uskoro bi mogli potpisati novi kolektivni ugovor. Upravo je nepotpisivanje novog kolektivnog ugovora bio glavni razlog zbog kojeg su više puta prosvjetari štrajkali protiv Vlade.

Nakon više od četiri sata pregovora u petak predstavnika Vlade sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja, konačno ima pozitivnog pomaka, poručuju prosvjetari.
"Usuglasili smo naša stajališta za prva 24 članka našeg prijedloga kolektivnog ugovora. Radi se o radnim pravima, upošljavanju, tehnološkom višku, neraspoređenim djelatnicima, o zaštiti majčinstva, primanju pripravnika, o nadopuni norme i slično", kazala je Vesna Ćorluka, predsjednica Sindikaza zaposlenih u osnovnim školama ŽZH-a.

"Najdulje smo razgovarali o osnovnici, odnosno o povećanju plaće. Nešto smo dogovorili, ali to nije konačan odgovor. Stoga ne bih u ovom trenutku govorila o konačnim brojkama, ali sa zadovoljstvom mogu reći da smo krenuli u pravom smjeru", poručuje Jasminka Petric, predsjednica Sindikata zaposlenih u srednjim školama ŽZH-a.

Na sastanku u petak se nisu stigli svi članci Nacrta kolektivnog ugovora ispregovarati, zbog čega će se pregovori nastaviti. No, ono što je dogovoreno većinom je usklađeno prema zahtjevima prosvjetara.

Između ostalog, dogovoreno je kako će u izradi Zakona o srednjem obrazovanju sudjelovati i sindikat. Tako će moći reagirati na one članke koje vide spornim. Hoće li se štrajkovi djelatnika srednjeg obrazovanja protiv vlade nastaviti, još ne znamo. Kazali su kako ćemo odgovor dobiti nakon što članstvo donese odluku.

Naša TV

Glas naroda

staž vam ne uplaćuju više od 7 godina a vi ostvarili napredak. divota.

Evo meni nije uplaćeno 13 godina x 12 mjeseci je 156 mjeseci , puta 500,-KM mjesečno što mi je odbijalo na ime doprinosa , iznosi 78.000,- KM. To vam dodje isto da vam odbijaju kredit, a ne uplaćuju ga banci. Pa kad se pomnoži sa djelatnicima koji su na proračunu žzh oko 2200 pomnoži te sami pa vidite koliko je to novaca. Gdje su završili?????? Neka mi vrate moj novac, a doprinose mi ne trebaju uplaćivati ???

Vi ste dobri policiji ne uplacivaju od 2ooo godine.

Sramota je da s jednima dogovore jedno,a s drugima drugo..... Tko je tu lud? Stalno su naglasavali da je to radni materijal!!! Znaci NISTA nije gotovo. Pripazite malo na sve ostale clanke koji stoje i ne izlijecite s izjavama prije vremena. Nista nije gotovo! Oni kupuju vrijeme i pokusavaju preko svojih igraca,a nasih kolegica i kolega , osluhnuti ,sto misle uposlenici......

Ne sekirajte se, čović ima rjesenje za sve nepravilnosti jer se sad baziraju samo na to a jedan od spinova je i kupovanje vremena na ovaj nacin" prosvjeta blizu dogovora" ahahhahhaha

Ostvaren napredak u pregovorima prosvjetara i Vlade ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari