Croatia osiguranje bilježi rast, vraćena liderska pozicija u regiji

ljubuski.info

Croatia osiguranje objavilo je nerevidirane rezultate Grupe za 2016. godinu koji, u usporedbi s prethodnom godinom, pokazuju rast svih ključnih pokazatelja poslovanja. U 2016. godini rast je bilježilo i društvo Croatia osiguranje d.d. sa sjedištem u Mostaru, kako u zaračunatim premijama, tako i povećanju tržišnog udjela u odnosu na 2015. godinu.

Grupa Croatia osiguranje u 2016. godini ostvarila je nerevidiranu konsolidiranu neto dobit u iznosu od 178,8 milijuna HRK, dok ukupna zaračunata bruto premija na razini Grupe iznosi 3,02 milijardi HRK, što je povećanje od 1,7 posto u usporedbi s 2015. Od toga zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja iznosi 2,39 milijardi HRK, što je povećanje od jedan posto, a zaračunata bruto premija životnog osiguranja iznosi 629,6 milijuna HRK, što predstavlja povećanje od 4,6 posto. Rast svih ključnih poslovanja rezultat su uspješno provedene prve faze restrukturiranja u kojoj je bio naglasak na optimalizaciji prodajnog portfelja, rastu efikasnosti upravljanja štetama i smanjenju troškova potpornih funkcija.

Rezultati poslovanja Croatia osiguranja BiH u 2016. također pokazuju porast zaračunate premije i povećanje tržišnog udjela u usporedbi s 2015. godinom. Konkretno, na tržištu Bosne i Hercegovine ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija u iznosu od 46,8 milijuna KM, od čega se 39,4 milijuna KM odnosi na premiju neživotnih osiguranja, a 7,4 milijuna KM na premiju životnih osiguranja. U odnosu na 2015. godinu ostvarena premija Croatia osiguranje BiH porasla je za više od osam posto, a postignuti rast veći je od rasta tržišta. Najveći rast ostvaren je u segmentu neživotnih osiguranja, što ujedno predstavlja i najveći rast u neživotnim osiguranjima na tržištu. Konsolidirana dobit prije oporezivanja Croatia osiguranje BiH Grupe po lokalnim standardima za 2016. godinu iznosi 2,67 milijuna KM, što je značajan porast u odnosu na 2015. kada je dobit prije oporezivanja iznosila 0,74 milijuna KM.

U prigodi objave rezultata za 2016. predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Damir Vanđelić, naglasio je kako Croatia osiguranje ostaje predano jačanju liderske pozicije na regionalnom tržištu osiguranja.
"U protekle dvije godine Croatia osiguranje uspješno je provelo prvu fazu restrukturiranja. Zaustavljen je višegodišnji pad tržišnog udjela i vraćena liderska pozicija u svim segmentima poslovanja. Naš je fokus u cijelosti na osiguranicima i tržištu, razvoju inovativnih proizvoda i jačanju prodajne mreže te optimalnom ulagačkom portfelju. Pred nama je novo razdoblje rasta i razvoja kompanije, a tržište BiH, na kojem nam predstoji poglavito organski rast, za nas je od posebne važnosti."

Glas naroda

Džaba Centralu silne reklame Croatia ostaje Croatia,ma šta drugi mislili o tome

čim su ovi tkz stručnjaci za minus prešli u central stanje se vratilo u plus hahaaaa tkz stručnjaci su bar neko orginalnije ime mogli naći nego su croatia osiguranje iskopirali do zadnjeg slova, toliko o njihovom umjeću i stvaranju i ulaganju kad ime nemogu naći da nekog ne kopiraju

konacno jedna dobra vijest,nakon dugo vremena

Ševi dezerteru i njegovim l i z o g u z a n i m a nedam ni marke, pa makar bili pet puta jeftiniji!

hrvati su prvi narod europe koji izumire i nestaje dok im se vjerske i politicke vodje podale sotonizmu i crnim majsonskim propalim radnjama..

od koga ce naplacivati
pa od muslimana i kineza kad se tu josh domalo dosele

Cental CO osiguranje je platilo postavljanje radara u županiji ZH zbog neregistriranih auta--Ševo dakle!!!!

Croacija je Croacija

Ajme meni raditeli ista osim sto se bavite tudjim stvarima

Central je udba osnovala Croatia osiguranje odhranila i mnoge hrvate financirala. Al oni iz centrala mislili od [ * neprimjereno * ] pitu napravit hahah

ni ostali nisu bolji u nicemu
svi pushu u istu mjeshinu

sve je to udbaški marifrtluk ala pevec i agrokor a biće još toga

Ševo tigre neboj se tebe voli tvoj š
Široki Breg.

Toje tako zaposlili Truta koji je cjeli život varao osiguranja mora propast a još žalosnije i njegovu ženu zaposli i njenog ljubavnika ha ha ha

Samo Euroherc

Trut se umit nezna prodaje maglu svi u cro samo laze narod

Croatia osiguranje je daleko najbolje osig.na ovim prostorima,ovi ostali su dobri kad trebaju od nas pare uzeti ,a kad oni trebaju platiti onda je to veliki problem.Vlasnici pojedinih osiguranja su Ljubušaci ali pare odnose iz Ljub.a malo vrate.Croatia osiguranje pare daje za svega od sporta pa dalje,ovi ostali iz drugih osiguranja daju jedino ako imaju koristi,a leže na parama.Zato nam je iLjubuški propao,a prirodno je najljepši i najbogatiji grad nekad bio kotar,a sad ostali sami propaliteti.Oni koji su se kleli u Ljubav prema ovom gradu najviše su ga poharali,da su četnici došli ne bi ga ovako opljačkali.

Prodaje maglu i uzima lovu a di proda prikucanog harlija

Croatia osiguranje bilježi rast, vraćena liderska pozicija u regiji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari