Mladi glazbenici na korištenje dobili bivšu kuću časnih sestara

ljubuski.info

Osnovna glazbena škola Ljubuški nakon 24 godine rada u, po broju, skromnim prostorijama OŠ Marka Marulića, dobila je na korištenje zgradu. Riječ je o bivšoj kući časnih sestara franjevki, koja se nalazi uz samu crkvu sv. Kate.

To je velik događaj za učenike i njihove glazbene učitelje, prekretnica koja će sigurno na pozitivan način utjecati na njihov daljnji rad i biti poticaj za još veće dosege u razvoju glazbene kulture u Ljubuškom.

Do tog rješenja došlo se u suradnji i dogovorom između načelnika Nevenka Barbarića, humačkoga gvardijana fra Darija Dodiga i ravnateljice škole Ivane Zrimšek Šaravanja. Rješenje nije stalno, no vjerojatno će potrajati dok Općina ne osigura posve novu zgradu, o čemu postoje realni planovi.
"Treći tjedan je kako smo preselili i prezadovoljni smo, ne može se riječima opisati sreća djece. Vidi im se to na licima, u očima, blješte im osmjesi, rado borave u školi, donose darove, cvijeće, kolače, vježbaju, zadovoljni su i sretni. To mi je iznimno drago jer glazbena škola takva i treba biti. A što se tiče nas učitelja, nismo još ni svjesni svega i pitamo se kako smo uopće dosad mogli raditi u trima učionicama u OŠ Marka Marulića, kojima smo, inače, jako zahvalni za dugogodišnje gostoprimstvo. Želimo izraziti veliku zahvalnost načelniku Barbariću, gvardijanu fra Dariju, kao i Vladi ZHŽ-a koja posljednjih godina posvećuje dužnu pozornost i brine se o glazbenim školama u županiji" - sa zadovoljstvom govori Ivana Zrimšek Šaravanja, ravnateljica Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Općina je financirala radove na unutarnjoj obnovi i uređenju prostora, a ima naznaka da bi samostan mogao financirati vanjsku obnovu i obnovu krova. Trenutačno školu pohađa oko 160 učenika, a ove godine veliko je zanimanje bilo za pripremni razred i upisalo ih se 60.

Ravnateljica Ivana kaže da je kuća kao stvorena za njih, objašnjava da u prizemlju imaju dvije velike učionice - jednu za solfeggio i teorijski dio nastave, a drugu za vježbe zborova, neke interne manje priredbe, koncerte, roditeljske sastanke i drugo. Na katu su kabineti: tri kabineta za klavir i posebni kabineti za violinu, gitaru, trubu, flautu i harmoniku. U nastavi sudjeluje ukupno 13 učitelja glazbe.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

ovo je trgovina samostana u humcu i barbarića priprema za izbore a treba uzet muzej na umcu i unovčit ga no pasaran kaže biskup perić

da župa međugorska ima para
ona bi humačkoj župi krov napravila
ali međugorske fratrine
sve pare sirotinji podiliše
znate li koliko košta ozdravljenje
treba nebo potplatiti da neko ozdravi
sirotinja nema para sve župa financira
dala bi majka da ima jel tak il ne tak

Mladi glazbenici na korištenje dobili bivšu kuću časnih sestara
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari