I ove godine priželjkujemo vrijedne nagrade

ljubuski.info

Skupina mladih i kreativnih učenika Gimnazije Ljubuški i SSŠ Ruđera Boškovića sudjelovala je na trodnevnoj Viva filmskoj radionici pod nazivom "Od ideje do realizacije dokumentarnog filma".

Kroz teorijski i praktični dio učenici su poučavani vještinama filmske umjetnosti, na temelju čega su nastale zanimljive ideje i kadrovi te je, uz upečatljivu glazbu, sve pretvoreno u dokumentarni film.

"Žuti balon"

U stvaranju filmskog uratka sudjelovao je i gimnazijalac Srećko Herceg. Pod njegovom redateljskom palicom nastao je dokumentarac nazvan "Žuti balon".
"Jako sam zadovoljan odrađenim poslom. Ekipa je bila savršeno sastavljena i sve je proteklo onako kako smo zamislili. Neću pogriješiti ako nas nazovem amaterskim profesionalcima", kroz smiješak je kazao Srećko te je dodao kako u filmu ima dosta socijalno - ekonomskih odnosa koji pokazuju kako se sve može promijeniti. Kroz film se proteže dječak koji sa žutim balonom prolazi pokraj djevojke s cigaretom u ruci i on joj želi poručiti kako to nije zdravo…

Ulogu direktora u stvaranju "Žutog balona" imala je Ivona Barbarić. Ona je poručila kako je cijela ekipa imala jednaku želju, a to je da film odrade na najbolji mogući način, kako bi postigao dobar uspjeh na VIVA film festivalu predviđenom za rujan tekuće godine.
"Već drugu godinu zaredom sudjelujem na filmskim radionicama. Mislim da je ovo bolji tim za razliku od prošlogodišnjeg, stoga se nadam da će i rezultat biti jako dobar", kazala je Ivona, objasnivši kako je cijelu ekipu odabrala Zdravka Rupčić, pedagoginja u ljubuškoj Gimnaziji te ravnateljica Andrijana Grgić.

Odlična suradnja

Da je izbor bio jako dobar i da su srednjoškolci napravili dobar posao, to nam je potvrdio Saša Naprta, izvršni producent Viva festivala i filmskih radionica.
"Suradnja s ljubuškim srednjoškolcima je izuzetno dobra. Tu smo se već nekako udomaćili i zajedno s njima stekli nova iskustva. Pokazali su se u zaista dobrom svjetlu te im želim svu sreću da na predstojećem festivalu, jednako kao i protekle godine, osvoje još jednu vrijednu nagradu."

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Viva festivalu, gimnazijalci Srećko Herceg i Fran Zelić okitili su se drugim mjestom za dokumentarac "Probudi se", s porukom o potrebi očuvanja prirode.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto